Hirdetés
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- weiss: Autó költségek
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Nem értem, h emberek miért csinálnak problémát egy ssd telepítéséből...

Ez is csak egy háttértár, úgy formázod, ahogy akarod!
Javaslom az alapértelmezettett rendszer alá!Mármint mihez képest fogja vissza a teljesítményt? A jelenlegi helyzethez képest, ssd előtt?

Ahhoz képest nem. (De ez függ attól is, h jelenleg egy, vagy több hdd-d van-e, vagy ugyanazon a lemezen van a rendszer, mint a swap, stb)
Az ssd-hez magához viszonyítva már igen, értelemszerűen.Az utolsó kérdésre meg saját tapasztalatból szólva:
Itt van nálam jelenleg egy kingmax pendrive, mondom kipróbálom a readyboost-ot, h van-e értelme egyáltalán az én rendszeremnél.
Nos ez a szolgáltatás elvi működéséből adódóan prioritást élvez a swaphoz képest, vagyis előbb ehhez nyúl hozzá a rendszer. Nos hd sentinel alatt mindössze pár nap alatt ilyen 40 gigányi írást naplóztam, és csupán 2-3 giga olvasást. (ergó nekem fölösleges a readyboost)
Na most az ssd-t 26.-a óta naplózom, és azon ennyi idő alatt 54 gigányi írás történt, napi 7700 mega átlagban. Nos ezek alapján ha ssd-n lenne a swap, akkor az összes írásnak kb 42%-át tenné ki a swapolás. Ez arányosítható az élettartamra is.
Jah, de ez pontatlan, mert nem 26.-án raktam be a pendrive-ot, és nem a mai napig mértem a hazsnálatát, szal a 42% az erős alábecsülés! Persze az összes szám az én géphazsnálatomra vonatkozik. Főként játék, net. Ssd se hiszem, h mostantól olyan sokat írna, mert már kb minden progit felraktam rá, amire szükségem van.Milyen mértékben tudja csökkenteni az SSD élettartamát, ha a Lapozó az SSD-ről működik?
Az én konklúzióm: nagyon!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy attól nem félek, h hamar tönkremenne. Mindenki ettől van beszarva, hát sztem így is túl fog élni még egy jópár gépcserét...
Meg ezek már nem az első generációk.
Aktív témák
- Formula-1
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Akciókamerák
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Linux kezdőknek
- Spórolós topik
- Hálózati / IP kamera
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)