Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
friccccc
tag
Sziasztok,
egyik exel fájlból a másik Excel fájlba szeretnék egy képletet áthivatkozni. Működik is, ha kézzel átírom az értéket, akkor változtatja az eredményt a másik Excelben. Viszont ha egy külső program frissíti az adatokat az egyik Excelben, akkor nem változik a másikban az érték. Miért?
-
friccccc
tag
Sziasztok,
3 munkalapom van, mindegyiken ilyen VBA kódok vannak:
Sub Reset_Range()
PROGRAM
End Sub
Private Sub CheckBox1_Click()
PROGRAM
End Sub
Private Sub Worksheet_Calculate()
PROGRAM
End Sub
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
PROGRAM
End SubCsak az éppen megnyitott aktív munkalapon működnek. Mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
friccccc
tag
-
friccccc
tag
válasz Fferi50 #38930 üzenetére
3 munkalapom van Excelben.
VBA-n mindegyiken az előbb küldött formában vannak a makrók. Ha elindítom az exelemet, nem kell semmit csinálni, fut magától, de mindig csak azon, amelyik munkalap épp aktív (amit látok). A 2.-on, 3.-on nem megy semmi ilyenkor. Azt szeretném, hogy menjen ilyenkor a 2-3-on is.
(nem én írtam az excelt sajnos)
Itt egy kép, Munka1, Munka2, Munka3, mindegyiken ugyan azok a kódok vannak, ami a képen. (Worksheet Calculate és Worksheet SelectionChange-re gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
friccccc
tag
sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy az adott számoknak h tudom kiszámolni excelben a súlyozott átlagát?100
200
100
100
100
500
100
200
100
100 -
friccccc
tag
sziasztok
olyan kérdésem lenne, hogy vba-val tudok kiíratni képletet a cellába?If Range("C1").Value = "OK" Then Range("F5").Value = "=HA(U3>=S3;"EZ";"")"
Előre is bocsi ha rosszul írtam bármit is, kezdő vagyok még, csak felületesen próbálkozom.
Azt a hibát kapom futtatáskor, hogy : Compile error: Syntax error[ Szerkesztve ]
-
friccccc
tag
Sziasztok
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha egy bizonyos feltétel teljesül, akkor annak legyen nyoma excelben, akkor is ha később a feltétel már nem áll fenn?
Tehát: Például az A1 cella, ha nagyobb mint a B1, akkor legyen nyoma excelben akkor is, ha már a feltétel nem áll fenn... (közben ugye A1 cella értéke folyamatosan frissül/változik).
sima HA függvény nem jó( =HA(A1>B1;"OK";"") , mert ha A1 már nem teljesül a feltételnek már nem fogja kiíratni "OK"-ot. VBA-ban sem találtam megoldást rá, bár azt hozzá kell tennem, hogy nagyon amatőr vagyok benne -
friccccc
tag
Sziasztok
VBA futtatásánál erre kapok egy " Type mismatch" run time error 13-as hibát:If Range("CS10").Value > Range("T3").Value And Range("CW10").Value < 1.5 Then Range("CS7").Value = 1
Egy debugra klikkelés után egészen a "Range("CS7").Value = 1"-ig sárgára festi.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj? -
friccccc
tag
válasz Fferi50 #39187 üzenetére
Igen köszi nagyjából meg is van. Talán a hiba az, hogy : - ?Range("CS10").Value
- Error 2007
CS10 es cellában egy átlag képlet van( =ÁTLAG(CR10R68)), amibe csak bizonyos idő elteltével kerül érték automatikusan. Talán nem a .Value a megfelelő VBA-ban ?
Köszi a segítséget! -
friccccc
tag
sziasztok
VBA-ban Immadiate -ben, ha ezt kapom eredményül:-?Range("CS10").Value
-Error 2007akkor mi lehet a gond? A CS10- es cellában egy átlag függvény van , ami csak a későbbiekben automatikusan kerül kitöltésre.
Úgy gondolom ez okozza a hibát VBA futtatásánál: " Type mismatch" run time error 13.
Köszi a segítséget -
friccccc
tag
sziasztok
vba-val szeretném kiíratni ezt a képletet a cellába:
=HA(ÉS(A1<>"";B2=1);"OK";"")
azt már tudom, hogy formulával kéne, de nem tudom átalakítani a képletem vba-nak megfelelően ...
így próbáltam:If Range("I1") = "OK" Then Range("M6").Formula = "=IF(AND(A1<>"",B2=1),""OK"","""")"
-
friccccc
tag
válasz Pakliman #39245 üzenetére
Szia sajnos nem vagyok penge ezekben , de úgy gondolom, hogy nem ez lesz a jó megoldás, mert úgy néz ki ez az egész, hogy ha megtörténik valami , akkor a cellámat felülírom másra (amiben a kívánt képlet volt), de ha megint megtörténik valami, na akkor vissza kéne írni a cellába a felülírás előtti képletet. Remélem világos
-
friccccc
tag
Sziasztok
Van a D1 es cellám amiben megjelenik, hogy OK (majd vba kitörli és adott feltételeknél megint kiírja és így tovább), az OK számát ki tudom Íratni ? -
friccccc
tag
válasz Fferi50 #39266 üzenetére
Szia
igen én is így terveztem elméletben , de ezt h tudom megvalósítani? excelben melyik fv-t használnád (és h )?
vba ban elvileg megy( h ha ok a cella akkor +1), bár ugye amíg ok ott van addig folyamat hozzáad? így belegondolva azt is segíthetnél, h h oldanád meg .
Nagyon köszi! -
friccccc
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy azt meg tudom csinálni excelben, hogy az összes cella amelyik cella színes ( mindenféle szín ) azt valamilyen fv-el 1 féle (bármilyen/kivéve nincs kitöltés) színre változtassak? És ha igen , hogyan ?[ Szerkesztve ]
-
friccccc
tag
Sziasztok,
ebből a képen látható számokból (A1:A29) kéne a B1 es értékhez legközelebb eső kisebbik számot (34) kiíratnom, majd után a C1 es értékhez legközelebb eső kisebbik értéket (19) az A oszlopban szereplő számokból.
Tudnátok segíteni? -
friccccc
tag
Sziasztok
Azt meg tudom excelben csinálni, hogy megszámoltatom egy cella értéke hányszor változik?
Példának okáért: A1 cella értéke üresből indul ez a kiinduló pont-B1 es cellába szeretném beírni azt a számot ahányszor változik A1 cella értéke. VBA val beíratok valamit A1-be, ez ugye az első változás, majd újra VBA val beíratok egy másik számot, ez lenne a második változás ekkor B1 es cella 2 est kéne h tartalmazzon és így tovább. -
friccccc
tag
megcsináltam tökéletesen működik, ha kézzel írom be, A1re értéket, de amint VBA val változtatok értéket már nm számolja :S (olyan mintha amit a VBA változtat nm venné észre) tudnál esetleg segíteni?
A VBA ban a változtatást a "Private Sub Worksheet_Calculate()" alatt adatom ki. -
friccccc
tag
válasz Fferi50 #39923 üzenetére
Szia
eseménykezelést hogy/hol kapcsolom ki/be ? hol tudom megnézni h ki van e kapcsolva?
a kiíratás így történik:
Dim i As Integer
Application.EnableEvents = False
For i = 1 To 100 Step 2
If Cells(i, 90) <> Cells(i + 1, 20) And Cells(i + 1, 20) <> "" Then
Cells(i, 90) = Cells(i + 1, 20)
End If
Next
Application.EnableEvents = True
End Sub -
friccccc
tag
Sziasztok
A1 cella: Lend 10th Nov - 08:49 2m Mdn
B1 be ki tudom írattatni valahogy h Nov?
A problémám annyi, hogy A1 tartalma automatikusan változik emiatt fix karakterszámmal nem lehet kiíratni. -
friccccc
tag
válasz Fferi50 #46206 üzenetére
Szia nem általános.
sajnos így nem tudom megoldani ez egész excel frissül, és nekem az lenne a jó megoldás , ha beírnám pl h ha van benne "Nov" akkor B1 is legyen "Nov" vagy legyen "OK" ez mind1, csak ne kelljen mindig hozzányúlni, miután frissül A1 cella tartalma.
Valamiy olyan keres fv nincs , amibe be tudnám írni, hogy keresett szöveg *Nov* (előtte mögötte bármi lehet a lényeg h benne van a nov. esetleg ilyen ? -
friccccc
tag
Sziasztok A excelből B be szeretnék átvinni több képletet tartalmazó cellát egyszerre.
Sima beillesztésssel ezt kapom az egyik cellába:
=HAHIBA(FKERES(#HIV!;'[A.xlsm]Ladder'!$B$1:$C$350;2)-FKERES(#HIV!;'[A.xlsm]Ladder'!$B$1:$C$350;2)-1;"")
tehát a másik excelre hivatkozik....:S
alapból ugyanez a képlet:
=HAHIBA(FKERES(c1;Ladder!$B$1:$C$350;2)-FKERES(d1;Ladder!$B$1:$C$350;2)-1;"")
ez kellene nekem a B excelbe is
van olyan beillesztési forma amelyikkel csak a képlet marad meg és nem az előző excelre hivatkozik? -
friccccc
tag
Sziasztok!
Van egy fv em ami ha teljesülnek a feltételek A1 be kiadja, hogy "OK". Ekkor VBA val ki szeretném iratni B1-be, C1 értékét.
én így írtam , de sajnos nm ismeri fel ha OK jön A1 be...(gondolom a képlet miatt, mert ha csak simán képlet helyett kézzel beírom A1 be, hogy OK akkor szépen teszi a dolgát.).:
If Range ("A1")="OK" Then
Range("C1")=Range("B1")
End if
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5 Pro teszt
- SONY LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.