- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
dellfanboy #39169 üzenetére
Megpróbálhatod a fájlt xlsx helyett xlsb formátumban menteni, a megnyitáson, mentésen biztos gyorsítani fog.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dellfanboy #39169 üzenetére
Szia!
Az Acces jó ötlet. Természetesen ott is vannak jól használható függvények, lehet számított oszlopokat betenni, de nem kell vele az adatbázist növelni, elég lekérdezésként megcsinálni. Érdemes rajta elgondolkodni sőt más adatbázis kezelőben is.
Az Excel tekintetében:
Biztosan vannak olyan adatok a táblában, amik már nem módosulhatnak a számítások során - bár be vannak képletezve, minden számolás ugyanazt az eredményt kell, hogy adja - pl. múlt idők adataiból számítottak.
Ezeket én sürgősen átalakítanám értékké (kijelöl - másolás - irányított beillesztés saját magára értékként), ekkor nem fogja a számítási kapacitást terhelni többé. Szerintem elég, ha csak az újonnan bejövő adatokhoz tartoznak képletek.
Vannak olyan képletek is, amelyeknek az "eredménye", ha megnézed az fx gombra nyomva, frissítés (pl ilyen az indirekt függvény is és jó pár másik). Ha lehet, az ilyen képleteket próbáld más - ugyanazt az eredményt adó képlettel helyettesíteni - persze lehet, hogy ilyenkor segédoszlop vagy másik munkalap is kellhet.De a képletek átalakítása értékké a szükségtelen számításokat elhagyva szerintem kellő gyorsulást fogsz észlelni az előbbi bekezdés nélkül is.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Diablo IV
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- AliExpress tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Xbox Elite Series 2 Kontroller AKCIÓ!!! // Számla + garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest