Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tezse66
csendes tag
Kedves lappy és FIRE!
Köszönöm a segítséget. Igazán szólva elég bárgyú voltam, hogy nem néztem meg, van e ilyen függvény, de nem is feltételeztem.

-
tezse66
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék segítséget egy makróban. Az "F" oszlopban (2-5000 sor) található nemüres (ha a cella nem üres) nevekre (ezek szövegesek) egy olyan makró kellene, amely beszúr egy hiperhivatkozást, amely www.valami.hu/kód hivatkozásra mutat változatlan név mellett, ahol az kód az adott sor "B" oszlopában található. Vigyázat! A kód interger érték, az excel számként tárolja, nem tudom ennek van-e jelentősége a kódolásnál, hogy esetleg stringgé kell alakítani, mikor a cimhez adjuk.
Biztos nem bonyolult, de én sajnos még nem tudom megírni. Megköszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
tezse66
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék segítséget egy makróban. Az "F" oszlopban (2-5000 sor) található nemüres nevekre egy olyan makró kellene, amely beszúr egy hiperhivatkozást, amely www.valami.hu/kód hivatkozásra mutat változatlan név mellett, ahol az kód az adott sor "B" oszlopában található. Vigyázat! A kód interger érték, az excel számként tárolja, nem tudom ennek van-e jelentősége a kódolásnál, hogy esetleg stringgé kell alakítani, mikor a cimhez adjuk.
Biztos nem bonyolult, de én sajnos még nem tudom megírni. Megköszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
tezse66
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia Delila!
Köszönöm, így már működik.
Megkérhetlek, hogy egészítsd ki a kódot azzal, ha nem talál megfelelő színkódot, vagy ha üres a cella, akkor ne csináljon semmit. Az első feltétel azért kell, mert ha nem találja meg a színkódot, akkor hibával leáll. A második rész azért kell, mert a ciklus hosszát nem tudom mennyi, csak egy nagy számot adok neki.
Még egyszer nagyon köszönöm!
tezse66 -
tezse66
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia Delila!
A munka1-en ez az adatbázis:
-A- -B- -C- -D-
REF R G B
B 00-04 P 191 194 200
B 00-11 S 73 83 105
B 01-02 P 210 207 210
B 01-06 M 147 145 155A munka2-n csak a REF ek vannak most
-A- -B-
B 00-04P szín
B 00-11S szín
B 01-02P szín
B 01-06M szín
A "B" oszlopokat kellene színezni.Jelenleg az általad írt makró leáll azzal, hogy "Runtime error '91'....Object variable is not set"
Itt áll le:
lel = Sheets("Munka1").Range("A:A").Find(Cells(sor%, "A")).Row
Én vagyok béna?
Nem lehetne inkább egy függvényt csinálni rá?
Köszi előre is a segítséget! -
tezse66
csendes tag
válasz
perfag
üzenetére
Szia! Sajnos fogalmam nincs, hogy hová kell írnom a függvényt (egy makróba kell bemásolni?) ráadásul szerintem az én problémámra a megadott liken nincs megoldás. A problémámat pontosítottam fent. Köszi azért és ha van időd még foglalkozni a dologgal, légyszi adj egy kicsit szájbarágósabb megoldást.
-
tezse66
csendes tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Tehát: igazándiból egy függvény kellene, amely beállítja a cella háttérszínét a megadott R,G,B értékek alapján: mint pl. háttér(255, 145, 124) vagy háttér(FF917C).
Ezeket az RGB értékeket egy másik munkalapról a színkód alapján ki tudom keresni egy FKERES-sel.A dolog lényege az, hogy meg tudjam jeleníteni színkártyák egyes színkódjaihoz tartozó színeket a meglévő RGB értékek alapján a munkalapon.
A gondom még az, hogy makróban és VB-ben elég kezdő vagyok, úgyhogy, ha megoldás van rá légyszi részletesen írd le, hogy mit csináljak.
Köszi!
-
tezse66
csendes tag
Tudna valaki segíteni nekem, hogy egy excel cella színét egy másik munkalapon megadott adatbázisban szereplő R,G,B értékekkel hogyan tudom beszínezni?
A beszínezendő cellák egyes színkódokhoz tartoznak
Az adatbázis ezeket a színkódokat tartalmazza.Ha lenne egy függvény rá...
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Renault, Dacia topik
- Gyúrósok ide!
- Goddess of Victory:Nikke
- Robotporszívók
- Képregény topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Indul a ChatGPT Health
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50