Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Ottoka

őstag

válasz Ottoka #1718 üzenetére

Vertex 64gb-os megkapod ebay-en ideszállítva 42-ért. Én onnan vettem a mostani patriot warp v2-es ssd-ket. A 4db ssd 550 mb körül olvas crystal disk markban és everestben is, igaz alattuk van egy adaptec 5805-ös raid vezérlő kari.

[link]
    [link]

• RiddleR

aktív tag

válasz Ottoka #1718 üzenetére

100 volt.
    Sajnos akárhány ssd-t rakok össze, kéne egy rendes raid vezérlő is hozzá, hogy megfelelő iops-t tudjak kiszedni belőlük. Mellesleg 100/4=25. Na azért nem kapok nagy durranást.
    Plusz mind MLC-s, amitől egyenlőre még szeretném magam távol tartani.

Tárhely nem izgat, mert csak OS-nek kell, oda meg ennyi is elég.

OCZ Vertex. Nos itt a 32G-s jön ide 42k-ból legalábbis az 1 héttel ezelőtti info szerint.
    Megintcsak MLC. 2db kéne, hogy kb egyenlő sebességet hozzak ki belőle, ami már majdnem ott van mint ez. (nem a linear átvitelre gondolok, mert annak meg akkor van jelentősége amikor tárnak használnám, ahoz meg még messze van a kapacitása akármelyiknek is) Plusz ahogy figyelem az OCZ forumát, hát nem tudom mit higgyek róla.

Ezzel együtt elvesztem a drive kevésbé macerás kezelhetőségét a tekintetben, hogy a RAID vezérlő elfedi előlem. Ergo nincs FW upgrade (már ez is zavar, hogy akkor most állandóan nézzem, hogy mikor melyik FW a jó vagy éppen hibás), HDD erase-hez megint csak szét kell szedni a tömböt és szarozni, szóval csomó apró dolog van, amit, ha még mindig főiskolás vagy akármi lennék, akkor elvariálnék vele, de inkább most azt szeretném, hogy hozzányúlás nélkül akármikor tökéletes legyen (ne kezdjen el lassulni meg ilyenek).

De maradjunk annyiban, hogy érdekelt, hogy mit tud valójában.

Aktív témák