- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Amazon Kindle JailBreak
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Aktív témák
-
McJames
senior tag
válasz
JulWCZar #713 üzenetére
Ezt megmagyaráznád hogyan gondolod?
Mármint az olaszországi front kialakulása és Mussolini tevékenysége kapcsolatát...
Mert szvsz sok köze nem volt ehhez az olaszoknak, ugyanis az afrikai események és a németek viselkedése készítették elő a szicíliai partaszállást. Afrikáról annyit, hogy a szövetségesek ''ügyessége'', valamint Berlin ''hülyesége'' hozta össze a sikert.
A németek meg Olaszországban is ugyanúgy viselkedtek, mint mindenhol máshol, többek között a Donnál is. Utóbbi esetben a magyarokat, előbbi esetben az olaszokat küldték/kényszerítették az első (a legnagyobb emberveszteséget követelő) vonalba. És nyugodj bele, a németek senki helyett nem harcoltak, annál sokkal több eszük volt mindig is. -
james
aktív tag
válasz
JulWCZar #713 üzenetére
Azt hiszem, az Oroszok ellen bármilyen háború reménytelen lett volna, egy esetet kivéve, azaz ha a sikerül a rendszert demoralizálni. Esetleg, ha elfoglálják a Kaukázusi olajmezőket és Moszkvát és stabil védelmi rendszert tudnak kiépíteni... De az erős partizán mozgalmak és az ekkortól felfutó szibériai hadi-termelés ezt is megkérdőjelezik.
Ebböl a szempontból Rómá-t tekintem a legjobb példának. Nem akarta teljesen megalázni a meghódított népeket, csupán az adókat akarta beszedni. Meghagyta a legitim királyokat (mint bábkormány) és a vallásokat, csak a hadsereget tiltotta meg. Egyfajta diktatórikus álamszövetséget hozott létre amelynek gazdasági alapját a birodalmi adók képezték míg a külpolitikai hatalmat egyedül Róma gyakorolta.
Az Olaszokat tekintve természetesen igazad van, ha jól tudom az első háborúban is ''nagyot'' alakítottak. :) Bár itt azt is hozzátenném, hogy légierő nélkül nem lehet tengeri győzelmet aratni, tengeri fölény nélkül pedig Itália alig védhető, lévén nagyon keskeny félsziget és oldalról könnyen belőhető. -
Sidaries
őstag
válasz
JulWCZar #676 üzenetére
Újrakezdtük. :))
Mint már említettük, a baloldat jogutód, a jobboldal nem. A jobboldal mindenhol a nemzetet maga előtt tartó konzervatív, a baloldal az emberiséget szemelőt tartó liberális. Szóval ez így van és kész. A hazaáruló az nem összefüggő a baloldallal. Csak Magyarországon. -
Dalai Láma
őstag
válasz
JulWCZar #584 üzenetére
Nem lesz fehérterror, mert én nem akarom. Nem fogom megengedni senkinek, hogy a hatalmat, amit a néptől kapott, ilyen dolgokra használja.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy szeressük egymást emberek! :P
Én szeretem az embert, mint állatfajt. Szerintem egy nagyon jól sikerült esztétikus élőlény. Miért kellene kioltani az életét ennek a remekül sikerült élőlénynek? Csak azért, mert más politikai irányzathoz tartozik?
-huhh, talán aludni kellene már- -
Sidaries
őstag
válasz
JulWCZar #563 üzenetére
Ha egy gyerek összezavarodik a Bibliátol akkor már úgyis mindegy. Annak nem kell más könyv sem. IQ nélkül nem megy. Félreértések elkerülése végett, most nem azt mondtam, hogy aki ateista az hülye, csak azt, hogy a Biblia egy nagyon jó történet és ettől nem fog normális emberi összezavarodni.
Az pedig, hogy Mohamedet jobban elismerik abban szerintem nagy szerepe van annak a 600 évnek ami a két vallás keletkezése között eltelt. Egyébként a mohamedán vallás is jórészben a keresztyénségből eredeztethető. Azonkívül ők is elfogadják Jézus létezését, csak nem Isten fiának, hanem csak egy szimpla prófétának mondják.
Azonkívül szerintem a vallás legnagyobb előnye nem a hit, hanem az a fajta többoldalú világnézet amit egy ateista soha nem vallhat magáénak. Megérthetsz olyan motivációkat is amiket egyébként nem tudnál és csak ideges lennél tőle. Mint most ti. Ezért utáljátok az egész vallási témát. Nem értitek. -
Dalai Láma
őstag
válasz
JulWCZar #581 üzenetére
''Dicsőséges Fehérterror, és a recski haláltábor
Dachau és Szibéria, Trianon és Don kanyar'' -Beatrice: XX.Század
Persze ez nem a véleményemet tükrözi. Én 100%-ig békepárti vagyok. Utálom a háborúkat, a veszekedést, az agressziót, és a köcsög viselkedést. Rühellem a környezetszennyezést, és a túlzott pénzimádatot.
Utálom a korán kelést és a rohanást. Utálom a romániai aranybányákat, de semmilyen népet nem utálok. Csak a rasszizmust ítélem el, de az teljes szívemből. Bár szerencsére én pont az elnyomó csoporthoz tartozom, amennyire a magyar nép oda tartzik. Ezt nem úgy gondolom, hogy ténylegesen elnyomnak más népcsoportokat, csak nem tartoznak a rasszizmus célnépcsoportjai közé. (zsidó, cigány, néger, rézbőrű, sárga, stb)
Én csak boldogan akarok élni egy aránylag szép és jól működő világban, ahol az emberek kedvesek, és segítőkészek. -
james
aktív tag
válasz
JulWCZar #571 üzenetére
''Na mind1. Sztem az ateisták egy fokkal racionálisabb, józanabb emberek. De ez az én hülye ateista felfogásom.''
Ezzel nem egészen értek egyet. A legkomolyabb tudósok többnyire nem ateisták, mert a legújabb kutatások nyomán sok kérdés merült fel fel pl. kozmológiában, fizikában, biológiában, stb., amik megkérdőjelezik az ''Isten'' nélküli univerzumot. (Ez persze önmagában még nem igazolja a kereszténységet) -
Superman
nagyúr
válasz
JulWCZar #563 üzenetére
''Na mind1. Én egyébként nem vagyok megkeresztelve, de amúgy kiskoromban nagyon berágtam a hívőkre, mert az egyik tanárom mindíg be akarta magyarázni hogy létezik Isten. Namost, én úgy tartottam (és tartom) nem. Erre ő egyre erőszakosabban akarta rámtukmálni, és amikor azt kértem bizonyítsa be, azt mondta ''csak''. ''
Erről csak annyit, hogy valóban be lehet bizonyítani, hogy Isten létezik, de éppúgy azt is, hogy nem. Ezt Kant mondta és nem én.
Ami a Bibliát illeti, sokféle módon lehet hozzá közeledni: mint irodalmi olvasmányhoz, mint szakrális ''tárgyhoz'', vagy mint feltárandó, tudományosan, egzegetikailag vizsgálandó írásos emlékhez. Ez utóbbi esetben valóban nem gyerekek kezébe való, mert a hermeneutikai egzegézis egy igazi tudományág, sokféle mellékszállal.
Na csak ennyit, nem igazán akartam a topik magvához hozzászólni. -
Zolcsy_3298
tag
válasz
JulWCZar #500 üzenetére
Harag? miért? Mert leelvtársazol? dobj meg egy e-mail-lel (cím , telefonszám) és megbeszélünk egy találkozót, aztán meglátjuk le mersz-e elvtársazni élőben is...
2.: ''ugyse fogsz belátni semmit'' -ezt Én irhatnám, mert Ha évek óta egy fillért se fizetek az Egyháznak, akkor Te sem hihted, hogy KELL. -
Zolcsy_3298
tag
válasz
JulWCZar #485 üzenetére
''kurva nagy hatalmi és pénzügyi szervezet'' -ne tedd már ennyire nevetségessé magad! Tudod mi a pénzügyi szervezet? A nemzetközi valutaalap, stb...
Tudod mennyi a fizetése egy papnak? Vagy hány katonája van egy bíborosnak?
Vagy, hogy hányan lettek azért papok/lelkészek, hogy ebből gazdagogjanak meg?
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- sziku69: Szólánc.
- Redmi Note 13 4G
- Sorozatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu T936 Convertible: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Alcatel tablet // GYEREK MÓD // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest