- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Azt nem tudom, hogy a Fedora mit tud. A Fedora 28 az utolsó nálam - Ubuntu jobban megfelel nekem - Fedorán meg nem próbáltam PV a titkosítást.
Ha Encrypted PV-t választasz, akkor minden az LVM-ben már titkosítva lesz - bár egy-egy disztró máshogy kezelheti ezt, a lényeg, hogy a disztró installerjének legyen LUSK vagy valami más- ha extrém paraniós valaki, akkor külön utólag a VolumeGroup és LogicalVolume-t is lehet még extrában encryptelni.
Ha VG vagy LV encryptet akarsz, akkor az utólag, ennek előnye, hogy nem az egész mindenség lesz kódolva, szóval tudsz nem encryptet adatokat is tárolni.
Tipp: PV titkosítás esetén az egész merevlemezt használd fel, ne legyen rajta 10Mb szabad formázatlan hely, mert akkor könnyebb visszafejteni.
Az is kérdés, hogy miért akarod ezt a titkosítást? Ha azért mert laptopot elhagyod és nem akarod, hogy a merevlemezről könnyen visszafejtsék akkor jó. Csak az LVM mindig fel lesz csatlakoztatva boot-olosnál, szóval elérhető, és akkor más formában lehet megszerezni az adatokat.
Én csak kétszer próbálkoztam vele, mert nekem nem volt szükségem teljes titkosításra - semmi fajtalankodásra nem vágyok, meg nincs bennem, hogy emberiség elleni büntetet kövessek el - szóval én hatékonyabb módszereket használok. De biztos lesz itt, aki segít

Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bontott 0perces TÜZES EZÜST/STARLIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 1 év APPLE gar
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest