Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tithian

őstag

válasz Drizzt #8 üzenetére

Szerintem örülhet az egyetem, hogy kiváló teljesítményű felvételizők közül válogathatott, 144 pont nem kis eredmény.
    Lenne értelme az alaján meghúzni a határt, hogy valakinek 92%-os a történelem érettségije, másnak pedig 93%-os? A mostani maxpontosok esetén a nyelvvizsga adott pontszámot fog érni jövőre is, ráadásul a legtöbben a szerzett pontokat duplázzák, tehát csak ilyen pár százalékos kukacoskodással lehetne őket szétválogatni. Szerintem nem érdemes, 1-2% különbség az érettségi eredményben nem mond el semmit az illető alkalmasságáról, a maxpontosok pedig olyan nagy problémát nem jelentenek.

A másik lehetőség a nem maximum pontszám esetén bekövetkező ''döntetlen'', amikor mondjuk 100-as keretszámnál van 5 126 pontos 50 125 pontos, 150 124 pontos, és 10 123 pontos felvételiző. Ekkor bármerre lép az egyetem, nagy mértékben el kell térnie a keretszámtól, az új rendszerben az ilyen helyzetek elkerülhetőek lesznek, de nem biztos, hogy megéri ennyire aprólékosan differenciálni a diákokat.
    Hogy fel fognak háborodni a felvételizők, ha a pl. 467 pontos határról egy ponttal csúsznak le, miközben akár 38 (duplázva 76) pont előnye is lehet annak, aki a régi rendszerben érettségizett, s így mindkét érettségi tárgya maximális eredménnyel lett elszámolva... A rendszer igazságossága így nem nőne.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés