- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sh4d0w: Tele a hócipőm
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szabonagyur #37507 üzenetére
Szia!
Talán megpróbálhatnád a kombinált diagramot. Az alapadatok vonal, a szélső értékek pedig oszlop diagram formájában.
Üdv.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #37500 üzenetére
Erre tipp?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szabonagyur #35916 üzenetére
Kiegészítés:
MIcrosoft Office Professional Plus 2016Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szabonagyur #35916 üzenetére
Szia!
Nekem nem O365 van, hanem normál asztali.
A Choose command from lenyílót húzd le, ott lennie kell All vagy All Command opciónak. Ezen belül meg kell találnod a közössé tételt is szerintem. Ezt küldheted át a Ribbon egyéni (újonnan hozzáadott) csoportjába.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szabonagyur #35901 üzenetére
Szia!
Tudom, nem vigasztal, de a magyar 2016-ban nálam benne van.
A Beállítások - menüszalag testreszabása pontban bekapcsolhatod szerintem. Vagy egyéni menüpontként felveheted.Üdv.
-
oke
senior tag
válasz
szabonagyur #34128 üzenetére
Velem a cellarácsok szórakoztak így. Ha többet kijelöltem, és úgy állítottam be a cellarácsot, akkor frissítéskor eltünt. Viszont ha egyesével állítottam át, akkor megmaradt. Prőbálj meg egyszerre egyet átállítani és aztán frissíts.
-
oke
senior tag
válasz
szabonagyur #34119 üzenetére
Szia!
Próbáltad a kimutatás jobb gomb --> kimutatás beállításai-->elrendezés és formátum fül -->pipa a 'formázás megőrzése frissítéskor' ?
-
föccer
nagyúr
válasz
szabonagyur #31197 üzenetére
Feltételes formázással elég keveset szoktam foglalkozni, így passz, hogy hogyan lehetne ennél hatékonyabban megoldani.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
szabonagyur #31195 üzenetére
Cella értéke eggyenlő 26 és alul megadod a hozzá tartozó színt. Ez után új szabályt veszel fel ugyan arra a cellára, cella értéke eggyenlő 13 és alul megadod a hozzá tartozó színt. És ezt megcsinálod az összes értékkel.
-
föccer
nagyúr
válasz
szabonagyur #31193 üzenetére
Ki lehet választani azt is, hogy cella értéke alapján. Ha több érték is lehet, akkor egyesével be kell az összes értéket felvenni a szabályba.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
szabonagyur #31191 üzenetére
Feltételes formázás néven keresd. Lehet cella értékére is beállítani.
-
válasz
szabonagyur #30030 üzenetére
Vagy mi lesz, ha 2014 első hetére vagy kiváncsi? Ezek a fix beálltások sosem vezetnek jóra
Neki kell veselkedni és átírni a függvényt - vagy ha nem akarod, akkor kell egy hasonló nevű függvényt csinálnod, ami kiszámolja - és akkor nem lesz átláthatatlan a hosszú függvények miatt. -
válasz
Globális beállítás nincs (rendszerszinten sincs értelme a naptárbeállításokkal mókolni, mert nem foglalkozik vele az Excel). Neked kell meghatározni az év első napját (milyen napra esik/az az OS alapbeállítása is egyben avagy sem, ha nem, akkor megfelelő kompenzációs értékeket meghatározni stb stb) és megfelelő programozástechnikával írni a függvényeket.
Az nem járható út, hogy most fix-en péntekre akarod állítani az első napot és fixen írni az FX-ket, mert jövő évben már nem fognak rendesen működni a makrók ez miatt. -
Delila_1
veterán
válasz
Igazad van, jó lenne.
Nézd meg az előbbi hsz-emet, módosítottam.
-
Delila_1
veterán
válasz
szabonagyur #30026 üzenetére
Van egy olyan szabály, hogy ha az év első hetében 4 napnál kevesebb van (mint az idén), akkor a hét száma a valóságos második héten lesz 1. Az első valóságos hét 53 lesz.
Az A1-ben kezdődnek a dátumok 2016.01.01-gyel. A B1 képlete:
=HA(ÉS(HÉT.NAPJA(DÁTUM(ÉV(A1);1;1);2)>3;WEEKNUM(A1;2)-1=0);53;WEEKNUM(A1;2)-1)
-
válasz
szabonagyur #30026 üzenetére
A HÉT függvénynek 2 paramétere van, a 2. paraméter azt határozza meg, hogy milyen nappal kezdődik a hét, nyilván ez évben ez péntek. [link]
-
azopi74
addikt
válasz
szabonagyur #27185 üzenetére
Ami nekem must-have a 2013-ban:
Quick analysis, normális cloud (elsősorban persze onedrive, office365 és azure) integráció, excel munkalapok (igazi excel munkalapként való, nem holmi ostoba gány HTML táblázatként) beágyazása weboldalakba, Strict Open XML worksheet-be való mentés támogatása, kulturált Data Model / PowerPivot integráció,
Nekem annyira nem húsbavágó feature, de mások nagyon örülnek a flash fill-nek és a recommended charts-nak is, meg van még pár dolog...Én a nagyobb előrelépést excel 2016-tól várom, PowerBI funkciókat még mélyebben integrálják, PowerQuery is már benne van (persze egyelőre a jó öreg MS Query-vel karöltve, nem nyírták ki azt sem), normális real time collaboration-t is ígérnek, bár ez még a jelenlegi preview buildben - 16.0.4027.1008-on vagyok - még nem tetten érhető, forecast.ets Data Modelben kapcsolatok automatikus felismerése és javaslat (Suggested Relationships), és ígérik végre valahára a PowerQuery VBA támogatását is (jelenleg sajnos sehogy sem tudsz PowerQuery VBA-ban makrózni)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szabonagyur #27185 üzenetére
Szia!
Nem tudom, mi az amivel több a 2013-as excel. Én "leragadtam" a 2010-nél, amit az tud, már az is bőven több annál, amire nekem szükségem van.
De talán mások tudnak segíteni.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szabonagyur #27183 üzenetére
Szia!
Külön diagramfajtaként valóban nincs ott. De ha berakod a két sorozatot oszlopként, majd a másodikat kijelölöd, jobb egérgomb - sorozat-diagramtipus módosítása ezután kiválaszthatod rá a vonalat.
Üdv.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #27182 üzenetére
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szabonagyur #27180 üzenetére
Szia!
Ilyen megjelenítést biztosan tud. Csak térhatású (3D megjelenítés) diagramokat nem képes kombinálni.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest