Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
Aktív témák
-
válasz
maximuss #32803 üzenetére
Ilyen gépet, ahol 48 vagy 49-et ad vissza, azt élből újratelepítem. Ahhoz, hogy ezen 2 érték valamelyikét adja vissza, ahhoz a user hathatós "segítsége" is kelleni szokott, ami lehet bisz-basz SSD Tweaker/optimizer-nek nevezett stb alkalmazások használata, hozzáértés nélküli registry turka, avagy AHCI és egyéb drivercsomagok egymás utáni telepítgetése stb.
A disabledeletenotify ugye 2 értéket adhatna vissza (és ad is normál esetben) 0 vagy 1.
Na most a "titok" annyi, hogy a 0, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan 48, míg az 1, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan meg 49.A disabledeletenotify egész számként jeleníti meg az értéket, amit olyan registry bejegyzésből szed ki, amelynek a típusa normál esetben integer. Na most a fennemlített user beavatkozást követően ennek a registry bejegyzésnek megváltozik a típusa karakterlánc típusúra.
Ilyet a W7 az alap driverével, meg úgy konkrétan a különböző AHCI driverek telepítésével nem produkál. Ha már 1 ilyen registry bejegyzést képes volt pl egy progi így elxarni, akkor semmi garancia, hogy esetleg még más kulcsok/bejegyzések is áldozatul ne estek volna a tevékenységének, ezért szoktam "jobb a béke" alapon újrahúzni a rendszereket.
Természetesen az első bekezdésben írt dolgokkal nem konkrétan Rád értem(ezért ne is vedd magadra), csak mivel -többek közt- gépeket pakolok össze így néha (szerencsére elég ritkán) találkoztam már ezzel a jelenséggel, viszont ilyenkor mindig van valami olyan cucc a gépre pakolva, aminek az SSD-hez van köze, de nem kellene. Olyannal még nem találkoztam, ahol a W7 alap drivere, vagy a deszkához adott AHCI driver lenne telepítve és ilyen gond merült volna fel.
Aktív témák
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3406, 96% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi 11T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest