Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolien
csendes tag
válasz
rokefeller
üzenetére
A kártya egy Matrox, 32MByte, de rá nem hivatkozik.
-
Zolien
csendes tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Hát ez 384MByte-ra hivatkozva nem indítja. Hiába van máshogy a nagykönyv szerint, a gyakorlat ez.:-(
-
Zolien
csendes tag
Keresgettem de nem találtam: installkor van-e parancr, kapcsoló arra, hogy mindenképp grafikusan induljon a telepítõfolyamat?
-
Zolien
csendes tag
Na csak nem sikerült képet feltölteni, de elmesélem mi is van:
'Felosztás típusa' képernyõn járunk, text mode. "A telepítés a merevlemez partícionálását igényli." <bla, bla...> ... Válassza ki ...
- Teljes eszköz használata
- Meglévõ rendszer lecserélése
- Szabad hely használata.
Alant meg be lehet jelölni az egyszem winyóm mint használni kívánt eszköz. És ENNYI. Ezzel letudja.
Tehát text módban nincs lehetõség se VLM állítgatásra, se bootfinomhangolásra, se partíciók méretezésére, tetszés szerinti számú létrehozására. Elvileg elég is lehet, bár mást szoktam meg Debian alatt. Plusz van egy 100GB+ terület, ahol az inode-ok ugyan át lettek már firkálva, de újraírva a terület még nem, GetDataBack látja is még az adatokat, csak nincs jelenleg másik winyó átmentegetni. Na például egy ilyen esetben nagyon nem jó, hogy nem ad szabadkezet, meg hogy pont text módban hiányzik ez, egy elvileg karakteres alapú OS-en.. Meg egyébként is egy rakat speciális igény és eset fordulhat elõ egy harddisken, amikhez bizony az effajta kötöttpálya bizony kevés. Tudom, az én esetem pont peches, na de akkor is.
Igen, azt észrevettem, hogy lassú a konzolablakok közti váltás pl. Miért ilyen megoldású ez? Mit jelent, hogy mélykonzol? Most látom elõször.
A linket és az utánajárásodat köszönöm. -
Zolien
csendes tag
Köszi, jól esik.
Sorry, csak fárasztó "sms"-t írni, tömörítem a gondolatokat.
Tehát a fedora alatt jó volna 800x600, 100Hz-re belõni a konzolt. A Potatora pedig azért gondoltam, mert alapból felteszi a wvdialt, ami mûködne is, ha látná a 2.2-es kernel az USB modemem. De nem, tudatlan az még. Ezért gondoltam azt, hogy egy újabb, mai kernellel szerelve használható lenne. Ami kernelt pedig a fedoradiscrõl szippantanék le. Lévén ugye fent tárgyalt 2 telepítõlemezen kívül más itt nincs. Meg se haver, se net. Szóval hagymából, kolbászból szeretnék dobostortát. Lehetõség szerint. -
Zolien
csendes tag
Elmegy azért rajta. Fluxbox párti vagyok amúgy. A függôségeket nem tudom beidézni, - de ~fél képernyõnyi hiánya volt - mert idôközben Debian Potato váltotta, ami tutira nem lát semmilyen USB eszközt. Most aznn agyalok, hogy a fedora kernelét átültetni ebbe. Forrásból még csak csak, de így... elég sci-fi ötlet, nem?:-)
Vágom én, hogy netközeli az egész, de az a pár lib igazán nem foglalna sok helyet, akár rá is kerülhettek volna a lemezre. Vagy ha nem, akkor meg ne legyen ott az alkalmazás sem. Nem sopánkodni akarok, csak valahogy az én logikán ezt diktálja. Netre való felkúszás tekintetében nem képes saját magát saját hajánál fogva kiemelni a mocsárból (lsd. a 'boot' kifejezés eredete), ez nem szimpi. Mert ugye nem csak a LAN-osok vannak, fõleg ma már. Az sem az, hogy nem engedett particionálni. Grafikusban is így van ez? Itt kb nálam le is írta magát. De lehet, hogy én vagyok a béna. Telepítés elõzõ linux partícióra, meglévõ rendszer lecserélése - ennek ellenére ugyanúgy az egész winyót használja. De cáfoljatok meg. Régen a Red Hatot szerettem, ezt most csak próbálom szeretni.:-) Még nem adom fel.
-
Zolien
csendes tag
Elmegy azért rajta. Fluxbox párti vagyok amúgy. A függôségeket nem tudom beidézni, - de ~fél képernyõnyi hiánya volt - mert idôközben Debian Potato váltotta, ami tutira nem lát semmilyen USA eszközt. Most aznn agyalok, hogy a fedora kernelét átültetni ebbe. Forrásból még csak csak, de így...
-
Zolien
csendes tag
Kösz a tippeket. Ppp is függôs.:-/ Ja, DVD benne van. Ezt a NetworkManagert rá lehetne venni egy USB modem lekezelésére? Gondolom, ha wvdial tudta, ez is. Netem nincs, csak telón, amit ugye most nem tudok megosztani a géppel.
Azért érdekelne mind2 megoldásra egy conf file.
De van még más is: Matrox videókari hajt egy CRT monitort, neki nagyon jó a 60Hz, a szememet viszont szétszedi. vga=79x verziókat végigzongoráztam már, semmi. -
Zolien
csendes tag
Intel Pentium III 500MHz
Fel van települve, konzol van. Netezésre használnám, felfedezném. Tárolók nem játszanak, PC-n nincs netkapcsolatom, mobilnet van csak, most is telóról írok. Wvdial valóban van a DVD-n, függõségek már nem. Repóba is úgy kellett külön belemûteni a DVD elérést, miért nincs benne alapból?
Na. Itt és ezért vagyok most elakadva. Utólagos X installnak mi lenne amúgy a metodikája?
De elõször a wvdialt kéne életre kelteni, onnan már menne a többi is. .deb -> .rpm konverzióra van ötlet? Jelenleg ezt látom a legreálisabb útnak. -
Zolien
csendes tag
fedora 13 már az installnál is kevésnek találta a gépem, a grafikus telepítõhöz, szövegesben ment fel. Ami nem gáz, de az X-et úgy ahogy van hanyagolta, szeretnék rá GUI-t varázsolni, nem tudom hol induljak el. Próbáltam X tematikájú csomagokat telepíteni, de mindegyik függõséghiányról kornyikál. Van ám koncepció... fedora 13 DVD ami megvan, netrõl tölteni nem tudok.
Debian alól jövök, fedorából kezdõ vagyok.
wvdial is kéne, az se megy, vannak viszont .deb csomagjaim, átkonvertálható sikerrel? Alien nincs a lemezen...
Nem tudom csak az én gépemen ilyen elkúrt-e az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest