Hirdetés
- Newton harmadik törvénye
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz vadászcsiga #10351 üzenetére
Osszes christopher ward is mar ilyen.
-
Tufa_
aktív tag
válasz vadászcsiga #10351 üzenetére
[link] Ez is
-
g0n21
senior tag
válasz WiZARD #10332 üzenetére
Félelmetes, hogy mennyire amatőrök az eladók ott (is). De elég nagy a rotáció, most is keresnek. Az egyik - kifejezetten normális, és a semminél jobban hozzá értő srác, T. Gergő is a TAG butikban van már, aki a helyére jött B. Vivien sincs már ott ha jól tudom, annak a helyére is jött valaki, és most megint fent van a hirdetés profession.
Az igazi cink, hogy ilyenkor a vélt, vagy valós várólistára iratkozhatsz fel újra, mert az új azt sem tudja ki vagy és a "biztonság kedvéért" felírja ő is a neved. A sor végére. A nemlétező sor, vagy amorf sor végére.
Szóval egyik héten még nespresso, következő héten rolex.
Volt, hogy az eladónak szegezte a bent ülő érdeklődő 2019 nyár elején:
- Ebben már az új koaxiális szerkezet van?
- (kis habozás után) nem, azok ősztől lesznek uram.Nem mese, hallottam.
Mindenesetre engem nem veszélyeztet a velük való kommunikáció...@#10341 Bling95 az a Rainbow <3 <3
@#10347 WiZARD, amíg leltem bármi örömöm a fórumokon való fingreszelésben, addig előszeretettel kötöttem bele ilyesmikbe. Noha neked ez a jó szokásod megmaradt, én már leszarom - néha finoman becsípve azért fel tudnak húzni az órák,de karácsony körül jártam itt utoljára.
Elfogadtam, hogy nincs tökéletes óra, minden gyártónál előfordulnak hibák, árukhoz és vélt pozíciójukhoz képest nevetséges és gyalázatos kritériumoknak kell megfelelni:
több gyártónál is hallottam, hogy az számít hibának, ha van az asztalon egy óra, afölött ~30 centire a fényforrás, és mi ~45 centiről nézzük az órát, és észrevesszük. (A számok lehetnek némileg mások, és nem mindenhol kritérium a 30 centire levő lámpa) Ez egy olyan gyártótól, ahol a női alapmodellek is alig férnek be 1m alá, szerintem cink. (Nem fogok márkát mondani)Mivel a vegyes gépi-kézi gyártás, és a kézi/emberi minőségellenőrzés ezen a szinten az én szememben részben kudarcot vallott, ezért elfogadtam, hogy akármennyire is a tökéletesség egyik jelképének gondoltam a felsőkategóriás (nem luxus) órák iparát és piacát, sok esetben (nem mindig) egy középszerű, de arányaiban drága nyugati tömegtermék valójában. Eddig is tisztában voltam azzal, hogy nem minden óra tökéletes, de minél több időt töltök az ipar közelében, annál inkább fáj látni ezt.
Nézhetjük a hibás indexes OP-ját a felségednek, ezt a rusnya szálcsiszolású DJ-t - ami egyébként sokáig nagy vágyam volt a szerintem nagyon jól eltalált végszemmel-, vagy a megfolyt festékes POC-odat, mindegy.Lehet ez a nyugati tömegtermék nagyon jó, és lehet olyan, sőt sok olyan van, ami hibátlan, nem kétlem, hogy 10.000 darabból csak 5-10-20-50 darabba csúsznak be hibák, és pont a hülye firkász kezébe kerül a szar... ki tudja. Sőt, 1000 emberből 999 nem is venné észre és nem is érdekelné, ha megmutatnánk sem értené, hogy ez miért lehet gond.
De ha nem várom el a tökéletességet, nem fogok csalódni. Ha tudom helyén kezelni ezeket, akkor még őszintébben és bizonyos pontokon még objektívebben és elfogulatlanabbul tudok beszámolni annak az 50-80.000 embernek, aki olvassa a kronométert.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden óra hibás, hanem hogy én személy szerint túl nagy arányban találkoztam olyan órákkal, amiken/amikben apró, de véleményem szerint nem elfogadható hiba volt, a gyártó szerint pedig elfogadható.
De hogy jót is mondjak, az elmúlt időszak Breitlingjei, az SOH57, az új Chronomat nagyon pozitív csalódás volt, sőt, a TH és a Zenith is, GS is, ami a karácsonyi részünkben volt, sőt a Sharp Edge Series egyenesen meglepő.. G-Shock-ban sem csalódtam még. És lehet, hogy meglepő, de Vostok-Europe-ból még nem láttam számlaphibás órát az elmúlt 2 évben, amióta relatíve visszatérő vendég a vlogban.
A 32 éves Datejustom szíja szebben van ennél polírozva - Michael Young-nál lett újítva, de szerintem gyárilag is szebb volt.
A tökéletlenségre visszatérve még egy szóra: Ha egy óra többnyire kézzel készül és ezért akad rajta olyan jel/hiba/nyom, ami a kézmozgás önnön szabálytalansága miatt keletkezik, azt elfogadom. Ahogy egy Csontváry sem hiperreál, úgy egy kézi alkotástól sem várom el, lásd Calatrava Annual Calendar tipója - pedig több fórumról is lehetett olyan dilettánsokról hallani, akik pont a betűk különbözősége miatt szólalt fel, hogy ennyi pénzért ne legyen már kacska.
'Nyád
És itt jön elő az, hogy mennyivel másabb alaposan megnézni mondjuk egy Laurent Ferrier-t, vagy Voutilainent, vagy Mosert akár, MB&F-et, F.P. Journe-t, Greubel Forsey-t, mert ott értesz minden vonalat, elhivatottságot, szakértelmet, tapasztalatot.
(Czapek)Talán ezért is szeretem a G-Shockokat: Lunar Rainbow, titán kocka G-shock, stb, és az olcsó kvarcokat, amiket impulzusvásárlok, mint néha egy limitált Swatch, Q Timex, mert nem vár az ember tőlük többet, mint amik lenni akarnak. És mit ad isten, nincs több hiba rajtuk, mint a drágábbakon.
Továbbra is csípem az órákat természetesen, csak a lelkem háborog a gyártók hozzáállása láttán.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
WiZARD
addikt
válasz fagyalllo #10364 üzenetére
Azért azt tudjuk már megkülönböztetni, amit szándékosan rajzolnak képregénybe való, nem teljesen egyforma betűtípusokkal, meg aminél arra törekednek hogy mindegyik tökéltesen egyforma és szabályos legyen.
Az más kérdés, hogy akarnék-e egy kézzel comic sans jellegre rajzolt számlapos Patekot € 30k-ért. Valószínűleg nem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
Nagyjából egyetértek.
A mainstream középkategóriás márkákból egy ideje kiábrándultam és nem várok el tökéletességet, mert tudom, hogy úgyse lesz az. Ha veszek akkor elfogadom, hogy olyan lesz amilyen. El kell dönteni hogy tudok-e/akarok-e a hibákkal együtt élni és azokkal együtt "szeretni" az órát. A hibák felett nem hiszem, hogy szemet kell húnyni, szerintem érdemes róla beszélni.
Ahogy írod, a tökéletesség jelképének vannak beállítva és minél közelebbről nézzük annál messzebb kerülnek ettől és mennek át átlagos minőségű tömegtermék kategóriába. Kevesen nézik meg közelről, inkább jönnek a megjegyzések hogy minek nézeg nagyítóval, meg hogy x évesen már annak is örülsz ha az időt látod rajta, vagy csak a vak hit hogy y márka az tuti tökéletes.
Persze tudom nem én és hozzám hasonlók fogják pár makró fotóval ledönteni a nagy gyártókról kialakult képet. De kicsit bízok benne (tudom naiv vagyok), hogy előfordulhat 1-1 eset ami már ciki a gyártóknak és megpróbálnak esetleg javítani rajta, vagy csak picit jobban odafigyelni a jövőben. (gondolok itt például az instáról induló, azóta sokhelyen felbukkanó undorító szélű Patek mutatókra és hasonlókra)A felsorolt márkák azért jóval feljebb vannak pozicionálva mint a mainstream omega-rolex-gs.
Egyre inkább érdekelnek kis gyártók/órásmesterek, akár a legkisebbek is (Ophion, Ming, Laine, Ketelaars, stb), többre értékelek egy kézzel szépen finishelt unitast mint egy gyártósorból kieső középkategóriás inhouse szerkezetet.
De tisztában vagyok vele, hogy az alsóbb szegmensben ezeknél is megvannak a korlátok.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Fall-N
veterán
válasz WiZARD #10365 üzenetére
Valahol érték az, hogy kézzel van megfestve az óralap, mert nyilván meg tudnák ezt tenni géppel is sokkal jobb minőségben. Csak azzal elveszítené a manufaktúrális jellegét, amibe bőven belefér ennyi szabálytalanság. Sőt ha nem lenne tökéletlen akkor mindegy is lenne, hogy kézi vagy gépi festék felvitel, mert úgysem mondaná meg senki ha nem néz utána. A linkelt Credor felirat is simán hihető lenne, hogy géppel készült, mert annyira szabályos.
-
dzsi23
addikt
válasz Fall-N #10369 üzenetére
Jah, szólhatnának a mesternek, hogy ne legyen ennyire mesteri. Vagy felvehetnének valakit, akinek csak az a dolga, hogy néha meglöki kicsit.
"úgysem mondaná meg senki ha nem néz utána"
Akit érdekel, az utánanéz (vagy rákérdez, hogy miért olyan drága az az óra), akit meg nem érdekel, annak nem igazán számít a véleménye, tehát akár gépinek is tarthatja. -
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #10372 üzenetére
Az ügyetlenebb festés nagyobb érték.
A szálcsiszolás sem hibás, csak egyszeri és megismételhetetlen. -
g0n21
senior tag
válasz WiZARD #10367 üzenetére
A felsorolt márkák tényleg feljebb vannak, azért írtam azokat, mert minőségben sokkal-sokkal feljebb vannak, figyelemben pedig alig valahol sajnos.
vadaszcsiga.
azokra ki tudok borulni néha, de már Fb-n sem kommentekkel annyit mint régen. Nem fogom az értékes időmet azzal tölteni, hogy csőlátású embereket térítsek meg.
ugyanazt inkább leírom cikkben.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #10375 üzenetére
Volt szó hibás szálcsiszolásról, ellenben bélyegekről hál'istennek senki sem beszélt.
Nézzük a fenti Pateket: ha abból a modellből minden egyes darabot kézzel festenek, és mind ugyanolyan pontatlan, akkor lehet, hogy mind egyedi, de mind ugyanannyira egyedi, mint a többi, vagyis egyik sem különlegesebb, egyik sem ér többet a másiknál. Akkor miért legyen pontatlan? -
vinczetibor
aktív tag
válasz dzsi23 #10376 üzenetére
A szálcsiszolást te hoztad fel, keverted bele az egyediségbe. Rajtad kívül nem hiszem, hogy bárki is oda sorolná...
A bélyegeket példaként hoztam fel, ha ez számodra, mint hasonlat nem érthető, akkor feleslegesnek érzem tovább magyarázni, mert úgy sem fogod megérteni.
A hozzászólásod további része feltételezés és arról megint nincs mit vitatkozni. Ha tényekkel bizonyítod az állításodat, hogy minden Patek festése így el van rontva, akkor van miről beszélni. -
fagyalllo
őstag
válasz vinczetibor #10377 üzenetére
A bélyeges hasonlatod rossz párhuzam, hiszen ott akaratlanul hibásan legyártott példányok ára értékelődött fel pusztán a ritkaságuk miatt, itt viszont egy nagyon drága, kézműves luxuscikk nem kielégítően precíz festéséről van szó. Ami szerintünk nem hozzáad, hanem levon az értékéből.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
vinczetibor
aktív tag
válasz fagyalllo #10378 üzenetére
Az csak a te feltételezésed, hogy ez egy "nem kielégítően precíz festés" és nem hiba.
Máskülönben az előző hozzászólásomban a bizonyíték kérése egy csapda. Ha bárki veszi a fáradságot és bebizonyítja, hogy a többi Patek is hasonlóan van festve, akkor azt tudatosan festik ilyenné és onnantól kezdve ízlés kérdése, hogy kinek tetszik és kinek nem. Ízlésről nem vitatkozunk! -
fagyalllo
őstag
válasz vinczetibor #10379 üzenetére
Ha hiba lenne, akkor néhány betű lenne hibás, itt viszont teljes összevisszaság van, nem törekedtek a lehető legszebb rajzolatra.
Megint hibásan érvelsz az ízlésnél, nem az a kérdés, hogy nekem, vagy másnak mennyire tetszik, hanem a kivitelezést kritizáljuk.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
vinczetibor
aktív tag
válasz fagyalllo #10380 üzenetére
Ebben az esetben a hiba kifejezést arra értem, ha például részegen ment be dolgozni aki festette a számlapot és nem azt, hogy kétszer megremegett a keze.
Most nekem is feltételezésbe kell bocsátkoznom, amikor azt feltételezem, hogy a Patek a világ legjobb szakembereit meg tudja fizetni, akik nem fognak fércmunkát kiadni a kezükből.
Úgy gondolod, hogy nem törekedtek a lehető legszebb rajzolatra. És ha tényleg igazad van, csak tudatosan ilyen a kivitelezés? Mi van, ha ez volt a cél? Erről az óráról már annyit beszéltek és beszélnek, hogy már az hatalmasat emelt az értékén. Nem mindenkinek egysíkú a gondolkodása. -
Tulku
veterán
válasz vinczetibor #10381 üzenetére
Áldjon meg a Jóisten...minek jöttél te ide????
Beleállsz mindenkibe???
Tudod én vagyok az ügyeletes rosszfiú, ha tovább folytatod, lehet még jobban felhúzod magad, mert simán elkezdek személyeskedni....úgy hogy állítsd le magad patekfiú.... -
CrAzY88
aktív tag
Az előző hsz. törölhető igény esetén, azért írom újba
Én sokkot kapnék ha nagyobb hibát fel tudnék fedezni a közel 30 éves Chronomat-omban, erre meg még egy kicsit sem találok...
Azért egy Patek-nél minimum az, hogy ha nézegeted lupe-val, akkor se találj benne hibát, szerintem teljesen elvárható. Ugyan úgy, mint az as4020-nál sem találok, pedig forgatom már a kezeim között úgy 5 éve, és egy leheletnyivel olcsóbb...Kézzel rakják össze, lábbal, vagy puszta gondolattal..., egyik mentség ilyen hibára, amennyiben ilyen összegekről beszélünk.
Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Tulku
veterán
válasz vinczetibor #10385 üzenetére
AZ!
-
Tulku
veterán
válasz CrAzY88 #10384 üzenetére
Figyu....lehet utálni, szeretni, őrjöngeni érte, de ez van...ez egy kézi készítésú Patek és ilyen....egyébként le merném fogadni, hogy direkt ilyen....nézzetek meg egy videót a Patek gyárról, aztán jót nevettek ti is ezeken a retro stílusú jól jövedelmező számlapokon...
Nem mi vagyunk a célközönség, mi arra vagyunk jók, hogy beszéljünk róla, Gonzi írjon róla, M Lőrinc meg megvegye egy átmulatott éjszaka után...ennyi... -
CrAzY88
aktív tag
Én nem őrjöngök, csak kicsit érdekesnek találom ezt az egészet. De legalább arra jó, hogy ne akarjak egy olyan órát venni, amire eddig sem vágytam.
Nem lehúzni akarom a gyártót, de végeredményben mindenki a pénzével szavaz Én másra vágyom ennyi pénzért, más meg megint másra, ki mit tart fontosnak.
Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértekLexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
nbukta77
addikt
Az elozokhoz. Itt van az omegam. A kepen lathato hiba van rajta. Csak fenynel forgatasnal lehet latni. Az ora kb 3 honapos. Soha nem vertem oda. En is csak par napja vettem eszre a hibat. Kivancsi lennek, ha ezzel vissza vinnem a butikba mit mondananak ra. Polirozas hiba vagy anyaghiany vagy ki tudja mi ez. Olyan, mint egy kis utodes. Szabad szemmel alig eszreveheto. Lehet ez is belefer a minoseg ellenorzesbe? Ki tudja. Egy biztos. Engem zavar.
[ Szerkesztve ]
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
nbukta77
addikt
Pont ez az. Gyarilag ilyen. Kb 5x volt rajtam az ora. Irodaban dolgozok. Ilyen apro hibak belefernek az ellenorzesnel?
Vadaszcsiga. Jol tudod. Lehet egy probat megerne.
Amugy latjatok a hibat?
[ Szerkesztve ]
-
nbukta77
addikt
válasz vadászcsiga #10393 üzenetére
A tokful belso resze tukorpolir. Nem latszik a foton. Vagy nem tudom mirol beszelsz 😀
-
yodamastah
őstag
válasz vadászcsiga #10395 üzenetére
Az nem a tokfül, hanem a végszem. A tokfül alja a speedyn tükör polírozott.
Nbukta77 mit kell nézni? Nincs fókuszban a hibás rész. Bár mindegy is. Bármi reklamációd van, irány a butik.
[ Szerkesztve ]
-
nbukta77
addikt
Igy mar lathato?
-
Tulku
veterán
válasz nbukta77 #10389 üzenetére
Nem akarom az adott brandet védeni (nem is szeretem) de egy ilyen ütődés szinte bármitől keletkezhet....akár úgy is, hogy nem vetted észre egy kézmosásnál, mikor a szanitertől elfordulva kezet töröltél...persze nyilván a butikban is keletkezhetett, de az eladó joggal mondhatja (gondolom kis hazánkban ezt tenné) hogy sorry, megvizsgáltad és megvetted az árut, ez keletkezhetett a vétel után is...nyilván tőlünk északabbra lehetséges, hogy vevőcentrikusabbak és küldik polírozni...Kirschnernek kb 5 perc lenne a feladat...
Én konkrétan minden óraátadásra órás nagyítóval érkezem....értek már kellemetlen meglepetések...
-
Tulku
veterán
válasz yodamastah #10399 üzenetére
Ezt egy jó polírozó órás pillanatok alatt kiszedi...
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Newton harmadik törvénye
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kupon kunyeráló
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest