- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Dr. Romano #23886 üzenetére
Szia!
Az alábbi feltételes formázást javaslom:
A rendszámok a B2:C29 mezőben vannak.
Formázás képlettel,
a B2:B29 cellákra a következő a képlet:=ÉS(DARABTELI($B$2:$B$29;$B2)>0;DARABTELI($C$2:$C$29;$B2)>0)
a C2:C29 cellákra pedig a következő: =ÉS(DARABTELI($C$2:$C$29;$C2)>0;DARABTELI($B$2:$B$29;$C2)>0)Azért kell az abszolút ($-os) képlet a tartomány meghatározásához, hogy ne "csússzon ki" a tartományból a számolás.
Másrészt, azért kell különböző képlet a két oszlopra, mert nem egymás mellett is lehetnek az azonos rendszámok, tehát az első képlet "próbáját" is meg kell csinálni a második oszlopra.Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz
Dr. Romano #23889 üzenetére
rákerestem youtubon-n https://www.youtube.com/watch?v=hovSZI3Ekyo
0:45-nél csinálja, ennél egyszerűbben nem lehet.. 4 kattintás az egész oszlop kijelöl menüben kiválaszt majd leokéz, nem kell képlet semmi
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Dr. Romano #23889 üzenetére
Azt szinezi amit szeretnél?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Dr. Romano #23883 üzenetére
Új még nekem ez a data.hu
Az előző megoldás nem is lehetett jó mert nem ugyanabban a sorban van az ismétlődő érték. Itt az első oszlopban szinezi azt az elemet amely megtalálható a másodikban is.
-
slashing
senior tag
válasz
Dr. Romano #23886 üzenetére
pontosan menüből egyszerűen szerintem a 2007 is támogatja a feltételes formázásnak azt a verzióját amit az első mondatomban leírtam...
Kijelölöd őket, menüben feltételes formázás/kijelölési szabályok/ismétlődőek....
-
slashing
senior tag
válasz
Dr. Romano #23883 üzenetére
excel 2013-ban, rendszámokat kijelöl, feltételes formázás/cellakijelölési szabályok/ Ismétlődő értékek...
vagy kijelölöd az egyik oszlopot aztán Adadtok/Ismétlődések eltávolítás így amiből 2-vagy több van abból csak 1 marad ugyanezt a másik oszlopon aztán ha ez megvan még csinálsz feltételes formázást ahogy fent írtam hogy megnézd a két oszlopot hogy egymáshoz viszonyítva vannak-e ismétlődések ha igen valamelyikből kitöröld kézzel....
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Dr. Romano #23881 üzenetére
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Dr. Romano #23880 üzenetére
Mármint csak abban az esetben emelje ki, ha mindkét oszlopban szerepel. Ha csak a sajátjában van duplikálva azt ne (pont ezért nem jó nekem a feltételes formázásban lévő kiemelő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Netfone
- Hálózati / IP kamera
- Jogász topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 990 PRO 2TB Heatsink MÉG GARIS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest