- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeraBox-t (Dubox utódja)használ valaki? Megbízhatósága, biztonságossága érdekelne, mert az 1 TB ingyen tárhely elég vonzó.
-
bul07
nagyúr
Nem olyan sokba kerülnek már a tárhelyek de nekem jelenleg 100GB is sok lenne évi 6900Ft-ért Google Drive, nem is ára a sok, hanem most még ép megférek az ingyenes 15GB-on is tehát a 100GB a sok
Esetleg nem tudtok olyan megbízható tárhely szolgáltatót ami kisebb adatmennyiséget is árul, és nem örök áron
Ilyen árra gondolok, 50GB 400Ft/hó, vagy 30GB 300Ft/hóErre használnám és fontos hozzá
Képek videók tárolás, és ezek megosztása közvetlen linkel
Legyen jó android alkalmazása, könnyen kezelhető, és előny a magyar nyelv de ez annyira nem fontosMár arra is gondoltam hogy csinálok pár Google fiókot és akkor ahhoz jár 15GB, és szétszórom oda a cuccaimat
-
blue eyes
tag
Érdeklődni szeretnék létezik -e olyan tárhely ahol lehet több terabájtot tárolni? a Google workspace, próbáltam onnan sajnos kitiltottak, mert megszegtem a felhasználási feltételeket virág boltból beszerzet filmeket sorozattokat tároltam és ezeket szeretném valahol máshol tárolni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Clubforum2 #5883 üzenetére
A Google One alapbol igy mukodik. Nem latjatok egymas kepeit (kiveve ha eleve meg van osztva)
A tarhelyet a csoport tagjai egyenlo aranyban tudjak hasznalni. -
Clubforum2
tag
Sziasztok
Biztos volt már kérdés,hogy és talán pár embernek triviális dolog,de google one tárhelyét tudjuk használni úgy,hogy 1 tárhely 2 külön eszközről használva úgy,hogy mindegyik saját google felhasználóval (is) rendelkezik,és valahogy külön is kezelné a két készülékről tárolt képeket stb? Köszönöm -
sopruk
senior tag
Köszönöm a válaszokat, tippeket!
-
A KeePass is titkosítja az adatbázist a kulcsfile és a mesterjelszó segítségével.
Én Syncthinggel szinkronizálom az adatbázist a laptop és a telefon között, illetve van egy olcsó Scaleway szerverem is amin szintén fut egy Syncthing, ami akkor jön jól, amikor a telefon és a laptop nincs online egy időben.
A kulcsfilet pedig direktben másoltam a telefonra.
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
A Sync mellé szerettem volna egy másik e2e titkosítású felhőt. Csak valami ingyenest, kevés adatnak...
Úgy tudtam a Tresorit-nak már nincs ingyenes csomagja, de keresgélés közben ebben a cikkben olvastam, hogy csökkentett funkciókkal ugyan, de van egy 3 GB-os Basic csomagjuk is. A fizetős csomagoknál ezt valamiért nem reklámozzák...
Regisztráció után (bankkártyát nem kér) néhány egyszerű feladat elvégzéséért még adtak +2 GB-ot, így összesen 5 GB-van...
Gondoltam megosztom, hátha másnak is új ez az infó...Ehhez kapcsolódóan szeretném a véleményeteket kérni az alábbiakban:
KeePass-ban gyűjtöm jó ideje a jelszavaimat. Egy PenDrive-on, az adatbázis, Dropboxon a kulcsfile (utólag végig gondolva lehet másként volna...)
Arra gondoltam, hogy inkább gépen/felhőben tartanám titkosítva az adatbázist és a kulcsfile lenne egy PenDrive-on.Még csak most ismerekedem a titkosítással, ezért kérlek nézzétek el ha banális a kérdés
Működőképes-e a következő elgondolás:
Egy VeraCrypt konténerfile-ban helyezném el a KeePass adatbázist.
Ez a konténerfile, pedig a Tresoritban lenne.
(Tudom a Tresorit már eleve titkosítva tölti fel a felhőbe, de szeretném, ha a gépen is titkosítva lenne az adatbázis...)
Okozhat-e ez bármi működésbeli problémát? (Pld ha új jelszó kerül felvitelre a jelszókezelőbe és úgy mentem, választom le a konténerfile-t...)Ti hogy csináljátok?
Előre is köszönöm, ha megosztjátok tapasztalataitokat! -
Kékes525
félisten
Új telefonom van, de nem tudom a dropboxot beállítani, hogy automatikusan töltse föl a galéria tartalmát a camera upload fiókomba, ahogy az előző telefonomon be van állítva. Fizetős dropbox felhasználó vagyok. Hogy lehet beállítani.
-
Még van is SugarSync, csak beleszürkült a mezőnybe. Nem látok benne vonzó paramétert. Se nem olcsó, se nem szexi.
Nekem ez volt az első felhőszogáltatásom, akciósan jó árban volt és sokkal okosabb volt, mint a Google és a többiek. Viszont rendszeresen hibázott, sokszorozta a fájlokat. Állandó levelezésben voltam az ügyfélszolgálatukkal.
MaCS
-
RegElek
csendes tag
Sziasztok!
JottaCloud-ot használunk tavaly óta (Home 1Tb). Egy darabig nem is volt gond, de néhány hete véletlenül észrevettem, hogy tele a Jotta kuka képekkel.
30-40e db, gyakorlatilag a fontosabb családi és minden képek ott (is) voltak.
Visszaállítgattam, kerestem az okot, hogy miért kerülhetett oda. A Windows Lomtár üres volt, semmi nyoma, hogy oda került volna akár egy fotó is. Support aszongya', hogy csak azt látják melyik gépről törölték.
Ok, minden visszaállít, leszinkronizál, majd sync szüneteltetés.
Eljutottam oda, hogy lehet, hogy a winchesterrel van gond, volt rajta 2 hibás, 3 gyenge szektor (HD Sentinel szerint). Oké, lementettem mindent másikra, ami 100/100-as.
Pár hétig még hanyagoltam a Jotta-t, most újra feltettem, másik gép/Windows, másik winchester. Mindent újra lehúzott, oké, fasza.
Majd újra kidobott egy csomó mindent a kukába.
Annyi különbséggel, hogy néhány (szó szerint, tényleg csak néhány) elem nyomát látom a Windows kukában is.Tapasztalt valaki hasonlót?
Play alkalmazás értékeléseknél van egy hasonló eset, de mást nem találtam róla.
Nem fogom már megújjítani az előfizetést, a Synology és a WD köszöni szépen, akár a Jotta, akár más a törlések oka.
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
Ilyet találtam a helpben:
Sharing
Applies to: OneDrive, OneDrive for Business
There is a limit of 50,000 items that can be shared within a folder and any sub-folders.
To overcome this restriction, move some items into another folder that is not within the original folder, or choose individual files to share. -
Syl
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5866 üzenetére
-
OneDrive felhőtárhely – árak és csomagok összehasonlítása
Egyéb alapfunkciók/Adatvédelem -> ebben nincs különbség. -
Syl
nagyúr
Az ingyenes és a fizetős OneDrive (alap 100 gigás csomag, office nélkül) között van valami különbség? Főleg privacy szempontjából?
-
Érdekes, hogy eltűnt 5 bejegyzés...
MaCS
-
Ez így tök logikusan hangzott de nem ez a helyzet a valóságban. Most jelentkeztem be egy új gépen a dropboxba és szépen megette a teljes SSD-t, ugyanis a kliens szépen elkezdte letölteni a másik gép backupját is az új gépre (“PC” könyvtárat hozott létre a szokásos dropbox könyvtár mellett).
Megoldottam azzal, hogy megkerestem a kliens beállításaiban hogy milyen könyvtárakat szinkronizáljon, és a “PC” könyvtár elől kivettem a pipát, de azért a cég gondolhatott volna erre, hogy ha backup akkor azt nem szinkronizáljuk.
Így viszont továbbra is kérdés, hogy akkor ez mitől “backup”, amikor ez simán egy szimpla sync ugyanúgy. -
Sziasztok, valaki el tudja magyarázni nekem, hogy mi a különbség a dropbox sync és a dropbox backup között? A különböző oldalak - beleértve a dropboxot is - csak közhelyeket pufogtatnak, és azt, hogy bizony van különbség.
Amit magamtól kiokoskodtam, hogy a backup esetén 1. nem csak a dropbox foldert menti, hanem más, kijelölt mappákat is, 2. a backup nem szinkronizál másik eszközre, csak egy eszköz adatait tartalmazza.
Ha jól értem. -
Sőt, amit sokan szeretnek, az IdeDrive virtuális meghajtót is generál, illetve külön titkosított részlege is van, bár ez szerintem csak a fizetős verzióban.
Számomra eddig biztosan dobogós az általam használt/kipróbált több tucatnyi felhő között. Nem véletlenül nagyon jó a sajtója.
MaCS
-
lanszelot
addikt
válasz
MaCS_70 #5845 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ
Pcloud-ot néztem, de ott azt se tudják mi a backup és a szinkronizálás között a különbség.
Azt írják szinkronizálás, és leírják a backup fogalmát /videón is backup-ot mutatják/
Ezert nem mertem.Icedrive pedig semmit se ír, hogy mi merre, azt azért nem mertem.
Megírom majd, hogy ha sikerült akkor is -
lanszelot
addikt
Hello,
Olyan felhő alapú ingyenes file sync alkalmazást keresek mint a mega.
Van saját alkalmazása, minden gépen saját könyvtárat választhatok ahova szinkronizál.
példa egyik gépen a d:/egyik
Másik gépen e:/masik
könyvtárban letölti ha bármelyikbe rakok valamit /szinkronizálja/
onedrive, google, dropbox mega - ezeket másra használom -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Céges szinten szeretnék áttérni Google Drive-ra, OneDriveról.
Egy nagy céges könyvtárat szeretnék megosztani (100+GB), erre egy 1 terrás Drive accountot csinálnék.
Ezt a könyvtárat érné el a többi user, és ide is tölthetnének fel tartalmat.
A probéma, hogy ha jól értelmezem, a megosztott könyvtárba feltöltött tartalmak gazdái a userek lennének, és az ő tárhelyüket terhelné a feltöltött mennyiség. Nekik az alap 30 gigás előfizetésük lenne.
Van rá valami megoldás, hogy ne a feltöltő tárhelye csökkenjen, ha feltölt a megosztott könyvtárba? -
tibbike01
őstag
Érdemes benézni a Bestbuy topicba
9416-ft/fő -> 1TB Onedrive + jogtiszta office 5 évre.
-
zolikaDB
veterán
Ööö
Pontosan hol keressem? Illetve hogy kapcsoljam ki, ha megvan?
Ha törölni akarok mega appban/böngészőben, kidobja az ablakot, h fizessek elő, mert már jelzett nekem emailben, h túl van töltve a fiókom.
Ha Raidrive-ban próbálom, akkor meg annyit ír, h sikertelen... Dropboxban, másik MEGA accountban töröl. -
zolikaDB
veterán
Se appban, se böngészőben nem enged. Úh próbálom Raidrive-val.
*Érdekes. Fáj törlés sikertelen...
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
MEGA problemam lenne.
A 25GB-os fiokba valami miatt engedte 30+ GB-ot tolteni a rendszer.
Most figyelmeztet, hogy fizessek elo Pro accountra.
En nem akarok, torolnek a fiokbol fajlokat, vagy akar mindet, de nem engedi.
Van valami mod ra, h toroljek?
Ha torlom a fiokom, akkor torlodnek az ott tarolt adatok, file-ok is? -
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Már jó pár hónapja valahogy képbe jött itt a gépemen a OneDrive. Különösebben nem foglalkoztam vele, nem is emlékszem mit állítottam be, de valamit be kellett ha jól emlékszem és utána pl az asztalon elhelyezett ikonokon megjelent egy kisebb ikon, hogy azok szinkronizálva vannak a OneDrive-al. Aztán pár hete elkezdett figyelmeztetni a OneDrive, hogy a tárhelyem megtelik, töröljek valamit. Nem érdekelt, nem foglalkoztam vele, mondván maximum nem fog szinkronizálni aztán kész. Na de most ahogy bekapcsoltam a gépet, észrevettem, hogy kevesebb az ikon az asztalon, valamint az ott lévő mappákban is kevesebb a fájl. Ezt a fájl eltűnést okozhatja ez a OneDrive? Mért "törli"(?) a fájljaimat ahelyett, hogy csak nem szinkronizál, ha már nincs a felhőmben elég hely? Hogy kell az eltűntetett fájljaimat visszaállítani?
-
válasz
instantwater #5824 üzenetére
Az "örök" tagság mondjuk lehet finanszírozási eszköz az induláshoz, amikor nagyobb összegre van szükségük relatíve rövid idő alatt. Ez nem az ördögtől való, más, de hasonló szolgáltatásnál láttam már ilyen jól működő üzleti terveket.
Aztán, feltételezem, a növekvő tárhelyigényben, fejlődő szolgáltatásokban is láthatnak még fantáziát, amivel a lifetime ügyfeleiket is újabb vásárlásokra ösztönözhetik.
Szóval nem feltétlenül van szó svindlerekről.
Egyébként meg elképesztően durva matek és esetenként viszontszolgáltatási lánc áll az ilyen jellegű termékek mögött.
MaCS
-
-
válasz
instantwater #5821 üzenetére
Pedig teljesen igaz -- az ő élettartamuk erejéig.
Én az IceDrive-val bátor voltam, igaz, még az olcsóbb időszakukban.
MaCS
-
SG3rg0
őstag
válasz
instantwater #5821 üzenetére
-
-
SG3rg0
őstag
-
DragoX
tag
válasz
instantwater #5817 üzenetére
Sajnos a terás SSD-re már ráment 200gb mielőtt feltűnt a dolog.
DMDE raw beállítással úgy néz ki sikerült vagy 10 fájlt legalább részben megmenteni, ami nincs meg jelenleg... ...A 200-300 fileból, amit ez a hulladék nem bírt szinkronizálni
...most komolyan. Adott egy mappa, amire rá van küldve a szinkronizálás amiben van két almappa. Az egyiket szinkronizálja, a másiknál meg egyik napról a másikra úgy dönt, hogy nem. Nyilván én is hülye voltam, hogy nem csináltam az egész hóbelebancról egy biztonsági mentést az újrahúzás előtt, de akkor is! Ez most mi a sz@r?!? 2022 van lassan, a cloud már nem újdonság és a legnagyobbak ilyen f@szságokat csinálnak. El vagyok képedve. -
Próbálj meg esetleg valami adatvisszaállító szoftvert.
GetDataBack NTFS vagy talán már van más ajánlott, én sok évvel ezelőtt ezzel kukáztam vissza elveszett adatot.A lényeg, hogy ne használd a meghajtót, ne kezdd el belakni az újratelepített rendszert, mert minden írással csökken a visszaállítás esélye.
Formázáskor csak megjelöli a rendszer szabadként a területet.
Tedd be egy USB rackbe a meghajtót, majd egy másik gépre rádugva próbálj meg egy visszaállító programot.
FONTOS, hogy a visszaállítást a forrásmeghajtóra nem szabad csinálni, mert akkor felülírod amit menteni akarsz, de ezt valószínűleg nem is fogja engedni a program.
-
DragoX
tag
-
DragoX
tag
Sziasztok,
Nemrég telepítettem újra a gépem, abbaj a jóhiszemben, hogy a Google Drive szinkronizálta a saját mappáimat.
Ma jött a felismerés, hogy ez a fostalicska szoftver szeptember 1.-én úgy döntött, hogy többet nem szinkronizálja a mappámat, amibe a zenei projektjeimet tároltam. A mellette levő sample mappát azt bezzeg képes volt szinkronizálni, ahogy más mappákat is.
Semmi újratelepítést, vagy mókolást nem tudok kötni az adott időponthoz.
A drive logokban nincs semmi az adott időpont után, gondolom egyszerűen nem érzékelte a változásokat ebben a könyvtárban. (de akkor meg miért kezelte rendesen a többit?!?)
Biztonsági mentést (nyilván...) nem csináltam újratelepítés előtt, mivel más mappa bizonyítottan frissült pár nappal előtte, szóval úgy gondoltam megbízhatok ebben az undormányban.
Valakinek volt már hasonló tapasztalata ezzel a f*stalicska sz@r szofverrel? -
nfsu17
veterán
Így van, nincs már ingyen ebéd.
Szerintem nem törli, ha lemondod az előfizetést, de addig nem enged újat feltölteni semmit.
És ha betelt a tár, email sem tud jönni.
Vagyis ami korábban 'ingyen' volt fönt, az most sem foglal helyet, csak az új feltöltések. Nekem is van párszáz GB fent. -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Jelenleg van egy 200gb-os Google Drive előfizetésem, 125gb használt tárhellyel. Ebből tudnék nélkülözni ~ 70gb-ot (mentés), plusz a google fotók is foglal 50gb-ot .
Spórolás céljából szeretném lemondani a teljes előfizetést és csak az ingyenes 15gb-ot használni + a google fotókat.
Na mármost a fotók csak akkor korlátlan, ha lebutítja a képeket. Mi történik az 50gb-nyi fotóval, ha törlöm az előfizetést? Lebutítja őket, vagy törli?Hogy valósítható meg, hogy a fotók összes képe megmaradjon és beleférjen a limitbe?
-
törölt tag
válasz
WhiteWalker #5809 üzenetére
Mondd már meg nekem, hogy ha nem úgy nyitja meg a felhő mappáit mit pl a HDD-t a zenei lejátszóba, hogy fogod megadni a felhő mappák tartalmát?
Egy fájlkezelő hiába kezeli attól még egy külső lejátszó nem fogja látni.
A sajátját alkalmazását hagyjuk a felhőknek mert az lett volna a lényeg, hogy egy alkalmazás kezelje az összes felhőt. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
#20584850 #5803 üzenetére
Pont ugyan azt csinálja mint az összes többi szinkronizáló app , vagy bárminek nevezzem amiket itt javasoltunk , csak ez "hdd" -ként csatolja fel/jeleníti meg.
Mondja is 5:21-nél "szinkron" ...Szerinted ha innen másolsz vagy írsz , akkor az nem felhő funkcióként müködik?
Tökmindegy mit mutat a win alatt , lehetne piros klimpa is . -
törölt tag
válasz
instantwater #5806 üzenetére
Legalább azt írtad volna, hogy az android rendszer nem támogatná ilyen formában mint (pl a hangfelvételt) és root kellene hozzá, hogy működjön.
Ezt még el is fogadnám de nem lennék benne biztos, hogy igaz. -
törölt tag
válasz
instantwater #5806 üzenetére
Jó nagy butaságot írtál és még komolyan is gondolod...
A mostani android telóknak csemege lenne, eleve fut a háttérben sok embernél a facebook, viber, meg kismillió sz@r, elő van telepítve az onedrive, google drive és mellé még felpakolhatsz annyi felhő alkalmazást, hogy elveszel köztük és még azt is simán bírják a mostani telók.
Szerintem fejezzük be ne offoljunk tovább a témában és ne akarjatok legyetek szívesek megoldani már tovább nekem problémát, elég volt a sok segítségből, köszönöm. -
-
törölt tag
válasz
instantwater #5804 üzenetére
Hú ez a nagy kinyilatkoztatás Isteni sugallat által jött, amit szükségesnek láttál rögtön megosztani?
Köszönjük szépen, mert itt sok tudatlan volt eddig de most már mindenki tudja! -
-
törölt tag
válasz
WhiteWalker #5802 üzenetére
Hogyne látná, ott van a két videóban csak rá kellett volna néznetek! [link]
Pont úgy kapcsolja a felhőt mappázva, mintha pl egy HDD lenne.
Ez volt a kérdésem hogy van e ilyen droidra de gőzötök nincs, hogy pc-n létezik ilyen.
RaiDrive, Air Live Drive ki lehet őket próbálni pc-n.
Több felhő szolgáltatást úgy csatolnak mintha az egy HDD lenne.
Ingyenesek egyszerre csak egyet tudnak és lehet csak olvassák és a fizetős ír olvas rá. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
#20584850 #5799 üzenetére
Nálam nem a beépített fájlkezelő lejátszója nyitja meg .... De lényegtelen.
Szerinted ha más az ikonja ( pl: hdd) akkor nem a felhőben dolgozna?
Szerintem egy lejátszó (pl: VLC) nem fogja sose úgy látni ( felhőből) a fájlokat , mintha a hdd-n lennének , hogy te elgondolod.
-
törölt tag
Sokan saját nézőpontjuk szerint nézik a dolgokat és nem arra figyelnek, hogy mi volt a kérdés!
Már átbeszéltük a dolgokat, majd ugyan azt a felesleges köröket átfutottuk veled is.
Majd lezárásnak menjek át a másik a topikba, ott is pár felesleges kör megtétele után onnan meg vissza?
Innen oda, onnan majd ide, utána hova?
BigManus fórumtárs vágta, hogy mit keresek meg is válaszolta, a többi hozzászólásokat nyugodtan lehetne törölni annyit érnek...
Az nem segítség mikor a kérdezőnek kell elmagyarázni a segíteni szándékozóknak, hogy állnak a dolgok.Nagyjából képben vagyok a dolgokkal, van persze mikor segítségre szorulok.
Nem ez az első eset, hogy a ph-n nem tudnak segíteni de hozzá kellet szólniuk mindig van pár olyan akik felesleges körök átbeszélése után küldözgetnének ide oda.
A vége az, hogy külföldi oldalakat böngészve találtam megoldást az itteni segítségek csak felhúztak, amire nálad jött ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest