Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenő
aktív tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Miért ne keressen logikát? A jelentkezők pontszáma, illetve az általuk megadott sorrend alapján besorolták őket a helyekre, most ha mindenki össze-vissza választaná ki, akkor felborulna az egész. (Most ő máshova akarna menni, mint ahova besorolták, akkor be akarna furakodni a már feltöltött helyekre ott, ahova nem sorolták be?..)
-
klambi
addikt
nahogymár ezt csak így lehet megoldani, megvan oda is a pontom, csak hátrébb tettem és nem mehetek oda a hova akarok, ja és kifizettem ezt is hogy van ez akkor?
-
gaben
aktív tag
válasz
ytmtralalaa
üzenetére
hát lehet,de általában némi igazság mindenben van,a nagyobb baj az,hogy sok dologról nem olyan emberek döntenek,akik értenek is hozzá...
-
Vicoo
senior tag
Valaki van itt aki SZTE-ÁJK munkaügyre megy?
-
leviske
veterán
Én spec. a színvonal csökkenés okát pont a törvényhozók környékén keresném... Nem értenek hozzá.
Túlságosan alávetik a tt-i tárgyakat az idegennyelveknek. Így történhetett meg, hogy az iskolámban (műszaki) több angol óra van, mint matek/statika/fizika... sőt, tovább megyek. Több angol van, mint statika/fizika összesen.

A megreformálást szerintem már az óvodáktól kéne kezdeni és meg sem állni a középiskolákig.
De nem ez a topik témája, tehát befejezem az offot.

-
Jenő
aktív tag
Abba a kérdésbe, hogy mennyi a ponthatár ne keverjük már bele, hogy hányan képesek elvégezni az adott szakot.
Bővebben a ponthatárok megállapításáról: [link].
-
PazsitZ
addikt
Beiratkozni menj el és a TO-n kérdezd meg pontosan, hova, de egy irásos kérelmet kell benyújtani (ha jól emlékszem van hozzá külön nyomtatvány is), hogy halasztani szeretnél. Ebben leírod, hogy mennyit, milyen ok miatt. Tudtommal szinte minden esetben elfogadják ezt a kérelmet.
Továbbá érdemes megkeresned az iskola TVSZ-ét (tanulmányi és vizsga szabályzat), amiben megtalálod az erre vonatkozó "szabályokat".
-
johniee
senior tag
Valaki nem tudja esetleg, hogy a halasztást hogy kell intézni? Ugyanis engem hiába vettek fel, még maradok egy évet(ötödév), aztán csak utána kezdeném el a fősulit, vagy ha jövőre felvesznek egyetemre akkor talán azt....
-
Kephamos
addikt
Azt bírom, mikor jönnek ilyen szöveggel, hogy "96524 vizsgám lesz és jajdejújj."
Azt mondom nekik, hogy próbálkozzanak meg akkor egy anyagtudománnyal, műszaki hőtannal és mondjuk egy matekkal, vagy Macsugafizikával. Akkor megtudnák, hogy mi az aranyélet.
Te is gépészgépész vagy? Vagy infós?
-
gaben
aktív tag
Sok helyen úgy csinálják,hogy leviszik a ponthatárt,aztán 1-2 félév múlva meg kiszórják a népet.De addig meg felveszik utánuk az állami támogatást,aztán ha az ember mindenképpen maradni akar(annak ellenére ,hogy nem teljesítette a minimumot),akkor meg átteszik költségesre.Úgyhogy mindenképpen van belőle haszon.Szerintem.
Színvonal csökkenés meg szerintem az egész ország oktatására jellemző,szerintem a rendszerben van a hiba...meg szinte minden a pénzről szól..Véleményem szerint ha meg akarnák reformálni a felsőoktatást,akkor a középiskoláktól kezdve a különböző segélyeken át a törvény módosításokig nagyon sok mindent át kellene alakítani....ez pedig nagyon nagy munka,és senkinek nincs kedve vállalni....Meg az oktatók nagy része alul van fizetve,így máshol is dolgozik,2-3 helyen is,és már a diákokra nem marad annyi idő,mint amennyi kéne...
Biztos sokan lennének szakmunkások,de a mai szakmunkásképzőkbe kinek van kedve/mersze menni,úgy hogy még a tanárt is megverik,és semmit nem tanítanak ??
De ez csak egy szempont... -
Kephamos
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
"megszokottakhoz képest megváltozik 1-2 dolog"
Ezt úgy kell érteni, hogy széjjel lesz sz0p@tva a 'zarcotok.
De bele lehet jönni.
Miskolcra jön még valaki? -
Kephamos
addikt
válasz
ytmtralalaa
üzenetére
Mármint akinek nem lett volna szabad. Bocs, de annyira idegesítő ez a "szabadottvolna" dolog.
-
ytmtralalaa
csendes tag
"Ha le kellett vinni 160-ra a ponthatárt, hogy meglegyen a normális létszám, akkor nem biztos, hogy van kikből szórni...
"Attól még kilehet szórni megszerzett kreditek alapján az oda nem való embereket. Max bejutnak olyanok is akiknek nem szabadott volna.
Viken volt egy pár 130-140pontos arc és az életben olyan szerencsétlenek voltak, hogy rossz volt nézni őket. Ráadásul nem egyről tudok aki pár zh után elvérzett.. Na ennyit a magas pontokról!
-
leviske
veterán
válasz
ytmtralalaa
üzenetére
Ha le kellett vinni 160-ra a ponthatárt, hogy meglegyen a normális létszám, akkor nem biztos, hogy van kikből szórni...

MOD: És addig én nem nézem le a 160 pontos felvételizőket, míg én neki nem futottam az érettséginek... Majd, ha már túl vagyok rajta és 480 pontom lesz, akkor majd jól lenézek mindenkit.
-
lorcsi
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
én is ezt néztem
pl. kelet egyik híres műszaki képzésű intézményébe (de-mfk) már 160 pontokkal be lehet kerülni
hihetetlen színvonal csökkenénés
ezek szerint csak régen volt látszólagos színvonal, azóta nem csak belül esett óriásit...de már kívülre se tudják mutatni
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Egy helyre megyünk 356 kellett és 356 pontom van
Se több se kevesebb így kell csinálni 
Offönek írj üzit,a felvételiről
-
PazsitZ
addikt
Jelenleg sok mindent nem tudsz tenni. Pótfelvételire nem adhatod be.
Tudomásom szerint csak a következő lehetőségeid vannak:
Vagy elkezded a sulit ott ahol felvettek és majd átiratkozol (azt majd az ottani TO-n intézheted)
Vagy nem is iratkozol be és jövőre újrafelvételizel. -
Grass
aktív tag
Talán mert az MESTER képzés ahol 90+10 pontos rendszer van.
#651 klambi
Rengeteg időd volt átgondolni és változtatni. De minek jelöltél meg egyáltalán olyan szakot ahova nem szeretnél járni? Pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akik egyik helyre sem nyertek felvételt. -
ytmtralalaa
csendes tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Hát persze, a FIIIZIIIIKA

-
Yodafon
őstag
Hali mindenki!
Ez -> 1. DE-IK, programtervező informatikus ANA 323 pont 253 pont
Felvételi döntés: Besorolást nyert. Felvételi pontszáma elérte az államilag támogatott képzés ponthatárát.
azt jelenti hogy mehetek szeptemberben oda? Esetleg még valakit felvettek ide? Vagy van valami szita előtte? -
leviske
veterán
Jól látom a ME BTK karán, a kulturális antropológia szak mellett a 87-et?

Tudtommal 140 pont alatt meg sem lehetett hirdetni szakokat... és eleve minek vennének fel ennyi pontal diákokat, ha ugyis kiszórják őket?

MOD: azt hiszem ez inkább off.
-
johniee
senior tag
Üdv! Az miyen dolog hogy a BME-VIKről 4 ponttal csúsztam le?
Bezzeg a BMF-re meg 62 ponttal több pontom is volt
Nem baj ez, jövőre ötödév, papír a szakmáról (+30 pont), aztán lehet, hogy jövőre is felvételizek még1x... -
PazsitZ
addikt
Pótfelvételit pont most néztem, mert én meg lemaradtam a felvételiről
csak akkor lehet beadni ha sehova nem vettek fel.
Ilyen esetben nem tudom pontosan hogy lehet elállni vagy ilyesmi.
Esetleg egy fél-1 év múlva megpróbálhatsz átiratkozni... bár ahogy tudom az után majd rohangálni kell picit.Kérdésem az lenne, hogy mennyi esélye van szerintetek, hogy egy állami, levelező képzés nem telik meg?
Gondolom nem sok, tavaly egy állami sem volt a pótfelvételiben (SZTE-TTIK) 
-
klambi
addikt
és ha pótfelvivel oda most beadom , vagy hogy lehet megoldani hogy oda mennyek, csak át lehet jó nagy ökörség lenne ha nem lehet sehogyse

-
Kephamos
addikt
Miskolci gépészre jön valaki?
-
klambi
addikt
szevasztok!
olyan gondom van hogy a 2. helyre vettek fel amit bejelöltem, ilyenkor ugye nem nézik meg a 3. akt, de oda szeretnék menni, akkor mi a teendő, mit kéne csinálni?
-
Gazala
aktív tag
nah meg maradok egy evet OKJ-n
egy jelentkezesi helyem volt oda most nem sikerult, majd jovore 
-
concret_hp
addikt
válasz
ytmtralalaa
üzenetére
lesz más is amin besz@rtok erre fogadni mernék

más:
azért hogy sok helyen 200p alatt van a ponthatár egy olyan rendszerben ahol több mitn 400pontot lehet szerezni az eléggé komikus és némileg jelzi, hogy mennyivel többen kerülnek be a felsőoktatásba mint kéne
(fizika előadónk szerint: 'az értelem alsó határa'
)
mondanám, hoyg grat mindenkinek akit felvettek valahova, de a fentiekkel némi diszharmóniában lenne

más:
menjetek gólyatáborba mert az jó. aztán kössétek fel a gatyót, mert lehet hogy az eddig megszokottakhoz képest megváltozik 1-2 dolog
-
doddencs
senior tag
válasz
ytmtralalaa
üzenetére
mesélj

-
ytmtralalaa
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Tudnék neked mesélni az infóról, főleg a társaságról...
-
BME-n aki Kiss Krisztinát kapja matek tanárnak, az kezdjen el félni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez a 347-es ponthatár nem nagy szám... (méhész - a.k.a. gépész) -
leviske
veterán
válasz
ytmtralalaa
üzenetére
Szándékomban áll, bár kémia helyett fizika lesz a biosz mellett.

MOD: Ugye jövőre nem változik a pontszámítás..
Csak mert a hülye fejemet a TV2 már megint összezavarta. 
Egyébként pedig gartulálok Mindenkinek, akinek sikerült bejutni a kívánt helyre.

-
harry
veterán
válasz
ytmtralalaa
üzenetére
Ja, engem is meglepett, bme-vik, állami nappalira 366 pont... Nekem jelenleg 395 van, jövőre OKJ-val lesz 425, ennyi csak elég lesz. De, mint azt már sokan mondták, nem bejutni nehéz, hanem bent maradni...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
ytmtralalaa
üzenetére
reméljük nem. még van egy évem "felkészülni" (technikusi a mostani sulimban) azt a 459 pontot meg nem ajándékba kaptam

-
ytmtralalaa
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Lehet hogy téged is kigyomlálnak

-
FireKeeper
nagyúr
BME-VIK villamosmérnök szak, 356 volt a bejutás, nekem 459 lett. nagy gyomlálás lesz itt úgy érzem

-
Eagle16
addikt
Besorolást nyertem...ez azt jelenti hogy felvettek

-
ToxLee
őstag
Miskolci Egyetem mérnök infó. hihi

-
Daneeka
senior tag
BME Mérnök-infó, na legalább egy félév garantált.
-
Gergello
addikt
szte ttik progterv info
nevetséges. 164 a határ, nekem 430 van. inkább lenne 380-as határ és kímélnék azokat akik bekerültek.
-
raczger
őstag
ELTE - programtervező informatikus, az összes beadott helyre elég volt a pontom, de ez volt elsőnek bejelölve

Gratulálok mindenkinek akiket felvettek
-
Jenő
aktív tag
DE-GYTK (464 ponttal kicsit ide sok lett nekem pontszámom, a jobb orvosikra se ennyi ponthatár, lehet azt kellett volna beírni.. :\
) -
ytmtralalaa
csendes tag
na
részemről BME GTK nemzetközi gazdálkodás. -
harry
veterán
No elvileg ma este [link]
-
harry
veterán
Visszatérve a ponthatárokra, ugye azt mondtátok, hogy megnézik hányan jelentkeznek, hánynak van hely, ahány befér, ott meghúzzák a határt. És mi a helyzet akkor, ha pl első 100 embert vennék fel, utána meg is húzzák a ponthatárt, de ebből máshova megy végül 50. A ponthatár marad ugyan annyi? Mert így elvileg van 50 üres hely. Mert ha mondjuk én akár csak 5 fővel maradok le a keretről (és így a határtól), végül csak beférnék, mert van hely, csak ott a határ, amit ugye nem értem el, még ha csak pár ponttal is. Így megy ez egyáltalán, vagy hogy alakul ez? Vagy inkább ne is gondolkodjak ezen?
-
leviske
veterán
Tudna nekem segíteni valaki ennek az értelmezésében?
A mélyen tisztelt SE miként gondolja, hogy valaki egyszerre tud 2 választott tárgyból érettségizni? 
Esetleg ki lehet lőni az Angolt és annak a helyére be tudnám lőni a bioszt, vagy kétszer kell neki futni, hogy mind a kettő meglegyen?

Előre is kösz a segítséget!

(#604) Kephamos: Őszintén szólva nem tudom... eddig kellett?
-
Gergello
addikt
Most milyen rendszer van akkor? Akit felvesznek államilag finanszírozottra, annak kell e/mennyit kell majd fizetnie?
-
Grass
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sorozatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Cyberpunk 2077
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- iPhone 14 Plus 96% (1év Garancia)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez kell a magyar közoktatásnak... had legyen hülye a magyar! 

"