Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11159) phranxinatra válasza BAti77 (#11155) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Ati, neee! Semmi köze a Rolexhez? Keress rá a következő szókapcsolatok valamelyikére: Dr. No watch, 007 Rolex, James Bond Rolex, meg fogsz lepődni ;) Na nem mintha nem tudnád, hogy pl. a képemen az a rettenet ronda 6538 Sub a két számmal kisebb NATO-szíjon az órás szubkultúra ikonjává vált. A bond nato, mint termék az honnan ered? És igazad van, berakhattam volna a Gruent is, de ezt már írtam az előző posztomban. Mondjuk eddig tudomásom sem volt arról, hogy Bond valaha is viselt ilyet, de hát mindig tanul az ember.
Az Omegával kapcsolatban meg annyit, hogy szerintem ez már nem szponzoráció, hanem hullarablás. Fleming világosan leírta, hogy a 007-es órája Rolex. Rá hivatkozni, mint a kövekkel kivert, fehérarany tokozású óra ihletőjére több mint gusztustalan.

#11158 Fall-N: De azzal, hogy megcsinálták ezt a jubileumi kiadást, azt a látszatot keltik, mintha nem csak 27 éve váltak volna részesei a franchise-nak, hanem már a legelejétől. Abban igazad van, hogy nem a Rolexen múlt, hogy szerepeltek az órái a filmekben, de azt tudni kell, hogy a regényekben Fleming ezt az egy márkát nevezte meg Bond órájaként. Konkrét modellnevet nem írt, de feltételezhető, hogy egy Explorert képzelt a 007-es csuklójára, mert neki magának is egy 1017 Explorere volt. Ez az óra viszont soha, egyik filmben sem szerepelt. Szerintem egyébként a Sub jobb választás volt Bondnak :D

"Only one brand is specifically named as that secret agent’s watch in Fleming’s original 14 Bond editions: Rolex. The greatest detail comes in his eleventh book, On Her Majesty’s Secret Service, published in 1963. Here we read of the “big luminous numerals” that Bond sees when taking a lazy midnight glance at his chronometer, “a heavy Rolex Oyster Perpetual on an expanding metal bracelet.” The watch is a Rolex Explorer"
Dell Deaton

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.