- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Segítség a nyelvtanuláshoz kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Szia!
Nem értem igazán én sem, szerintem nem német írta, vagy rosszul másoltad be.
Érdeklődéssel vettem tudomásul, h Önt az én Prohask-peremben mint tanút annak idején Budapestre beidézték. Váratlan segítségét nagyon köszönöm!
Visszaható igék:
ha tárgyas az ige - pl. sich die Haare kämmen, akkor a sich Dativban áll.
ha tárgyatlan: - pl. sich kämmen, akkor a sich áll tárgyas ragozásban.
sich waschen vs. sich die Hände waschen
tárgyatlan az ige vs tárgyas az ige (a kéz a tárgy)
ich wasche mich vs ich wasche mir die Hände stb.
Ezt akartad tudni?
A sich E/3 és T/3-ban ''sich'', a többiben a személyes névmások esetnek és személynek megfelelő alakjait veszi fel. Kivétel: Er/sie/es wäscht sich. Sie/sie waschen sich.
Arnold2: Olyan csend volt egy ideje a topikban! Bocs, h nem voltam mostanában jelen, a fórumon voltam, csak a topikban nem. Ha valakinek kell segítség, vagy elakadtok, küldjetek egy privit, főleg, ha hetekig nincs új hozzászólás!
[Szerkesztve] -
Arnold2
őstag
Huh hát ide már finest kéne,mert én őszintén nem nagyon értem,de azért megpróbálom, hátha mond majd valamit.
Érdeklődéssel vettem tudomásul, hogy ő, mint tanu a(z én) Prohaska per(em)ben az idejét Budapestre felajánlotta (szószerint fordítottam,fogalmam nincs mit jelent németül)
Nagy köszönet az előre nem látott fáradozásért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest