Hirdetés
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót útközben sikerült megoldani, de nem írtam be ide neked, ezért sorry.
Youtube videot nam találom mi alapján csináltam, de leírom gyorsan.Mappa elérési útvonala tegyük fel a A2-es cellában van, amiből a Sharepoint alatt az adatokat beolvassa a makró.
- A2-es cellánaka névtartományát elneveztem ,,mappa"-nak
- Kattingatós módszerrel csináltam a sharepoint mappából egy fájlkeresést, majd a kódját az alábbi pár sorral módosítottam a PowerQuery-ben:letmappa = Excel.CurrentWorkbook(){[Name="mappa"]}[Content]{0}[Column1],Forrás = SharePoint.Files(mappa, [ApiVersion = 15]),- Ezek után egy munkalapra ezeket a fájlokat kilistáztam ahogy mondtad/írtad.
És ugye az általad írt kóddal kellett volna mennie tökéletesen, ami ment is de ha mappát váloztatok a frissítés nem midnig tökéletes:
ActiveWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").RefreshErre ez volt a megoldás, amivel már 100%-ra működik:
With ThisWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").OLEDBConnectionbRfresh = .BackgroundQuery.BackgroundQuery = False.Refresh.BackgroundQuery = bRfreshEnd WithEz lefutáskor frissíti az adatokat tökéletesen, és így már nincs az, hogy ha átírom a mappanevet néha a régi fájlnevek jönnek be.
Most egy picit még szívok a sharepoint-os elérési úttal- de megoldom
- , mert az elérési útban ha van space nem dolgozza fel, még azt sem ha át van aláakítva %20-al.
Tehát mondjuk ilyesmik lennének az elérési utak amik fixek:
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa1
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa2Itt a Powerquery-ben replace-el kicserélm a space-t "%20"-ra de nem működik, viszont a megoldásom az lett, hogy az elérési utat ezzel vizsgálom ( https://sharepoint.com/) majd egy másik oszlopban ahol a Folder-t listázza, ott szűröm, hogy a "mappa1" vagy "mappa2" bennelegyen és így már életképes a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Robot fűnyírók
- Mesterséges intelligencia topik
- Iqos cigaretta
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Fejhallgatós találkozó
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
- , mert az elérési útban ha van space nem dolgozza fel, még azt sem ha át van aláakítva %20-al.
Fferi50