-
LOGOUT
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
válasz
MadMancs #2197 üzenetére
Felszerelhetőség (TV a konzolra) szempontjából melyik ajánlottabb?
Ilyen szempontból egyszerűbb a 3610 MK2, de nem egy lehetetlen küldetés a másik sem. Ugyanolyan feltételek voltak nálam is szerelésnél (nekem mint írtam 3620-am van), mint nálad (beállításnál az asszonyt kértem meg én is, hogy segítsen).
Stell-nél viszont mindenképp vegyél Fisher dübelt, mert amit adnak hozzá az vicc kategória. -
MadMancs
veterán
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek
A két Steel nagyon szimpatikus. Felszerelhetőség (TV a konzolra) szempontjából melyik ajánlottabb?
Nagy valószínűséggel egyszemélyes művelet lesz, maximum asszony valamennyit segit. -
Tengri
senior tag
válasz
MadMancs #2194 üzenetére
Szia!
A TV-d VESA 200x200 szabványú.
Én egy kicsit most ellent fogok mondani magamnak, mert szerintem nem éri meg az általad kinézett HAMA 108730-es falitartót megvenni (pedig a HAMA ajánlott gyártó). Sajnos csak 50"-ig van ajánlva a maximális képernyőméret nála. Tudom, azaz olvastam, hogy a jelenlegi TV-d 49"-os, de mi van, ha pár év múlva netán nagyobbra váltasz?
Mozgathatóság terén sem elég szélesspektrumú az általad kinézett konzol (pl: a faltól való távolsága 54 és 334 mm között állítható és "csak" 3/15 fokban dönthető). Persze nem azt mondom, hogy rossz a konzol, de szerintem ár/érték arányban van jobb konzol is.
Ha a HAMA-nál szeretnél maradni akkor (dönthetőség +/- 15 fok):
Hama 118126A Stell-től:
Stell SHO 3610 MK2 (A hozzáadott dübelek helyett FISHER SX dübeleket vegyél)Vagy a jelenlegi kedvencem:
Stell SHO 3620
(Jelenleg ilyenen van a 49"-os Sony TV-m. Ez a konzol mind vertikálisan, mind horizontálisan is állítható!) -
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Falikonzol vásárláson töröm a fejem (Philips 49PUS7503/12). Lényeg hogy le/fel és oldalra is dönthető legyen a szoba szerencsétlen elrendezése miatt (kezdem unni hogy jelenleg szekrény előtt van állványon mert máshol nincs hely). Tudtok ajánlani megbízható gyártókat amire rá mernétek bízni TV-t? Találtam egy HAMA konzolt 35ért, de valahogy nem tudom mennyire megbízható, nem lenne őszinte a mosolyom ha 250ezer egyszercsak lezúgna a falról (téglafal).
Előre is köszönöm ha van tipp. -
buca84
őstag
Köszi!
Ez egész szimpatikus: Stell SHO 3610 MK2
-
Tengri
senior tag
Szia!
Sajnos idehaza nem olyan elterjedt az általad linkelt Northbayou SP-2 fali tartó. Így visszajelzések sincsenek róla.
Az általad linkelt falitartót forgalmazó webshop sem magyar, így az esetleges garanciáztatás sem tudom milyen lenne.
Ami ajánlott márka:
Maclean
Hama
StellAmi a TV-hez passzol és esetleges nagyobb TV-re váltást is kiszolgálna:
Maclean MC-723
Maclean MC-710
Hama 118125
Hama 118126
Stell SHO 3610
Stell SHO 3610 MK2A falhoz való rögzítése (dübel, csavar ajánlása) függ a faltól, pontosabban annak anyagától ahova felrakod.
-
Tengri
senior tag
Szia!
A Samsung hivatalos oldalán nincs konkrét adat a VESA szabványáról, de a displayspecifications oldala azt írja, hogy 200x200 vesa szabványnak felel meg.
Illetve a Samsung felhasználói kézikönyvében is ez az adat szerepel:
Most már csak azt kellene tudni, hogy fix vagy mozgatható konzolt szeretnél, illetve árban meddig lehet elmenni? -
buca84
őstag
Sziasztok!
Samsung QE55Q65RAT tv-hez milyen massziv fali konzolt ajánlanátok?
Köszi!
-
Tengri
senior tag
Otthon nekem is van egy ilyen "tartalékba" (nagyon szerettem tényleg könnyű rögzíteni a TV-t, illetve beállítani), de el fogom adni mert a Stell SHO 3620 gázkaros ténylegesen full motion tartója nagyon bevált.
(Elnézést, falról való leszerelés után készítettem anno a képeket és egy kissé "poros" a konzol) -
Tengri
senior tag
válasz
droetker #2179 üzenetére
A Hama-nál van egy ilyen megoldás.
A TV hátuljára felszerelt tartónak a rögzítése a falra felszerelt konzolhoz nem csavarosan, hanem rugós biztonsági csaposan történik (ezt a biztonsági csapot zsinórral lehet működtetni.Hama 108751 vagy Hama 108749
-
droetker
csendes tag
Szia!
Olyasmit olvastam, és értelmeztem, hogy a falra felszerelt konzolra csak fel kell pattintani a TV-hez rögzített másik konzolt. És lóg egy madzag a szerkezetből, hogy ne kelljen a nagyobb méretű TV háta mögött csavarokkal szenvedni, a madzag meghúzásával egyszerűen le lehet oldani a TV-t. -
Tengri
senior tag
Szia!
A Hama az ajánlott márka.
Árban miben gondolkodsz?
A mostani (55") és a leendő 75"-os TV-nek megfelelő lenne a Hama 118126 (20k körül lehet kapni itthon)
magasabb árfekvésben a Hama Premium FullMotion XL 37"-90" (árban itthoni fizetések mellett húzós, viszont tartós darab és minőségi rögzítő tartozékok vannak hozzá). -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy fali konzolt venni a Sony KD-55XF9005 (VESA 300x300, 20kg) tv-nkhez. Az említett márkákból leginkább a Hama érhető el nálunk (Svájc). Mellette van Vogel's, One For All, Sanus és TecTake, amiket itt a vásárlási értékelések alapján láttam.
Ezekből tudtok ajánlani vmit? Melyik az amelyik bevált típus? Illetve kérdésem még az lenne, ha később lenneergy 75"-os tv, akkor azt érdemes egyáltalán konzolra tenni??Előre is köszönöm!
-
droetker
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani LG55' VESA 300x300 TV-hez fali konzolt?
Csak annyi kell, hogy dönthető legyen és a könnyebb felszerelés miatt rugós.
Vak vagyok, nem igazán tudom kiválasztani melyik lenne jó.
Köszönöm -
dh66e
veterán
válasz
#25712384 #2171 üzenetére
Nem mindegy mekkora a tv mert amikor forgatod más erőhatások lépnek fel egy 32" és egy 43 colos tévé esetében.Nem, nem fog leesni,de a csukló hamarabb kopik el csak hogy egy példát mondjak.
Garancia meg bukó ha nagyobb tévét teszel rá....Remélejük sokáig jó szolgálatot tesz nálad.
-
törölt tag
Köszönöm, megnéztem VESA 200x200 a TV felfogatása, és a kinézett Stell-nek is van ilyen mérete, reggel elmentem, megvettem az Euronics-ben. A TV-re már rászereltem, de ma még nem lett felfúrva.
Azt nem értem, hogy a TV képátlója mit befolyásol? Miért adnak meg egy min. max. értéket? Úgy gondolkodtam, hogy ha a felfogatás stimmel és a súlyhatáron belül vagyok a készülékkel, akkor nem lehet gond... -
dh66e
veterán
válasz
#25712384 #2169 üzenetére
Szia!
Szerintem határeset,de itt van sokkal olcsóbban ez kb.ugyanazt tudja.Csekkold a vesa lyukméreteket 200x200-ig jó vagy.
Gondolj arra is hogy előbb vagy utóbb tv csere lesz és akkor már nagyobb a tapasztalatok alapján.
Vegyél inkább egy több méretet lefedő konzolt.Szerintem. -
törölt tag
Sziasztok!
Amatőr kérdés, de a megadott maximális képátló átléphető?
A linken lévő Stell konzol nagyon megtetszett, viszont a TV, amit rá szeretnék tenni 43"-os (9 kg), összerakhatók lennének vagy esélytelen?
Esetleg valami hasonlót tudtok ajánlani, ami képátlóban lefedi a TV-m.
Köszönöm. -
huan
őstag
Sziasztok!
SOS vennem kellene 2db konzolt 65"-tvkhez.
Melyikkel vannak jó tapasztalatok? -
Shev acm7
tag
Sziasztok!
Egy Samsung UE32K5500 tv-hez próbálok egy dönthető-forgatható konzolt keresni. Első körben a biztonság kedvéért inkább nem "karos" megoldásban gondolkodom, azaz pl. ő a kiszemelt:
[link]
A TV tehát:
- VESA 100*100
- 5,5 kg
A gond: a (fő)fal 30 centis szilikát.
Kérdés 1: megfelelő lehet a belinkelt konzol, vagy másban, esetleg szélesebb felfüggesztésben kellene gondolkodnom?
Kérdés 2: mivel lehetne megfelelően rögzíteni a szilikátba a konzolt, ha nem szeretném a 30 centit átfúrni, azaz a fal másik feléről lefogatni?
Kérdés 3: tekintettel a tv relatív alacsony súlyára, meg lehetne próbálni "karos" konzolt is, pl ezt?
Köszönöm! -
Exoon
csendes tag
Sziasztok!
Panelházba lenne felszerelve egy Philips 65pus7304/12 tv.
A tv súlya 27,4 kg
VESA 400*200Egy Alza sajátmárkás konzolt néztem ki: AlzaErgo M310B Convey
Elég jónak tűnik és Fischer dűbeleket adnak hozzá. Szerintetek ez jó lenne? Van valakinek tapasztalata ezzel a konzollal? Esetleg még HAMA 118125 32-65" amit kinéztem.Köszönöm a segítséget!
-
Tengri
senior tag
válasz
kalozhun100 #2158 üzenetére
Nem tetszett a Maclean?
Pedig a falhoz való rögzítési pontjai jobbak mint az ISY-nek.
Majdnem egy éve volt fent az Aprón egy ilyen tartó. Ha jól emlékszem azért adták el mert nem fértek a monitor csatlakozási pontjaihoz, nem tudták csatlakoztatni a kábeleket.
SX Fisher dübellel felrakhatod. -
dh66e
veterán
válasz
kalozhun100 #2158 üzenetére
Szia!
Összefoglalóban megtalálod a megfelelő tiplit hozzá. -
kalozhun100
őstag
Hello, egy [link] ilyen konzolt mivel ajánlanátok rögzíteni téglafalra (10es válaszfal)? 10kgos 43 colos tv menne rá.
-
gurabli
őstag
-
gurabli
őstag
Hát, ha már konzol, akkor valószínű érdemes olyat, ami oldalra is forgatható, nem? Most nem látom, hogy mikor kellene oldalra forgatom, de az nem gond, ha a lehetőség adott.
Ha csak azt nem írja valaki, hogy sokkal jobb a csak dönthető konzol?A fal remélem elbírja. Még a kábelcsatorna is be van vezetve a falba, így a vezetékek is szépen a falban mennének.
-
gurabli
őstag
Gondolod? Most is van rajta konzol, elég stabilnak tűnt. Még nem költöztünk be így nem tudok többet mondani, tervrajzon néztem a vastagságot.
Amúgy az egy standard válaszfal. Annak el kellene bírnia, nem?
Bútorlap nem lesz, az biztos :) Akkor marad a saját talpa. De jobb lenne a falon. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Adott egy Panasonic 65gx800-as TV, tehát 65" méret. Leírás alapján VESA 400x200. A súlya 26 kg. Szép keskeny (mivel edge lit).
A fal 6 cm tégla válaszfal. Egy egyszerű konzol most is van rajta (magasan, rosszul elhelyezve).Nos, ide kellene felrakni ezt a tévét. Dönteni valószínű, hogy akarom. Oldalra forgatni már kérdés. Szemben van vele a kanapé és a fotel, eleve VA panel. Nem bánom, ha lehet oldalra is forgatni, max nem használom.
Annak örülnék, ha ez a szép vékony tv minél közelebb lenne a falhoz.
Ár: 20e-ig,ha szükséges. Nyilván olcsóbb jobb, de ha pl. drágábban van olyan, ami nagyon jó, akkor legyen.Szóval, mit ajánlanátok? Írták a Panasonic topickban a Medion Aldiban kapható konzolt, de persze most nem kapható.
Méretre nem nagyon váltok, max egyszer hasonló méretű OLED.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest