Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9701) dzsi23 válasza Tulku (#9700) üzenetére


dzsi23
addikt

:DDD

(#9702) zsolee73 válasza Petrol87 (#9697) üzenetére


zsolee73
tag

Az Andrássy úti butikban is van raktáron DJ41. Bementem, kifizettem és elhoztam ezt: [link]
Mint ahogy phranxinatra írja, az árfolyam váltásra kell figyelni.
Náluk is Eurós listaár van, de havonta csak egyszer változtatnak az árfolyamon, tehát a legtöbbször nem éri meg Ft-ban fizetni, csak Euróban.

Az ő váltásuknál még akkor is jobban jársz, ha a Ft folyószámládról bankkártyával fizeted az Eurós összeget, és a pénzintézet váltja át a tranzakció során.
De még akkor is jobban jársz, ha kiveszed a bankban Forintban és a legjobb váltónál átváltod.

Természetesen a legjobban akkor jársz, ha van EUR számlád, vagy EUR készpénzed.

[ Szerkesztve ]

(#9703) Tulku válasza zsolee73 (#9702) üzenetére


Tulku
veterán

Mennyi volt ez euróban, ha nem vagyok indiszkrét?
Jöhet privátban is, kösz!

(#9704) lenox válasza phranxinatra (#9696) üzenetére


lenox
veterán

Ugy, hogy pl. egy acel sky-dweller 14750 euro hivatalos aron, de 20+ k-ert barmikor van ra vevo, tehat miert adja a kereskedo neked olcsobban, mint amennyiert ugyis megveszik?

(#9705) lenox válasza Petrol87 (#9697) üzenetére


lenox
veterán

Gondolod, hogy raktarban ott van amit szeretnel, de toled nem fogadjak el a penzed, hanem arra varnak, hogy valaki, aki mar vett, az vegye?

(#9706) zsolee73 válasza Tulku (#9703) üzenetére


zsolee73
tag

a Rolex honlapon mindenhol fent vannak az árak, ennél is:
[link]

(#9707) TakiUZ válasza lenox (#9704) üzenetére


TakiUZ
tag

Mert hivatalos eladóként mondjuk megvan mennyiért kell eladnia. És átlag ember pont ezért nem kapja meg a várólistás modellt, csak a haver, aki nyílván visszaoszt valamit.

(#9708) lenox válasza TakiUZ (#9707) üzenetére


lenox
veterán

Nade ez a varolista az nem egeszen ugy mukodik. En ugy tudom, hogy minden boltnak sajat 'varolistaja' van, ami adott esetben azt jelenti, hogy nincs is semmi, ha megszerzik az adott ritka peldanyt, akkor kb. azt csinalnak vele amit akarnak.
Az egesz ugye azert van, mert nem lehet magaban pl. acel sky-dwellert rendelni, hanem csak csomagban egy csomo mas, dragabb oraval. Tehat ahhoz, hogy egy acel sky-dwellert eladhassanak (tehat a gyar szallitson nekik), ahhoz ki kell fizetni egy csomo arany orat is. Logikus modon nem fog a kereskedo penzt rakni egy csomo nehezen eladhato oraba, csak azert, hogy neked adjon egy olcsot. Igy azt mondjak, hogy 'varolista', es amikor eljon az ideje, hogy megveszik a kovetkezo csomagot, mert mar eleget eladtak az elozobol, akkor az addigra 'sorban' allo vevok kozul annak adjak, akinek legjobban megeri. Ha te dupla arat adnal erte, akkor neked. Ha egy vevojuk mar sokat koltott, es valoszinu, hogy meg a jovoben is fog, akkor neki esetleg olcsobban is odaadjak, mint aki az utcarol beesik. De haver szerintem egy szal sincs az egeszben, csak business.

(#9709) phranxinatra válasza Tulku (#9700) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Nem úgy tűnik a halandzsája alapján, hogy bármikor is lett volna Rolex butikban. :)

(#9710) Macyke82


Macyke82
tag

Egy egészen “kis” ízléses búvár az Union Glashütte-től.

[ Szerkesztve ]

(#9711) xEon1337 válasza Macyke82 (#9710) üzenetére


xEon1337
őstag

Csak az a gumi borítás ne lenne az oldalára csavarozva..

"Less but better" - Dieter Rams

(#9712) Petrol87 válasza zsolee73 (#9702) üzenetére


Petrol87
újonc

Köszönöm a választ!

Akkor meglátogatom őket.

(#9713) zsolee73 válasza K.Andras.Vfx (#9699) üzenetére


zsolee73
tag

Szerintem a várólistával alapvetően nincs baj.
Attól még komoly pénzt fizetsz alapból egy termékért, és cserébe minőségi árut is fogsz kapni, és ami legalább ilyen fontos, vele együtt minőségi kiszolgálást is. Ha vásároltál már ilyet akkor mindezeket meg is tapasztalhattad.
Természetesen nem kötelező várólistás márkát vagy modellt választani. Egyszerűen átballag az ember az Andrássyn egy sarokkal arrébb lévő másik márka boltjába és megveszi azt, ami a kirakatban van.
De nyilván azt azért Te sem bánnád, ha vennél egy komolyabb órát, amely mondjuk egy év múlva a használt piacon többet vagy akár sokkal többet ér a vásárláskori értékénél? Még úgy is, hogy közben nem csak fóliázva a dobozban lapult...? És itt nem is csak a várólistás modellekre gondoltam.

Most nyilván nem a nepperek fejével gondolkodva, de a legtöbben azért veszik meg az általuk áhított órát, hogy nagyon sokáig ékszer legyen a kezükön. De soha sem tudható, hogy mit hoz az élet, és kell esetleg eladásra bocsátani... Na akkor és ott már nem lesz mindegy, hogy pl. egy 10 éves Sub vagy Seamaster Diver 300 a használtpiaci portéka.
Sokan csorgatják a nyálukat és évekig spórolnak egy milliós órára, mások pedig 20 ezret sem adnának érte, hisz ott a mobiljuk :)
De ez számtalan más termékkel ugyanígy van (autó, lakókocsi, Jet Ski, motor, stb...
Szerintem.

(#9714) Tulku válasza zsolee73 (#9706) üzenetére


Tulku
veterán

Kösz...szép darab...tetszik...pedig csak egy Rolex ;]

(#9715) zsolee73 válasza Petrol87 (#9712) üzenetére


zsolee73
tag

Ha írsz nekik a honlapon, gyorsan válaszolnak is, hogy van-e náluk a kívánt modell.

(#9716) K.Andras.Vfx válasza Tulku (#9700) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Ilyen ez a fogyasztói társadalom, mindig csak nyafog... ;] Azért egy Mucsi Zoltán videót simán megnéznék arról, hogy bemegy egy óraboltba és nem adnak neki órát... :C

(#9717) K.Andras.Vfx válasza phranxinatra (#9709) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Sőt, a merkurnál is a luxus és minőségi kiszolgálás miatt kellett évekig várni egy ladára a zembereknek, persze a sok hálátlan már akkoriban sem tudta értékelni ezt a fajta igazán minőségi kiszolgálást. :DDD

(#9718) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

Tehát ha nincs várólista, hanem bemegyek és viszem a subot, 1-2 év múlva lófszt sem érne a használtpiacon?

[ Szerkesztve ]

(#9719) djeperto válasza K.Andras.Vfx (#9716) üzenetére

Igen ilyen. Mi fogysztunk te pedig csak sz@rod a sületlenséget. Edd meg magad amit főztél, mi egyszerű fogyasztó lények nem éhezünk rá. Szép álmokat.... bili az ágy mellett... remélem

"there are more jacks then one at the fair..."

(#9720) K.Andras.Vfx válasza djeperto (#9719) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Megint nem értem, hogy miért kell személyeskedni, és nem akarok nagyképű lenni, de én készítettem reklámot konkrétan a richard mille-nek is, meg egyéb világmárkáknak, és nem olcsón, most ne hogy te itt elkezd már magad rázni , hogy én vagyok itt a csóró gyerek aki csak sajnálkozik?!... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9721) K.Andras.Vfx válasza K.Andras.Vfx (#9720) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Nálunk a mi szakmánkban ahogy sok más helyen is, az ügyfél az úr. És szerintem mindenhol így kéne lennie, nálunk elképzelhetetlen olyasféle arrogancia, hogy az ügyfél nem tudja mikor kapja meg azt amit kért és amiért ő fizetett. :U Persze lehet, hogy az én gondolkodásommal van a baj.

(#9722) Tulku válasza K.Andras.Vfx (#9720) üzenetére


Tulku
veterán

Én azért nagyon szeretném, ha sokat foglalkoztatnának, így agymenéseidet nem itt vezetnéd le...de mondjuk neked mindegy,, hiszen a kitaszítottság, meg nem értettség szüli az ilyen entitásokat, még mindig jobb, ha minket terhelsz, mint ha robbantgatnál, vagy túszokat ejtenél....mert ez lenne a másik kicsapódási felületed az eddig "látottak" alapján....

(#9723) Skimaster válasza Tulku (#9722) üzenetére


Skimaster
senior tag

:D Kemény...Nem ír András rossz dolgokat és hülyeségeket,csak sokat rágódik egy-egy csonton. De ez egy beszélgetős fórum!
Jó reggelt minden órakedvelőnek!
Csak hogy legyen egy szép búvár is a kommentben:

(#9724) dzsi23 válasza K.Andras.Vfx (#9720) üzenetére


dzsi23
addikt

"nem akarok nagyképű lenni"
Gondolom, ezt sikerült elhitetni magaddal, és őszintén állítod, de attól még nem lesz igaz... :D

"Megint nem értem, hogy miért kell személyeskedni"
Vannak bajok, ha nem érted... az esetek 50%-ában nem az a probléma, amit mondasz (a másik 50% egyszerű szóf.sás), hanem az, ahogy mondod; idejössz szándékosan provokálni a tagokat, még büszke is vagy rá, és vígan nevetgélsz, mint aki jól végezte dolgát. Nem zavar, hogy MINDENKI ellen beszélsz, az sem, hogy moderátor is figyelmeztetett már, ezek alapján nem sok örömöd lehet az élet más területein (de úgyis megpróbálod ezt letagadni, mert hát te a Richard Mille-nek készítettél reklámot).

[ Szerkesztve ]

(#9725) djeperto válasza Skimaster (#9723) üzenetére

Kemény...az. Ha picit változtatna a stílusán nem is lenne gond vele. Mi sem dobálózunk itt googlis mesékkel meg, hogy ki melyik megacégnek esetleg mit épített, csak beszélgetünk (nem ócsárolunk, héjtelünk, trolloskodunk, stb.) órákról. Hogy kinek mi az exclusive az egyéni értékrend szerint változó. Mint ahogy az a topik leírásban is szerepel: "Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is."
Tehát tág a befogadóképessége a topiknak. Olyanok érveit bárki szívesen elolvassa, aki saját tapasztalataiból ír, saját élmény esetleg gondot.
Legyen akkor még egy szép búvár a középkategóriából:

[ Szerkesztve ]

"there are more jacks then one at the fair..."

(#9726) dud998 válasza djeperto (#9725) üzenetére


dud998
őstag

Skimaster és djeperto: bitang jól néznek ki. :K

“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”

(#9727) djeperto válasza dud998 (#9726) üzenetére

Köszi :R

"there are more jacks then one at the fair..."

(#9728) Szulita28 válasza Tulku (#9722) üzenetére


Szulita28
senior tag

Nem az ő védelmében, de szerintem ez a stílus nem volt eddig itt jellemző, és nincs is szükség rá... ;)

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#9729) Petrol87


Petrol87
újonc

[kép]

Rajtam is asztalbúvár.

[ Szerkesztve ]

(#9730) 5-ös kezelő válasza Szulita28 (#9728) üzenetére


5-ös kezelő
senior tag

Szerintem sem kellene személyeskedni senkivel. Csapjanak össze a szakmai érvek. De nem is feltétlenül szükséges reagálni minden hozzászólásra. Itt mindenki óraszerető feltehetőleg, tiszteljük meg egymást némi udvariassággal. Pax vobiscum. :)

[ Szerkesztve ]

(#9731) dzsi23 válasza 5-ös kezelő (#9730) üzenetére


dzsi23
addikt

Ugyanmár... szerintem a többség részéről megvan az udvariasság, a tiszteletet meg nagyon könnyű eljátszani, főleg, ha szándékosan erre hajt valaki. Ne kelljen már mindent szó nélkül tűrni... :)

(#9732) phranxinatra


phranxinatra
aktív tag

Ha már búvár nap van:

(#9733) zsolee73


zsolee73
tag

Akkor irány a strand :)

(#9734) zsolee73


zsolee73
tag

Más:
a FB csoportban van egy kolléga (lehet, hogy itt is jelen van), aki háziasított egy 16570 Explorert egy 16710 GMT Coke-kal. :R
Nem tudom ki látta a képeket, de fehér számlappal, színes lünettával a Jubilee szíjon bitang jól néz ki.... :K

[ Szerkesztve ]

(#9735) phranxinatra válasza zsolee73 (#9734) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

És most Pepsi lünettát keres. :) Én akkor sem vagyok a mókolás híve, ha szép a végeredmény, hát még ha ilyen. :(

[ Szerkesztve ]

(#9736) zsolee73 válasza phranxinatra (#9735) üzenetére


zsolee73
tag

Igen, én sem vagyok híve, nem is tennék ilyet.
Igazából csak azt kívántam jelezni, hogy egy fehér számlapos GMT-re szvsz nagy érdeklődés lenne (még egy sima fekete lünettával is)

Azért ez a legendás 1950-es évekbeli albínó felélesztése lenne. :)

[ Szerkesztve ]

(#9737) pikkubee


pikkubee
tag

Nem az az első gondolatom róla, hogy milyen szép, de az biztos, hogy különleges. És így jópofa dolog legózgatni szerintem, hogy minden alkatrész gyári. Vélelmezem megtartotta a széria tartozékokat is, szóval bármikor vissza tudja állítani az eredeti állapotot. Elvert egy kis pénzt, de közben jól elszórakoztatja magát, amolyan órabuzi módra :D

(#9738) djeperto válasza pikkubee (#9737) üzenetére

Pontosan, mint Tulku kolléga az APRO-val.
A gyári tuning mindig is érdekelt :K

"there are more jacks then one at the fair..."

(#9739) Bling95


Bling95
őstag

Breitlinges kalandom 3,5 hónap után a mai napon végéhez ért a Rainbow kapcsán.
Sajnos feketéből nem érkezett meg a várva várt darab (erre mondjuk számítottam), azonban le tudtam csapni egy kékre (erre viszont nem számítottam). Szerintem baromi jól néz ki a kék is szóval annyira nem sajnálom a feketét :) Ez a konkáv lünetta viszont szerintem eszméletlen király :C

Valakinek ígértem képet, ha sikerül megkaparintani:

[kép]

(#9740) pikkubee válasza Bling95 (#9739) üzenetére


pikkubee
tag

nagyon vagány ez az óra :C az a szíj meg zseniális.

[ Szerkesztve ]

(#9741) Polarstar válasza Bling95 (#9739) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Szerintem mindenkinek. De én pl kifejezetten kértem.
Jól néz ki. Mondjuk nem erre a kékre gondoltam, de így nem feltünő ez a darab. És nem buzis!
Arra ott a MOP-os Invicta! :D

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#9742) Macyke82 válasza Bling95 (#9739) üzenetére


Macyke82
tag

Gratula , nagyon szép darab :C

Szinatra: és ha már búvárnap :DDD

(#9743) Bling95 válasza Polarstar (#9741) üzenetére


Bling95
őstag

Egészen visszafogott kék. Ezen a [kép] -n jóformán feketének tűnik. Összességében eléggé fényes, de jól leolvasható.

Amin meglepődtem, hogy a lünetta nem “klikkes”. Nincsenek rajta dedikált állások. Az indexek is egészen különlegesek, szerint van bennük egy kis ív, nem teljesen laposak.

és persze kicsit sem “buzis” :N

Macyke82: köszi :) búvár, búvár de ez csak 100m. Szóval nagy merüléseket nem ebbe fogok végrehajtani (na nem mintha ilyen terveim lettek volna :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#9744) dud998 válasza Bling95 (#9743) üzenetére


dud998
őstag

Nagyon szép és különleges darab. ;)
Én is szeretem a búvár stílust, de persze csak azfaltbúvár vagyok. :DDD
Viszont egy ilyen óra nagyon masszívra van csinálva szóval nekem elnyűhetetlenség érzést ad.

“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”

(#9745) dzsi23 válasza Bling95 (#9743) üzenetére


dzsi23
addikt

'Amin meglepődtem, hogy a lünetta nem “klikkes”.'

Engem is nagyon meglepett a "klikkmentes" lünetta, amikor vettem egy Vostokot, talán tőlük irigyelte meg a Breitling. ;]
Koronazár van rajta (a 100m miatt kérdezem)? És milyen a szíj?
Amúgy jól néz ki, gratu! :K

[ Szerkesztve ]

(#9746) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Klikkes, vagy nem klikkes?
Szorul és használható gondolom mind a Bretyó, mind a Vostok.
Vostoknál szoros, és rendben megy.
Biztos, hogy Bretyó is. Ennyi. Nem "eleve arra" tervezték a Bretyót.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#9747) Bling95 válasza dzsi23 (#9745) üzenetére


Bling95
őstag

Nincsen koronazár, de elég masszív a korona.

A szíj nekem bejön nagyon. Egyedül a csat előtt lévő kivehető szemek bénábbak, azok mintha csak mintára lennének “nyomva”. Egyébként kényelmes, nem merev és a csat nekem kifejezetten tetszik.

De pl. Viktor valamelyik adásban mintha említette volna, hogy ez a szíj neki nagyon nem :N Szóval ízlés kérdése

(#9748) Polarstar válasza Bling95 (#9747) üzenetére


Polarstar
nagyúr

A karperec nekem sem jön be, de bőrrel csodát lehet tenni.
És még van két kérdés a gyártónak... Ami miatt nem venném meg.
De ezzel együtt tudok élni! :DDD :DDD

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#9749) Bling95 válasza Polarstar (#9748) üzenetére


Bling95
őstag

Na és mi az a két kérdés? :DDD

Természetesen szoros a lünetta. A szíjból meg olyat vesz az ember amilyet szeretne :) A gyári is elérhető, csináltatni is lehet.

(#9750) Polarstar válasza Bling95 (#9749) üzenetére


Polarstar
nagyúr

A két kérdésre itt nem kapnék választ. De szerintem nem is fontos.
Ellenben!
Egy fekete-kétsoros varrásos levendula kék szíjjal most bevillant, hogy milyen jó lenne. Természetesen csak pillangó csattal, mert az illik neki.
Bocs"máá, hogy megterveztem neked. :D

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.