Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9201) SOAD19 válasza squir (#9200) üzenetére


SOAD19
addikt

Biztos azért nem raktak rá mp mutatót, mert kvarcot raktak bele, és nem akarták, hogy kiderüljön, hogy emiatt ne vegye meg a paraszt. Majd rájön első szervizeltetésnél. ;] Addig is dicsérgeti majd mindenkinek az órát, hogy sose áll meg, milyen durva járástartaléka van az órájának. Nagy arcok, f@szok VC-ék, avagy szebben fogalmazva élelmesek. :D

[ Szerkesztve ]

Eladó új Barton tropical óra szíj fekete és fehér színben.

(#9202) K.Andras.Vfx válasza squir (#9200) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Nem nekem tették fel a kérdést, de ha nem haragszol megfogalmaznám én mit gondolok erről.

Gondolj bele egy autónál egy-egy fejlesztésnek hány szabálynak és egyéb biztonsági előírásnak és tesztnek kell megfelelni, nyilván ott életek is múlnak rajta! Egy autóban van motor, kb 1800 kiló fém vagyis anyag(!) megmunkálva, egy rakás elektronikai és mechanikai műszaki megoldás motor-váltó, felfüggesztések, fékek, a különböző elektronikai eszközökhöz ott vannak még a szoftverek fejlesztései, nem beszélve arról, milyen komoly logisztikát és erőforrást igényel ezen rettenetes mennyiségű anyagoknak és alkatrészeknek a mozgatása, tárolása, formává alakítása, összeszerelése, tesztelése, fejlesztése stbstb.

Szeretem a mechanikus órákat, de kb egy vicc kategória, hogy még egy pár fogaskerékből meg pár deka fémből álló tök egyszerű valójában régen elavult mechanikus szerkezetet is majdnem egy jobb autó áráért képesek előállítani. Mindezt úgy, hogy sok esetben gyakorlatilag még mindig az évtizedekkel ezelőtti dizájnba vannak csomagolva.

Ha millióért egy tourbillon-t kapnék, 10 millióért meg már egy triple axis tourbillon-t, még akkor is túlárazottnak tűnnének nekem, pláne egy autóhoz képest(vagyis hogy mivel jár egy autó fejlesztése, gyártása), hát még így, hogy ezek a "komplikációk" még plusz nullákat dobnak az addigi 5 meg tízmilliókhoz...

Persze nyilván, ha van rá kereslek és prosperálnak, illetve hogy egyáltalán el tudják ezeket adni az azért igazolja, hogy valamit jól csinálnak. Függetlenül az én véleményemtől...

Én is ezt csinálnám, sőt, még fehér pólót is eladnék 180 ezer forintért mint a balenciaga, ha találnék rá vevőt. Mint a huzat úgy adnám el én is. ;]

[ Szerkesztve ]

(#9203) Veron válasza K.Andras.Vfx (#9202) üzenetére


Veron
őstag

Az óra "luxustermék" abban az értelemben, hogy egy jól behatárolt közönséget céloz meg főleg irracionális, emocionális húrokat pendítve. Az órák, főleg a csillogós, drágák életérzést közvetítenek a vásárló felé. Tehát a konkrét hozzáadott érték a legolcsóbb kvarcok felett, sosem lesz egálban az árcédulával.
És ez a magyarázata annak, hogy miért árrugalmatlan termékek, az áruk és valószínűleg a kereslet sem nagyon változik a különböző gazdasági folyamatok hatására.
Persze vannak fokozatok, de a low-tier svajciak sem érnek annyit, tekintve, hogy az időt máshonnan is meg lehet tudni ingyen.
Egyébként az autók sem a racionális céleszközök közé tartoznak.

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9204) FLx válasza K.Andras.Vfx (#9202) üzenetére


FLx
addikt

Egy szerencse azert van. Egy draga ora 20 vagy akar 50 ev mulva is draga ora lesz, egy auto meg roncsdarab az arok szelen vagy mar kolas doboz kepeben ujjaszuletve. :)

BTW amit ma autonak nevezel az is sok evtizeddel elavult technologia, hiaba van benne par elektronikai kutyu. Pont az autoipar nem az a terulet ahol latom mennyi mindent kapok a penzemert. Egy vasdarabot kapok ami 10 ev mulva szetrohad, vagy a fenntartasi koltsege az egekbe megy, ha nem sozod ra valakire.

Ha olyan autot akarok amiben van par extra funkcio amit mar majdnem modernnek neveznek, az 10 milla korul indul. Szerintem meg 2 millas kocsiban kene ezeknek lennie, ami nem is letezik az uj piacon. Szoval az a tourbillion is pont annyira van tularazva mint kb. minden manapsag. :D Amig vevo van, igy is marad.

[ Szerkesztve ]

(#9205) K.Andras.Vfx válasza Veron (#9203) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

No igen, de az órák 98%-nál csak rámondták, hogy az egy "luxustermék", és most nem az anyagáról beszélek, hogy esetleg arany, hanem a szerkezetéről. Persze ez is ember függő, kinek mi a luxus, nekem vagy az én szememnek egy gyrotourbillon-nál kezdődik az ami számomra tényleg megtestesíti azt az érzést, hogy egy luxusterméknek hat. De még ezzel együtt is, a legjobb esetben csak mosolygok rosszabb esetben meg a térdemet csapkodva sírok a nevetéstől azon, hogy egyik-másik áráért akár 4-5 darab vadi új ferrarit is kapnék.

Nyilván ha lenne 4-5 milliárd dollárom, akkor is a térdemet csapkodnám a nevetéstől, csak akkor meg azért, hogy úgy sem tudnának olyan árat mondani rá, hogy ne vehetném meg úgy, hogy még csak meg sem kottyan... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9206) Fall-N válasza K.Andras.Vfx (#9202) üzenetére


Fall-N
veterán

Azért a mai gyártási technológia azért jóval precízebb és modernebb, mint 100 éve. A drágább luxus órák bonyolult werkjei sem egyszerű szerkezetek. A gyártási pontosság (tűrés) is jóval kisebb, mint egy 50 évvel ezelőtti óránál. Bár a működési elv hasonló, a gyártás során elért finomság ég és Föld kategória.

Például egy 40-50 éves vintage óra pontossága simán lehet +/- 60 mp/nap (!). Ez ma borzasztó pontatlan lenne, de az akkori szinvonalnál még belefért, még úgy is, hogy azért már voltak pontosabb szerkezetek is a drága óráknál.

Ezenkívül egy nagyobb méretű alkatrészt könnyebb előállítani, mint egy apró kis alkatrészt, ami egy órában van. Mint említettem ott a tűrés, ha tanultál gépészetet. Azt se mondja senki, hogy egy 4 mm "vastag" automata werk létezése nem mérnöki teljesítmény! Sokkal nagyobb kihívás, mint egy átlag szívó benzines motor, ahol van millió tudás.

(#9207) Macyke82


Macyke82
tag

Ha már az innovációról illetve a mai modern órákról van szó, én ezt az órát nagyon tudnám szeretni. Nem tömegóra, sok nem jönne velem szemben az utcán, számomra tökéletes (40mm-es) méretű tok, kerámia pepsi lünetta (nekem a gyengém).
Itt még a titán tok és csat dolgot is el tudnám nézni, bár ha már van 904L acéljuk is, akkor lehetett volna inkább abból.

(#9208) Fall-N válasza Macyke82 (#9207) üzenetére


Fall-N
veterán

Tényleg szép, még így fotón is, hét még élőben milyen lehet. :K

(#9209) Elvis351 válasza Macyke82 (#9207) üzenetére


Elvis351
csendes tag

Bár ebben tudomásom szerint egy módosított ETA van, de van saját 80 órás szerkezetük is, 28800-as lengésszámmal, kronométer minősítéssel.
Szépen kidolgozott órák, szerintem kedvező áron, pontos szerkezettel. Nálam stabilan hozza a napi -2 másodpercet.

(#9210) g0n21 válasza K.Andras.Vfx (#9202) üzenetére


g0n21
senior tag

És egy kamera-tape cleanupban mi kerül 80-150.000 forintba? Vagy egy belógó kábel, vagy egy cégjelzés cleanupjában? Vagy egy égbolt csere 200-ért? Sorolhatnám. ;) Szakmák, azért.

Semmiképpen nem nézem le azt a fajta munkát, ami egy autó számtalan eletronikai rendszerének fejlesztése körül történik. Van ismerősöm aki bmw-groupnak tesztel, fejleszt, ír motorvezérlő szoftvereket - itthoni cég -, van aki szintén itthon a Fordok kormányművének egyenesfutásáért felelős lófüttynek a szoftverét írja, hogy amikor fúj a szél az autópályán, akkor az autó egyenesen menjen és a többi.

Noha jártam óragyárba - azt nem itthon - és láttam, hogy hogyan, milyen tűréssel, megmunkálással készülnek bizonyos dolgok, például nagy kedvenced a gyrotourbillon.

Mind a két oldalon megvan a szoftvert és hardvert is igénylő mérnöki munka, az aprólékos kézügyességet igénylő munka viszont az autók többségénél nem jelentkezik. Gyártósorok, gépek, gépkezelők szerelik össze a mérnökök által megtervezett munkát. És mivel egy X5-ös BMW-ből sokkal többet adnak el, mint hasonló áru bármilyen órából, ezért egyértelmű - számomra-, hogy a BMW X5-nek a fejlesztési költsége több eladott darab felé oszlik, plusz ha még lehet használni más modellbe egy-két megoldást, vagy csak portolni kell, akkor még tovább oszlik.

Egy autó nem 200-2000 alkatrészből áll, hanem sokszorosából. Csak nem kell annyira precízen megmunkálni, nem mikronnyi tűréshatárok vannak...

Kronometer.hu // nick: Gonzi // Cartier Santos 100 XL 1,8m // Cartier Ronde Croisiere 1,55m // Cartier Santos Dumont small ar-ac 1,7m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m

(#9211) Macyke82 válasza Elvis351 (#9209) üzenetére


Macyke82
tag

Igen, a szerkezet módosított ETC cosc, na de sokan használnak még ilyet.
Az érdekesség itt a GMT váltás hogyanjában rejlik, miszerint a két baloldali gomb kitekerése után tudod gyorsváltásban állítani az adott időzónát.
Pofás kis megoldás.

(#9212) 5-ös kezelő válasza Macyke82 (#9207) üzenetére


5-ös kezelő
senior tag

Lehagyták a csövet a mp mutatóról. Enyémen van, csak az nem ebbe a topikba való.

(#9213) FIREBLADE78 válasza Macyke82 (#9207) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Nem tudom ez az óra mennyibe kerül,de így kép alapján milliós tétel lehet. Tehát így kinéz egy óra,az nálam exkluzív.
Megfelel a példa?

[ Szerkesztve ]

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#9214) Tulku válasza FIREBLADE78 (#9213) üzenetére


Tulku
veterán

Háát ízlések és pofonok...mert különbözőek vagyunk....ugye...

(#9215) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Nekem is bejön ez a Bàál. De kevésbé legyen pepsi.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#9216) vadászcsiga válasza Tulku (#9214) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Nyilvánvaló hogy fingja nincs a témához.

(#9217) FLx válasza FIREBLADE78 (#9213) üzenetére


FLx
addikt

Pedig ez egy nem tul draga ora, limited 1000 darabra es igy is csak 2500 frank. Kinezetre meg pont olyan mint egy Steinhart. Szoval tobbnyire neked a hivalkodo orak tunnek draganak, bar a legtobb ember pont ugyanigy van vele. Ha van egy nagy krumpli a kezeden ami szep szines, csillogo, tele van zsufolva a szamlap felesleges feliratokkal, akkor arra a legtobben azt mondjak, hogy milyen meno ora. A datejust-ot, speedmaster meg soha senki eszre se veszi, nem beszelve mas visszafogottabb stilusu orakrol, amik ezeknek a sokszorosaba kerulnek. Ebbol is latszik, hogy ranezesre egyaltalan nem megallapithato egy ora erteke. Ami szerintem pozitiv dolog, mert az ora nem arrol szol, hogy masnak mutogassuk.

(#9218) K.Andras.Vfx válasza g0n21 (#9210) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Egyébként most nemrégen (kb 3 hónapja) egy francia céggel éppen a Richard Mille-nek készítettem egy reklámot, illetve én csináltam az RnD-ket. :P Amikor mondták melyik cégnek lesz illetve kinek csináljuk a reklámot, ne félj, szépen meg is szaladt a cerka... ;]

(#9219) g0n21 válasza FLx (#9217) üzenetére


g0n21
senior tag

erre is mindenki azt mondja, hogy tuti nem volt több 40-nél, pedig aztán ebben atopikban -is - tök jó helye van

András, látod pont ezt mondom :D :D

[ Szerkesztve ]

Kronometer.hu // nick: Gonzi // Cartier Santos 100 XL 1,8m // Cartier Ronde Croisiere 1,55m // Cartier Santos Dumont small ar-ac 1,7m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m

(#9220) FIREBLADE78 válasza vadászcsiga (#9216) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Megint futsz adminhoz,ha kiosztalak? Szerinted nem tudok olyat mondani amihez fingod sincs?

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#9221) #14787072 válasza g0n21 (#9219) üzenetére


#14787072
törölt tag

Jön a következő eresztés belőle:

(#9222) FIREBLADE78 válasza FLx (#9217) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Rohadtul nem úgy néz ki,mint egy steinhart. Nem teljesen úgy van,ahogy gondolod. De egy full minimalista,semmi izgalom, törés,kutyafasza nincs egy órában akkor miért gondolja a plebs exkluzívnak? Maximum a márka miatt. Aztán mondod neki,hogy x millió forint és jól kiröhög,hogy ez?

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#9223) vadászcsiga válasza FIREBLADE78 (#9220) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Én meg azt hittem te futottál :DD

[ Szerkesztve ]

(#9224) Gempas 70 válasza FIREBLADE78 (#9220) üzenetére


Gempas 70
aktív tag

Lehet hogy tudsz, de az nem ennek a topiknak a témája. Az órákkal még csak ismerkedsz.Tehát ebből az irányból közelítsd meg. :R

[ Szerkesztve ]

(#9225) FLx válasza FIREBLADE78 (#9222) üzenetére


FLx
addikt

Pont errol beszelunk. Kit erdekel az atlag mit gondol egy orarol? Miert kene, hogy barki exkluzivnak gondolja? Ez csak akkor szamit, ha valaki menozni akar az oraval es azt gondolja hogy ettol lesz valaki. Az elobbi pelda is jol mutatja, hogy ranezesre nem megallapithato valaminek az erteke es nincs is szukseg ra, hogy latszodjon messzirol. Az emberek velemenye pont erdektelen, magadnak veszed.

(#9226) BloodRay válasza FLx (#9225) üzenetére


BloodRay
veterán

Én is úgy gondolom az ember saját örömére vegye ami neki tetszik, de láthatóan sokaknál nem ez a cél. :)

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#9227) K.Andras.Vfx válasza g0n21 (#9219) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Egyébként ki tudja, hogy Breguet vagy Perrelet vagy bármelyik másik órás akik a saját korukban innovátorok voltak, ha ma élnének milyen órákat készítenének, lehet ők is megcsinálták volna pl az eco-drive vagy solar órákat, vagy akár egy apple watch-t. :D

Merthogy ők nem azért gyártottak mechanikus órákat, mert mindenképp ragaszkodtak volna ahhoz ha lett volna más lehetőségük is, csakhogy akkoriban még az volt a technológia csúcsa. Simán el tudom képzelni ezekről az emberekről, hogy bármikor dobták volna a mechanikus szerkezeteket, ha találtak volna egy jobb vagy fejlettebb technológiát, amellyel még pontosabbá tehették volna az időt, vagy még több funkciót komplikációt érhettek volna el.

(#9228) Macyke82 válasza FLx (#9217) üzenetére


Macyke82
tag

Azért az, hogy a Ball olyan mint egy Steinhart az azért barokkos túlzás, ez kidolgozásában messze felülmúlja azt.
Mondhatnám azt is (csak a külső megmunkálást illetően), hogy minőségben közelebb áll a Rolex/Omega-hoz mint a Steini-hez. Ez az én személyes meglátásom.
Az hogy kinek mennyire tetszik vagy sem a cicoma, az megint egy más kérdés. Nekem mázlim van, mert szeretem mind a csicsás, mind pedig a letisztult design-t.

(#9229) FLx válasza Macyke82 (#9228) üzenetére


FLx
addikt

Latod, kidolgozasban. :) Messzirol valakinek a kezen tok mindegy, hogy Ball, Steinhart, Rolex... :)

(#9230) Macyke82 válasza FLx (#9229) üzenetére


Macyke82
tag

Azért írtam csak a kidolgozását jelen esetben mert ennél a modellnél egy módosított ETA werket használnak, szóval semmi dráma. De azért van a Ball-nak in-House szerkezete is, szóval azért nem egy átlag tokozó cég, van bennük spiritusz.

(#9231) squir válasza FIREBLADE78 (#9213) üzenetére


squir
aktív tag

Tökéletesen :)
Sok mindent megmagyaráz...

(#9232) FIREBLADE78 válasza Gempas 70 (#9224) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Bizonyos szempontból ismerekedek, bizonyos szempontból nem. Alap luxus márkákat ismerem. De a "motorjukat" nem. Az nem is fog érdekelni soha. Nem vagyok órás. Azt veszem észre,hogy itt csak jampiskodik sok ember a drága órákkal és egy 500k körüli kategóriát semmibe sem néznek. Pedig ebben az országban rohadtul nehéz megkeresni ennyit tisztességesen. Érdemes lenne írni egy összefoglalót,hogy hozzá sem szólhatsz, pláne véleményed nem lehet,hacsak nincs min. rolid. De az is legalább dj legyen!

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#9233) OPiiPO válasza FIREBLADE78 (#9232) üzenetére


OPiiPO
addikt

"hogy hozzá sem szólhatsz, pláne véleményed nem lehet,hacsak nincs min. rolid. De az is legalább dj legyen" - kevesebb pia topicolás előtt sokat segít ;] :)) ;]

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#9234) g0n21 válasza K.Andras.Vfx (#9227) üzenetére


g0n21
senior tag

Mondjuk Spring Drive, meg őrült kvarc, meg okosóra... tuti.

Kronometer.hu // nick: Gonzi // Cartier Santos 100 XL 1,8m // Cartier Ronde Croisiere 1,55m // Cartier Santos Dumont small ar-ac 1,7m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m

(#9235) Tulku válasza g0n21 (#9234) üzenetére


Tulku
veterán

Esetleg kvac-tourbillon? ;]

(#9236) dzsi23 válasza FIREBLADE78 (#9232) üzenetére


dzsi23
addikt

"jampiskodik sok ember a drága órákkal"

Pont te vagy az, aki az elmúlt napokban bebizonyította, hogy "jampiskodásból" vesz órát; szerintem ne vágd magad alatt a fát.

"egy 500k körüli kategóriát semmibe sem néznek"

Tény, hogy van itt olyan tag, aki totál el van szállva magától, de szerintem senki sem néz le egy 500k-s órát. Arra is te céloztál korábban, hogy hamis lehet a Longid, mondtad, hogy teszel fel képet, meg elviszed szervizbe, és itt abba is maradt a sztori; nem tudjuk, mi lett a vége, és képeket sem láttunk, mégis felháborodtál vadászcsiga kérdésén.

[ Szerkesztve ]

(#9237) dzsi23 válasza Polarstar (#9215) üzenetére


dzsi23
addikt

Gyári képen nekem is bejön, de valós fotókon nagyon nem. Pont olyan fura, mint az Aquaracer pepsi. :F

(#9238) FLx válasza dzsi23 (#9237) üzenetére


FLx
addikt

Nekem is van benne valami Aquaracer erzes egyebkent. Nincs vele baj, csak olyan fura.

(#9239) squir válasza Macyke82 (#9207) üzenetére


squir
aktív tag

Nekem pl (az én ízlésvilágomnak) ez a Ball túl sok. Túl harsány, magamutogató, nem szívesen hordanám. Ugyan úgy hasonló társait sem
Mondjuk az eddigi 15-20 év és fene tudja mennyi (különböző stílusú/értékű) óra "elfogyasztása" :DDD alatt talán ha egyszer volt ennyire "látványos" darabom.

FIREBLADE78: nem tudom, milyen frusztrációktól, kisebbségi komplexustól szenvedsz, de a stílusodra odafigyelhetnél igazán...

(#9240) K.Andras.Vfx válasza Tulku (#9235) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Viccet félretéve, azért ha visszavinnél egy apple watch-ot abba a korba, máglyára is vetnének, mert hogy tuti, hogy akinél ilyen van, azaz ördöggel cimborál, ráadásul még lehet igazuk is volna. ;]

(#9241) FIREBLADE78 válasza squir (#9239) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Csak olyanba amiben te :C ;) . Úgy vettem észre,hogy van az a pár ember,aki a magot képezi és az ő szavuk a szent. Nem lehet ellent mondani. Vicc kategória ami itt folyik :DD Nem értem miért támadtatok le?! Leírtam a véleményen,hogy nem tetszek az a full minimalista óra és azóta engem baszogattok.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#9242) Tulku válasza K.Andras.Vfx (#9240) üzenetére


Tulku
veterán

Bizonyára így lenne...de ezért nincs épölvaccsom ;]

(#9243) squir válasza FIREBLADE78 (#9241) üzenetére


squir
aktív tag

Ahogy elnézem a fentiek mellé egy adag üldözési mánia is társul :)
Ha valóban leírod a véleményed és nem csak okoskodó kijelentéseket teszel, senki sem "támadott volna le".
Érdekes: mikor indoklást/ érvelést kertem tőled (amit "letámadásnak" tartasz) nem tudtál válaszolni. Értelmesen egyszer sem.

Viszont ha hisztiről van szó, egyből képes vagy reagálni és a sértett önérzeted mosogatni, másokra mutogatva...
Nos, finoman fogalmazva: nem túl okos...

(#9244) FIREBLADE78 válasza squir (#9243) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Ok főnök. Lényeg,hogy okos vagy. Titulálj hülyének. Magasról le... Legyen valami ON is.

[link] Biztosan láttátok páran. Hihetetlen. Főleg az akkori ára :D

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#9245) FIREBLADE78 válasza Tulku (#9242) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Pedig jó dolog,ha van mellé szifon. Habár csak bicaj miatt vettem. Amúgy nem hordanék.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#9246) @mriya@ válasza FIREBLADE78 (#9244) üzenetére


@mriya@
őstag

Nem lett volna elég egy fotó? :F

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#9247) FIREBLADE78 válasza @mriya@ (#9246) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Mármint? Nem értelek.

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#9248) squir válasza FIREBLADE78 (#9244) üzenetére


squir
aktív tag

Látom, még mindig nem megy... :N
Ne is erőltesd, ennyi idő elteltével nincs is értelme :K

(#9249) ricsik


ricsik
őstag

Azért az nem semmi, hogy akkoriban egy katona 1 havi fizetése volt egy ilyen óra. Manapság hányszorosa lehet? Kb 5?

(#9250) FLx válasza ricsik (#9249) üzenetére


FLx
addikt

Ha egy nagyjabol friss normal kozkatona vagy akkor kb. 5honap igen.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.