- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #102668 üzenetére
Az szép. Hát engem már széjjelk_rna az ideg.
Amúgy meg ne nyalakodj, aztán kész.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #102666 üzenetére
llyen esetekre nem szokás már albérleti díjat kérni?
Asztalos meg csere esetleg?
Apukádnak meg jobbulást. -
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #102526 üzenetére
Pont ma frissítettem meg az Archer C80 routeremet és megjelent benne az OneMesh opció. Most van egy másik, régi jelerősítőm ami másik ssid-t sugároz, de lehet, hogy majd beruházok egy Mesh képes eszközbe helyette.
-
-igu-
veterán
válasz
A. Crowley #102526 üzenetére
Szolgáltató nekünk is akar adni 3db mesh routert 300 pénzért, de nem vagyok benne biztos, hogy kell. Ha a mostani routert beteszem a ház közepére, mindenhol jók vagyunk. Most kb. 3m-re van onnan, így a ház egyik sarkában néha nem annyira jó.
Nem vagyok meggyőzve, hogy kell-e ez nekem.
Egyelőre az is fáj, hogy 900 pénz a bekötés. -
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #102018 üzenetére
Nem
Azóta is koszos
Majd csinálok, meg beszéltük asszonnyal, hogy most még megvan a 3autó, csináljunk csoportképet....
A bmw-t megveszik a barátaink. Hétvégi kölcsönadás bevált nekik is. Nem gondolnám, hogy egy idegentől vagy egy neppertől egy próbakörön kívül megkaphatták volna. Viszont így volt 3-4napjuk átnézegetni, kipróbálni hogyan férnek el, stb.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #102016 üzenetére
Uhh, akkor az is eléggé ki lett számolva.... ha tulaj nem költözik ki, akkor nincs kötbér, ami fedezi az albérletet? Akár egy másikat? Mi annak idején ilyet akartunk iratni, de végül nem volt rá szükség.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #101613 üzenetére
Általános feladatra mindenképp.
Azzal számolj, hogyha kilépnél ebből a kategóriából, akkor az költséges lehet, mert az AIO nem feltétlen bővíthető VGAval / kártyával és/vagy a monitorja nem használható önállóan. Azaz ha a VGA piac rendeződik (erre kicsi esély látok 1 éven belül), és a gyerek kapna gépet, akkor lehet, hogy drága megoldás lesz, mert egy másik gépet kell venni az AIO helyett/mellé.
Én egy random használt PC-t vennék, ami megfelel a büdzsének, játszani meg legyen jó a konzolhegy. Ha valami olyan van, ami kihagyhatatlan, akkor még lehet ezt bővíteni egy VGAval.
Ha az a terv, hogy megkapja az AIO-d, az sztem megoldás lehet, amíg a PC alkatrészek ára a visszatérnek a reálisabb/megfizethető sávba. Merevlemez talán nem para, mert 6 tera alatt is van vidáman élet, memória talán év végére olcsó lehet, CPU az általában generáció váltáskor válik megfizethetővé - ez idén nem lesz, asszem. VGA meg...
...jelenleg ott tartunk, hogy gyártásba került a 3 éves technológia, hogy legyen valami, ami veri az integrált VGA-t. -
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #101601 üzenetére
Iskolai tanulásra bármi is jó. Random irodai PCn minden is képes elketyegni, ami nem VGA intenzív, a végrehajtási idő kérdéses, de egy 6th. gen intellel szerintem egész jól el lehet lenni, és az asszem ~80 körül utolérhető.
Ha szeretsz gépet építeni, és van kedved árlistát bújni/összerakatni gépet, akkor drágább lesz, persze nyilván modernebb, ez a CPU már nincs.
Ha olyan kéne, ami jelenleg időtálló, nem feltétlen brand PC, akkor jó lehet egy AMDvel szerelt valami, ami árban megengedhető. AMD a fentebbi okokból szerintem ideálisabb lehet, mint az Intel CPU, de a doboz működik, kit érdekel, mi van benne?
Én VGA-t nem vennék, 2 okból:
-jelenleg a kriptovaluták bányászata elérhetetlenné tette, ha van, akkor irreálisan drága.
-Kínában változás volt a kriptobányászat terén, az ottani bányák használt kártyái előbb-utóbb elérik a piacot, ami lenyomhatja az árakat. Nem fogja, de talán.
Ennyi pénzt egy rétegigény kielégítésére én feleslegesnek tartok - képet ad a CPUba integrált valami is. Ami nem játék, arra megfelel az is. -
blueboi69
őstag
válasz
Sztem meg, majd ha kialakul az igény egy konkrét játék miatt, akkor az majd meghatározza, hogy mi a minimum hw igény. Ha 1évig nem is játszana így semmivel, akkor felesleges kiadás volt.
Én nem rugóznék ezen most előre. Pláne ha van xbox, akkor online csak tud másokkal játszani. Vagy olyankor számít, hogy valaki nem pc-ről jön? -
-igu-
veterán
válasz
Ryzen 5 5600G, aztán ha mégse elég az IGP, mehet mellé videókártya.
-
-igu-
veterán
válasz
A. Crowley #101574 üzenetére
Intel Core i5-11600K + sallangok, a maradék pénzből meg az elérhető legjobb videókártya
-
zetor2000
őstag
válasz
Ha pénz nem számít, akkor valami Threadripper
/ Ryzen 7... ha számít, akkor Ryzen 5.
Ha esetleg valami olyat futtatsz, ami intelen mégis jobb, akkor aktuális i9/i7/i5. Magszámban ugyanannyiért a Ryzenben több van, és cpu erő per mag arány sincs nagyon messze egymástól. Összképet nézve VGA nélkül szerintem az AMD _ebben_ a pillanatban vállalhatóbb alternatíva. Mindamellett, hogy PCI Express gen.4, DDR4/5 meg akármi is inkább nekik van meg, mint a kékeknek. Ha a CPU nem is (amúgy de -jelenleg), a kiegészítő komponensek terén a pirosak jelenleg jobbak.
Ha játszódnál, akkor meg kábé mindegy, jelenleg az értelmes VGA ára mellékessé teszi az azt kiszolgáló alapot.Bár azt mondják, hogy a 250K HUF egy 3060ért már elfogadható, szerintem meg nem. Mert csökkent. Használtan vett vki 200 alatt, és ujjong.
Játékra jelenleg szerintem vmi konzol. Ha A+ címekkel játszanál, akkor PS4/5/Xbox akármi (OneX/S vagy mi a neve), vagy valami, ami Jahnonál is csak hátul van a pincében. És megy rajta a Wizard of Wor.
-
Jahno
veterán
válasz
Komoly játékhoz komoly VGA. Ez úgy az alap és onnan építkezünk lefelé. Prociba nem merek beleszólni, szerintem az Opteronos szerverek óta nem nagyon volt használható AMD, főleg otthonra, de hét ezzel mindenhova be lehet dobni a bombát
Ryzenben még majdnem hittem is...
-
Samott
addikt
válasz
Komoly jatekhoz komoly videokartya is kellene.
Nem a procival leszel bajban hanem azzal. Intel kicsit tobbet eszik, de kb. ugyanazt tudjak.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #100917 üzenetére
Nekem csak 1 het volt. De hetfon mar dolgozom. Ma jottunk haza Lellerol. Az apartmannal voltak bajok, de nem hianyzik a melo
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #100894 üzenetére
Az nekünk sajna gyenge ilyenre... Meghát már sehol nem kapni semmit ilyesmit és jövő héten ki kéne puceválnom a medencét.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
A. Crowley #100853 üzenetére
2eves?
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #100853 üzenetére
Köszi!
Majd mondom anyámnak, hátha tudja, hogy milyen van neki. Nem államilag csinálták neki, hanem privátban. -
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #100783 üzenetére
Ejha
Egyébként ez valóban nem normális, hogy csak úgy kiugrik. És amúgy fájdalmai is voltak ebből adódóan? Vagy milyen tünet volt?
Csak azért kérdem, mert anyámnak is ez a rémálma, hogy kiugrik vmelyik protézise... -
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #100783 üzenetére
Hétvége nem volt olyan durva, de megint tovább aludtam, mint terveztem. Este kicsit nyomkodtam a gépet is, akkor érződött, hogy esetleg nem lesz jó. Hétfő reggel már csipogott is a pénzügyi osztály, hogy nincsenek meg a cuccaik
És persze mentés, sem semmi, úgy elmozgattam a világba, hogy lehet csak fele ért oda. Ez volt a durva.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #100181 üzenetére
Itt dél-Pesten ma már másodszor esett. Jég talán nem, de kisebb zápor az ja. Persze nem hűlt le semmi, csak bepunnyadt.
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #100041 üzenetére
Annak azért nézz utána, hogy mi a beépíthetőségi százalék az adott területen. Kis telkeknél általában csak tizedszázalékok szoktak maradni a ház mellett.
Bár ez egy átadott, engedélyekkel rendelkező háznál nem tudom mennyire számít.
Szakértővel megnézettétek a házat? -
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #100041 üzenetére
Konyhanyelven az alap fűtésnek a doboza kb. 300 küvecs. Nem ezzel lesz a baj. Kollektort el kell rakni valamerre és kicsit nagyobb, a hőszívattyúhoz jobbban kell érteni, elektromos fűtésből meg lehet nem vennék 1 fázisút, akkor meg beépítés, dobozolás, mazzagolás, csiribiri és persze nem megy 24 órásban, de pár kilowattot belecsavar az órába. Szép hosszú lesz az Ekcel táblázat :-D
-
-igu-
veterán
válasz
A. Crowley #100039 üzenetére
Máltai lakáspiacon szocializálódottként nem is értem, mi a gond ezzel a pár hónappal... ott 8 hónap volt a vásárlás, 7 az eladás. Utóbbi csak azért volt rövidebb, mert korábban minden papírt lerendeztünk/kikértünk a vásárlás során.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #100035 üzenetére
Persze, csak áramnál sok a lesz a veszteség a kilowattok ide-oda konverziójával. Meg medencéhez akkor 3F fűtés, mazzag, gépészet, hát tudja a fene. Persze a két megoldás sem zárja ki egymást, de egy kollektor-szerű egyszerűbb, viszont novemberben már nem olyan hatékony.
-
-igu-
veterán
válasz
A. Crowley #100035 üzenetére
Kockás pléd?
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #100032 üzenetére
Azt villanyossal érdemes? Főleg ha nagy felület sem kell hozzá és melegít.
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #100032 üzenetére
Arra nem jobb lenne egy napkollektor?
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #99636 üzenetére
Az appban nekem nincs ilyen (iOS).
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #99538 üzenetére
Az, hogy valaki tanult ember, nem jelenti azt, hogy nem mehet el szobafestőnek. Az, hogy valaki ilyen melót végez, azt dobhatja az élet is. Mert mondjuk bölcsész diplomája van, és nem kell senkinek. Vagy valami olyasmi, amivel nem lehet elhelyezkedni.
De egy rendesebb IT vizsgakészlettel valszeg utolérhető ez a kereset - énnekem semmi ilyesmim nincs, és a fent említett festő(i) keresetétől messze vagyok -alatta. De nem akarok létrázni, vödrökkel cipekedni, falat csiszolni óraszámra, faszául glettelni, ezért nem is vállalom ezt a melót.
Viszont ha kinéz egy jó / jobb állás, ahova kell a papír, mert elkérik, vagy csak elég meglobogtatni, akkor a festő eléggé hátrányba kerül... És azért valszeg vannak még más, jól fizető helyek, amik kevesebb fizikai melóval járnak, mint egy festőé.
Szóval tessék csak biztatni a gyáreket, hogy tanuljon, még lehet festő is. -
blueboi69
őstag
válasz
A jó állás nem egyenlő azzal, hogy jól is keres valaki.
Szakmunkás, rogyásig tele van munkával.Egy HO-ban dolgozó IT-snak meg sokkal több szabadideje van és több időt tud tölteni a családjával.
Időt, pedig a szakmunkás sem tud venni magának, akármennyit is keres. -
Vodike
tag
válasz
Semmi extra, nem kell megvaltoztatni a mondottakat.
Tanulj, hogy legyen jo allasod es ki tudd fizetni a festoket, villanyszereloket, szakmunkasokat. Akik szinten tanultak, de kicsit mas skillekkel.
Hamarosan 2 diplomaval es jo allassal befejezem a villanyszerelo OKJ tanfolyamot. Na itt aztan van mindenfele ember. A Pepsi egyik vezetojetol a 8 altalanossal rendelkezo szakmunkasig. Mondanom sem kell, hogy egy-egy szakmunkas sulitars (nem iszik, dolgozik, mint a guzu) eleg fasza autokkal jartal es a haza sem szar. Sajna o sem az adozasrol hires, de ez kulon tema.
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #99273 üzenetére
Vettem egyet, meglátjuk a méretet mennyire sikerült eltalálni. Melóba járni kegyetlen jó lesz
-
npera
addikt
válasz
Láttad, hogy hátul van farkincája is? Kunkori!
Lehet vásárolok, legrosszabb esetben elhordom boltba járósnak, hadd örüljenek a falusiak...
-
ezittketto
tag
válasz
A bal alsó, vagy a bal felső?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #99219 üzenetére
Én a 4,5 méteres felfújható peremű medencével azt csináltam, hogy az udvaron két karót levertem egymástól kb. 2,5-3 méterre, utána tettem a tetejére rossz rongyokat, hogy ne szúrja ki a fóliát, majd utána kifordítottam a medencét és leverettem slaggal a koszt belőle.
Aztán ha megszárad, lehet porszívózni. De teljesen tiszta szerintem sosem lesz!
-
eattila
őstag
válasz
Kiszaritod aztan porszivo.
-
Jahno
veterán
válasz
Kiszedni lapát aztán seprű, lapát, ilyesmi.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #99152 üzenetére
4-esen mentek?
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #99152 üzenetére
Ó köszi szépen a segítő szándékot!
Egyelőre nemtudom még mi lesz. Ha megegyezünk, hogy pl megcsinálja a küszöböt, vagy elhúzódik az autó honosítása, akkor végképp nem tudom mikor lesz átvehető.
De mindenestre köszönöm, észben tartom a lehetőséget! -
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #98556 üzenetére
Medenceporszívó lesz a megoldás.
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #98556 üzenetére
Van valami adalekanyag, pelyhesito neven fut az segit ennek a leulepedo dzsuvanak osszeallni es igy hamarabb ulepszik, konnyebben tisztithato. Plusz ha furdes utan korbezavarod (korbe-korbe) a gyerekeket a medenceben akkor az orvenyles miatt a kozepen gyulik ossze, konnyebb kiporszivozni.
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #98546 üzenetére
Egy barátom is szenvedett a papírszűrővel folyamatosan, utána vett egy kb. 2-3-szoros térfogathoz való homokszűrőt. Utána nem volt gondja a szűrővel többet
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #98522 üzenetére
Milyen medence, mekkora űrméret?
10 m3 körül már a papír filteres szűrők nagyon kevesek tudnak lenni!Ha keveset akarsz költeni, akkor egy alap homokszűrős rendszer, úgy nézd, hogy ha pl. 10 m3-es a medence, akkor olyat keress, ami 25-30 m3-ig ajánlott!
Ha még többet akarsz költeni, akkor sóbontó és só a vízbe! 10 m3 vízhez kell vagy 75 kg só egy évben, kb. 300 ezer a gép, de soha többet nincsen bajod a ph beállítással, pelyhesítéssel, semmivel!
Nekünk most, hogy megy a cucc, kristálytiszta a víz, pedig ma már 36 (harminchat) fokos volt, szóval nem azért nem indult meg az élet, mert hideg...
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #98220 üzenetére
Nálam évek óta az a szitu, hogy nincs QA és kész. Előző cégnél valaki nem értette, hogy az micsoda, többi meg csodálkozott, hogy deminek. UATról idéztem pár sort a szakirodalomból egy elég combos migrálós tervezés elején, hogy ugyan írjuk már be a projekt végére de mondták, hogy arra nincs sem idő sem ember, mi vagyunk az infósok és oldjuk meg :-D
-
deathtania
senior tag
válasz
A. Crowley #98083 üzenetére
Dupla a felelősség, magasabb felelősségbiztosítás kell hozzá, azért is drágább egy ilyen advét. Neked sem mindegy, ha az ügyvéd elront valamit, és bukod a 100 milliós ingatlan vételárát, akkor mondjuk 40 millióig kapod vissza a pénzed, vagy az egészet.
Btw én sávosan szoktam mindig mondani a megbízási díjat, ami magában foglal minden ilyesmit, így adott esetben a magasabb biztosítás díját is, így egy 50 milliós és egy 100 milliós ingatlan adásvétele között nem 2x-es szorzó van, az szerintem is pofátlanság.
Persze a másik véglet pedig a 30 ezer forintot érő zártkerti ingatlan tulajdoni hányadának az adásvétele, amivel extrán sok szívás van, mert termőföldnek minősül, alaphangon 6-10 hónap az eljárás, na most ott mit mondasz? 3000 Ft? -
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #98085 üzenetére
Be sem mehetsz, elhajt a smasszer a tarkafaszba, ha nincsen időpontod...
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #98083 üzenetére
Dupla felelősség? A vagyonosodási adó is %-os. Meg még egy csomó minden.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #98034 üzenetére
Jelen, családban volt most pár mozgás.
1%-ot kért az ügyvéd. -
deathtania
senior tag
válasz
Én vagyok az, aki ügyvédként szívok a lakásvétellel, és a bankokkal manapság, nem is kicsit.
Az ügyvédi költséget nehéz betájolni, embere válogatja, mennyit kér. Ahogy a piacon látom az árakat, azt tudom neked mondani, hogy az ügy bonyolultságától függően (hitelek, csok, tehermentesítés, függőben tartás, szocpol leszedés, haszonélvezet alapítás, stb.) az ingatlan értékéne 0,2-1% között szokott mozogni az ügyvédi munkadíj mértéke (+áfa, ha van), + 1.000 Ft tulajdoni kap lekérés, +6.600 Ft földhivatali eljárási díj, amivel lehet számolni.
Én mondjuk sávos árazást szoktam mondani, illetve úgy vagyok vele, ha már egyszer nálam hagysz egy szabad szemmel is jól látható összeget, az ilyen "apróságokat" nem szoktam külön elkérni, mert nem is érzem korrektnek, hogy egy ezer forintos tullapon rugózzak, és nem a földhivatali eljárási díjon fog múlni a boldogságom.
Persze mindig találsz olyat is, aki 20 ezerért mindent is elvállal, de azt azért érdemes megnézni, nehogy szívj vele a végén.
Nyilván a másik oldal, hogy "soknak" tűnik az ügyvédi munkadíj, mégis 1% alatt kérnek általában, aztán minden felelősség rajtuk van, hogy rendben legyen az adásvétel. Az ingatlanosnak meg röhögve kifizet mindenki 4-5% jutalékot, aztán rajtuk meg semmi felelősség nincs, ha esetleg nem úgy alakulnak a dolgok az ingatlannal.
-
eattila
őstag
válasz
Ez ugyved fuggo. Legalabbis itt elegge az. Szoval nincs egy altalanos ara.
-
Jahno
veterán
válasz
Legtöbb haverom éppen vásárolni szeretne, csak nem bír venni. Egyik ügyvéd is :-D Megkérdezem. Pedig már betájolta a közös fotóstúdiót és mindent is az egyik nagyobb szobában :-/ Mondanám, hogy jó lett volna, de eléggé szív most mindenki mindennel. Körbekérdezek.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #96776 üzenetére
Jogos.
Akkor a ZyXEL NAS326 ? Az elvileg tud torrentezni. Ebbe bele 2x4 TB WD Red és akkor szumma 133 ezer Ft-nál járunk. Ez elvileg tud tükrözős RAID-et, ha jól sejtem...
-
WiZARD
addikt
válasz
A. Crowley #96600 üzenetére
Ők csak üzlet, nekem gépész kell aki az egészet összerakja, beüzemeli.
-
WiZARD
addikt
válasz
A. Crowley #96561 üzenetére
A gépek árát tudtam, aztán jött ajánlat a dupláról (gép ára = x, minden többi szerelvény = x/2, munkadíj x/2)
Kávézóba mennek ha süt a nap, ha meg nem süt akkor senki nem megy.
Kéne felvenni új embert, de szinte jelentkező sincs, olyan meg végképp nincs akit fel is akarnék venni.
Igazából kezd nagyon elegem lenni az egészből és kezdek úgy lenni, hogy talán itt vidéken nincs is igény semmi normálisra. Amúgy is tököm tele ezzel a vidéki léttel, hogy itt gasztronómia terén semmi jó nincs, még egy jó hamburgerért is pestig kell menni.#96563 Jahno az biztos, mert nálunk nincs semmilyen fagyi.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #96561 üzenetére
Család állítása szerint Bajuszban jó a mindenmentes fagylalt bár én nem mindig vagyok róla meggyőződve, hogy valóban ott jártak, amiről beszélnek is
-
WiZARD
addikt
válasz
A. Crowley #96351 üzenetére
Igen
Itt olvasgass, néha leírja miket lát
-
-igu-
veterán
válasz
Mindenképpen
-
Sipi-
őstag
válasz
Mindenféleképpen. Vagy műszaki ellenőrt vagy olyan embert, aki házakat (nem csak lakásokat!) újít fel falig lebontással. Olyan szemük van, hogy csak na. Én egy házhoz hívtam ki, amikor kerestünk. Egyből mondta, hogy ez egy régebbi házra ráépült bővítés, mert a zuhanylefolyó még régi szabványú (kisebb átmérőjű), a villanyóraszekrényt cserélni kell, mert kevés a megszakító és az Elmü sem fogja elfogadni, a házon lévő cseréptípus kb. 20-25 évet bír, tehát számoljunk cserépcserével 5 éven belül, stb.
Én biztos nem mernék több tízmilliót kiadni használt házra annélkül, hogy megnézné egy szakértő. Amelyik házhoz nem engedik oda, azt el kell engedni, mert takargatnivalójuk van. Nem baj ha van hibája a háznak, de akkor úgy kell a saját költségvetésedet kalkulálni. -
Jahno
veterán
válasz
Bármit megállapít csak pislogsz. Ez a dolga.
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #96337 üzenetére
Anyósoméknak sincs még, pedig húsvét előtt már a második oltást is megkapták. Én megkaptam az első oltás után kb. 6 munkanappal.
-
-NoVa-
veterán
válasz
A. Crowley #96337 üzenetére
Arra is tuti lesz valami jól szervezett állami akció, hogy a nyomda előtt kiborult egy raklappal, aki kapja marja.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #95963 üzenetére
Legalább rendesek és nem csak úgy lemásolták. Kemény, hogy a legtöbb oldal más képeiből él és ha szépen szólsz akkor is olyan kocsog módon írnak vissza, hogy csak lesel és nem érted, hogy ekkora körítéssel miképpen engedhetik meg maguknak. Mostanában pld. a Csodálatos Magyarország fut bele egyre jobban a pofonokba, ami nem éppen gagyi garázsvállalkozásnak néz ki..
Persze egyszeri júzer nem is érti, hogy mi nem jó, esetleg még örül is, hogy kint a képe név nélkül... És nem a profilról osztják meg ha megosztható.
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #95538 üzenetére
Partirodan kene megkerdezni, meg hogy mennyit kell visszaosztani belole.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #95538 üzenetére
Asszem akad, de attól függ miféle. Pár ismerős csinálja, elég veszélyes egy dolog. Akit én kerestem meg az is rendesen nyomja. Ebben a művészetesben is most dumáltunk, hogy levegőt venni nincs ideje, mert besegített "pár" arcnak és most 160an nyertek, mindenki fárasztja a "hogyan tovább"-al. Én is mondtam, hogy felőlem rendesen kitalálva készülhetünk a következőre, meg azért ha tudok minimum egy üveg viszkivel átballagok hozzá.
Vállalkozásoknak most minden létezik, kiadó, kultúra, indítsukújra típusú dolog. Nézegettem ez a fotós mókát, nálam remélem jó helyre ment a cucc, de nyilván sokan behúztak 1-1 laptopot vagy hasonlót, ami nem egészen ez a témakör és szürkezónásan átmentek, meg előző 2 évben is akadt csupa olyan, aki nem nagyon volt rászorulva. Ezért sem próbálkoztam vele, vagy olyan durva kötöttségekkel járt, ami nagyobb és felesleges beruházás lett volna.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #95516 üzenetére
Bezzeg tegnap a feleségemnek azt mondta adoki, hogy pfizerre sokat kell várni....
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #95519 üzenetére
Tesóm tegnap felhívta a háziorvost, hogy mikor kaphatnak 44 évesen oltást. Mondták, hogy még hónapok, várjanak. Aztán visszahívták őket, hogy legyenek készenlétben, délután 4 felé lehet menni lepattanózni, ha valaki nem megy el a megbeszélt időpontra. Ez is történt, megkapták mindketten az első Pfizer oltásukat.
-
Sipi-
őstag
válasz
Mindeközben: Jövő héten már lehet időpontot foglalni az oltásra
-
Jahno
veterán
válasz
Első körben milyen hülye szó az, hogy elolt, második körben kb. nem értem a cikket. Némi magyarázat és miértek hiányoznak.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #95248 üzenetére
A többszörös EÜ indikáció fent van a krónikus betegség listán? Ha nincsen, akkor az a helyzet, hogy asszonyka makkegészséges, fiatal ember a törvény szerint -> tessék várni.
Ismerős inzulin rezisztenciával, pajzsmirigy bajjal, COPD-vel pl. még a kanyarban sincsen, mert neki is csak a Pfizer lenne a jó, de mivel egyik betegsége sem olyan krónikus betegség, ami növelné az esélyét, hogy elviszi a COVID, ezért szépen vár a sorára...
Másik ismerősnek egy vérképzőszervi baja van, de mivel 14 ilyen páciensről tudnak az országban, ezért a betegség (egy időben azzal poénkodott neki a doki, hogy lehet, hogy róla fogják elnevezni) nincsen rajta a krónikus betegség listán -> ő is vár a Pfizerre...
Az ilyeneken csak úgy tudunk segíteni, hogy Te, én, stb. akinek nem KELL a Pfizer jelen tudásunk szerint, elfogadjuk a Szputnyikot, Astrát, stb. Akkor kiesik egy név előlük a listából...
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #95350 üzenetére
Érdekes, én eddig 2x váltottam háziorvost, nem volt ilyen baj. Gyereknek is váltottunk már 2x.
Dokihoz bementünk mind a 4 alkalommal, hogy XY vagyok, szeretnénk hozzá járni. TAJ kártya, szig., előző doki neve, majd aszondja, hogy oké, akkor átkéri a kartont/papírok az előző dokitól. És kész.
Ez nálatok megvolt így? -
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #95343 üzenetére
"Akihez 2019 óta jár dokihoz, nem vette fel praxisra "
Hogy lehet így dokihoz járni???
"a bejelentett állandó lakcím szerinti háziorvoshoz került, ahol 3 héten keresztül minden héten szerepelt a beoltandók listáján - igaz, győri címmel."
Ha Győri címe a bejelentett, akkor hogy kerül másik dokihoz? Itt némi ellentmondás van a rendszerben.
De akkor így van esély, hogy hamar megkapja? -
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #95345 üzenetére
A hozzá jár még nem azt jelenti :-)
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #95343 üzenetére
2019ben amúgy mondta a háziorvosnak, hogy csókolom, Önt szeretném választani és átjelentkeznék?
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #95248 üzenetére
Igen, dühítő. Nem tudsz mit tenni, le kell szarni. Majd lesz valamikor, addig meg vigyázni kell.
Most nálam van para bőven, hét elején találkoztam valakivel, akiről kiderült, hogy covidos. Nem érintkeztünk, de adott át egy laptopot, amit nyilván végignyalogattam és testnyílásaimba helyeztem.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #95242 üzenetére
Figy, én vártam pár hetet, és lett pfizer. Asszony is regelt, igaz később, de még jóval a pfizer érkezés előtt, mégsem hívták be. Pedig ő autoimmun okán nem kaphat csak mrns alapút.
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #95242 üzenetére
Zart tarsadalom, ez igy megy errefele. Nem a teljesitmeny, raszorultsag szamit, hanem a kapcsolatok.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #95238 üzenetére
Áprilisra tervben van 1millió adag Pfizer, ami nem kevés, viszont ebből sok elmegy az első adagosok másodikjára. Pár hét és sorra kerülsz, többi az rulett kérdése.
Ami érdekes lesz, hogy jön 3+ milliókínai és azt nem szeretnék ha a nyakukon maradna, szóval nem lepődnék meg ha hirtelen valamilyen formában népszerűsítés lenne belőle.
Esetleg mehetsz kocsmába, ha a kínai jó opciót dobják be, akkor sokan nem lesznek boldogok.
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #95234 üzenetére
Szputnyik nem jó? Az is 90% feletti hatékonyságú állítólag.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #95234 üzenetére
Idézem az ügyeletes számolóemberem 5 perccel ezelőtti infóját:
"Pfizerből a jövő héten lesz még kb. 130 ezer beadható első adag, utána viszont valószínűleg két hétig kevesebb, mint heti 100 ezer. Van még hátra kb 1 millió regisztrált, akiknek a jelentős része vár a Pfizerre (de az újonnan regisztráló idősek is nagyobb eséllyel kapják azt, tehát a fiatalabbakat folyton beelőzik - és van még kb. 550 ezer nem regisztrált idős)."
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #95048 üzenetére
Már várom, hogy mikor szól be az egész világnak valami svéd politikus, hogy Svédország a COVID elleni harc nagyhatalma és hogy az oltás tekintetében is élen járnak
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #95040 üzenetére
Akkor meg is van, hogy hova lett A Moderna vakcina...
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #94987 üzenetére
Oké, a többiek minden olyat leírtak, amit én is leírtam volna
-
eattila
őstag
válasz
hogy nem 400 a napi halál. Az. Szerintem.
-
WiZARD
addikt
válasz
A. Crowley #94990 üzenetére
De azon.
Nézd meg az ausztrálokat. -
Samott
addikt
válasz
Ne viccelj mar. A sved intenzivrol a fele kijon elve, itthon 90-95% belehal.
-
Jahno
veterán
válasz
Bezzeg svédeket olvashattad Enperától, most meséljük el elejétől, hogy más népség és mégsem jártak be dolgozni? Mondjuk írták is pár petíciót a kórházak, kamara és sok más.
-
Jahno
veterán
válasz
"és mégis 200 feletti halálozás van, akkor mi az egésznek az értelme?"
Nem Te döglöttél bele, hanem mások...
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #94985 üzenetére
Én csak úgy most már ezt kibírjuk alapon májusban még nem mennék nagyobb tömegbe, akkor sem ha lehet. Bár végtelenségig sem folytatnám a "nézzük meg mi lesz a világban" opciót, mert nálam júliusra ígérik a teljes védettséget és előtte is jók a százalékok, de mittomén.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #94985 üzenetére
Amúgy azt ugye tudod, hogy ez nem jelent ám superhatalmat meg mindentől való védettséget. Attól még, hogy oltást kaptál, ugyanúgy a seggeden kéne ülni.
Egyrészt ugyanúgy tudod terjeszteni és még sokan nem kaptak oltást, másrészt ha elkapod, nem jelenti azt, hogy az égvilágon semmi bajod sem lesz. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #94973 üzenetére
Körzetenként 50-70 db szokott jönni hetente. Én is csak azért kaptam AZ-t, mert "jelentkeztem" rá.
Még az is lehet, hogy ezzel járok a legjobban, mert ha nagyon nagy hiszti lesz az AZ körül és a Pfizer hoz annyit, amennyit ígért, akkor lehet, hogy a második Pfizer lesz. Arról is hallani, hogy a két féle vakcinából 1:1 a legjobb opció. Ki tudja...
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #94967 üzenetére
Te valami új vagy itt? Néha akad olyan akció, amit Qnadam emlegetett, mert AZval nem tudnak mit kezdeni, de jelenleg a fél ország Pfizerre vár és olyan amúgy sem nagyon van, hogy hol lehet kapni és akkor majd megyünk... Bár Pfizerből most esik be nagy szállítmány, akkor is majd ésvagy kivárod a söröd.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #94967 üzenetére
Így nem kapsz sehol. Vagy arra hívnak be, vagy nem. Vagy vársz rá saját körzetben, vagy elfogadsz mást.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #94884 üzenetére
Én elég béna vagyok ehhez még... habár IT területen mozgok, belefutottam nem dokumentált dolgokba... egy fórumból tudtam meg, hogy ~4000 fájlnál nagyobb megosztásnál őkelme kiakad, és csinálhatsz vele bármit, nem fogja megmutatni a zenéket, habár ott vannak. Szóval beállítottam, hogy indexelje a NAS music mappáját, és egy óra múlva, amikor elmúlt a pörgő izé, akkor láttam, hogy de nem. Aztán megint. És megint nem. Aztán fórum, kisebb megosztás PCn, az megy. Aztán NAS egy mappája a music-on belül, az megint igen... bááá...
Reggelre kiderült, hogy én voltam a béna, mert a TuneIn szolgáltatás is hozzáadós, bár senki nem mondta/írta, csak a videókban mindenkinél ott van, csak nekem nincs... De már van.
Ezt a TruePlay-t hogy kell, és mit csinál? -
válasz
A. Crowley #94864 üzenetére
áhoj táváris!
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #94739 üzenetére
1-2 számát hallottam csak. Azért kérdeztem.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #94740 üzenetére
Erre kíváncsi vagyok. Húgomék most valami Krúbit favorizálnak, még nem vitt rá a lélek.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #94733 üzenetére
Legjobbabb a spanyol/francia ska zene. Azokat ha szeretném, se értem... De Sergeant García nagy királyság.
-
eattila
őstag
válasz
Orosz rap is elég jó tud lenni. Sőt, a német is. Bár nem értem, hogy Prince meg a Flip Da Scrip hogy jön össze
-
Jahno
veterán
válasz
Egy ideig el voltam vele, azhtán hanyagoltam. Lehet rálesek. Érdekes, hogy kisebb buliban a DJk sokkal szolídabban adják elő, míg az online és letölthető szettjeik nekem bonyolultak.
Ez sem ma volt
DJ haverjaim otthonmaradós izéi is hasonlóak egyik ilyen, másik másmilyen, nem tudom ilyesmikhez mit szólsz:
Júliusra egész jól fog állni az ország oltással, meglátjuk mi alakul és Quixotic nyakára fogok mászni, hogy már a helyet is kinéztem csapassunk egy hétvégés állatságot az Analog Music hallban.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Fotó állvány eladó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD