Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• e.vid

senior tag

válasz Varga Csaba #600 üzenetére

„Időveszteség? Mikor, kinek? Miért? Mennyi?”

A csőretöltés folyamata némi időveszteséggel jár, ami ugyan gyakorlással csökkenthető de akkor is jelentkezik.

„ ilyesmit senkinek sem javasolnék. (elnézést a P22 tulajoktól, mert elég jó fegyverük van a többihez képest, de akkor is ez az igazság)”

Miért nem javasolnád? Vannak gáz-riasztók, amik csőretöltve, fesztelenítve, biztosítva (némelyik kibiztosítva is) biztonsággal viselhető. Valóban, a P22 elég jónak nevezhető de inkább csak az Umarex által gyártott fegyverek között… A Röhm és a Weihrauch gáz-riasztók minőségben, megbízhatóságban jóval a többi gp felett állnak.

„Egy IPSC versenyző elmodhatná neked…”

Önvédelemre gáz-riasztót vásárlók nagyobbik része nem IPSC versenyző…

„Az önvédelemre revolvert dolog, a gázpisztolyok esetében nem a töltve viselhetőségben csúcsosodik ki, hanem a gázlőszerek nyomáskülönbségére visszavezethető töltés akadályokban az öntöltő modelleknél.”

Valóban nem a töltve viselhetőség miatt javasolt elsősorban a revorver, hanem mert megbízhatóbb működés érhető el vele a gáztöltények miatt, mint egy öntöltővel.

„Ja és ha esetleg mielőtt arra utalnál, hogy egy kézzel nem lehet a fegyvert felhúzni, hát ez sem igaz, mert akár egy nadrágszíj vagy egyéb szilárdabb ruhafelület alkalmas arra, hogy az irányzékot beleakasztva csőretöltsük a fegyvert végszükség esetén.”

Nem akartam erre hivatkozni (ismerem a módját), noha ezt valószínűleg egy olyan valaki, aki nem volt még fegyvervizsgán, lőkiképzésen, de szeretne egy gp-t önvédelemre, az ezt nem biztos, hogy tudni fogja. És ugye „végszükség esetén” bármilyen kevés idő is számíthat.

„Te hordjad a flintádat csőretöltve, ha neked úgy tetszik, a te bőröd bánja..”

Igen, én csőretöltve hordom (a fegyver miatt tehetem is), de szerintem, lehet, hogy akkor bánnám, ha nem így tennék…

„De mások számára inkább ne reklámozd..”

Nem reklámozok én semmit, noha szerintem rosszabb az, ahogy te IPSC versenyzői képességekkel megáldottnak hiszed a gáz-riasztót vásárlókat, és a cső alá töltést hangsúlyozod ki, egy emberi élet kioltására alkalmatlan fegyvernél…

Új hozzászólás Aktív témák