Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lasersailing

senior tag

válasz dellfanboy #48414 üzenetére

Én már párszor belefutottam abba, hogy egész oszlopok meg voltak formázva, esetleg egy szóközzel kitöltve, ami 1millió sornál már sokat is jelenthet. Főleg, ha képlet, amit mindig újraszámol és "nincs is látható eredménye".
    Én ilyenkor először minden tabon nyomok egy CTRL + End-et, ami az utolsó használt oszlop utolsó használt sorára ugrik. Ha ez irreális, akkor ott a törlés segíthet (nem mindig, csak bizonyos esetekben)

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz dellfanboy #48414 üzenetére

XLSX és XLSM az azonos, kivéve, hogy utóbbi makrót tartalmaz, ezért kell ilyen formátumban menteni.
    Elsőre az XLSB-t (bináris) mindenképp érdemes kipróbálnod, mert ezt pont azért használják, hogy kisebb legyen a fájl mérete ill. a bináris "tárolási eljárásnak" köszönhetően gyorsabban is nyílik meg. (XLSB automatikusan menti a makrókat is)

Azt nem tudom milyen verziójú Office-t használsz, természetesen folyamatosan vannak újabb és újabb függvények avagy régebbi függvények összevonás (pl. amit korábban 2 fx-el oldottál meg, azt meg lehet 1 fx-el).
    Viszont az Office 365 megjelenésével az MS xarral kente meg a palacsintát, ugyanis az O365 (így az abban lévő Excel is) folyamatosan kapja a funkciófrissítéseket, míg a békebeli Office-ok meg nem... :W Magyarul O365 Excelben már most is van olyan függvény, ami az Excel 2021-ben nincs és nem is kapja meg...
    Ebből jól lejön, hogy csak óvatosan a legújabb függvények használatával, mert egy Excel 365-ben legújabb függvényeket felvonultató munkafüzetet a hajadra kenheted egy Excel 2021-ben is akár... (Bravo bravissimo Microsoft, hogy a villám sose vágjon mellétek, pöcsötökre meg nőjön köröm...) :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés