- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
dellfanboy #39169 üzenetére
Megpróbálhatod a fájlt xlsx helyett xlsb formátumban menteni, a megnyitáson, mentésen biztos gyorsítani fog.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dellfanboy #39169 üzenetére
Szia!
Az Acces jó ötlet. Természetesen ott is vannak jól használható függvények, lehet számított oszlopokat betenni, de nem kell vele az adatbázist növelni, elég lekérdezésként megcsinálni. Érdemes rajta elgondolkodni sőt más adatbázis kezelőben is.
Az Excel tekintetében:
Biztosan vannak olyan adatok a táblában, amik már nem módosulhatnak a számítások során - bár be vannak képletezve, minden számolás ugyanazt az eredményt kell, hogy adja - pl. múlt idők adataiból számítottak.
Ezeket én sürgősen átalakítanám értékké (kijelöl - másolás - irányított beillesztés saját magára értékként), ekkor nem fogja a számítási kapacitást terhelni többé. Szerintem elég, ha csak az újonnan bejövő adatokhoz tartoznak képletek.
Vannak olyan képletek is, amelyeknek az "eredménye", ha megnézed az fx gombra nyomva, frissítés (pl ilyen az indirekt függvény is és jó pár másik). Ha lehet, az ilyen képleteket próbáld más - ugyanazt az eredményt adó képlettel helyettesíteni - persze lehet, hogy ilyenkor segédoszlop vagy másik munkalap is kellhet.De a képletek átalakítása értékké a szükségtelen számításokat elhagyva szerintem kellő gyorsulást fogsz észlelni az előbbi bekezdés nélkül is.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest