Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolti_20

senior tag

válasz Fferi50 #43525 üzenetére

Szia! Most reggel össze dobtam gyorsan egy teljes értékű DEMO excel filet, hogy minden 100%-ban tiszta legyen. Mivel nem vagyok túl jártas Excel VBA-ban, ezért formulával oldottam meg, előre is elnézést ha orbitális hülyeséget csináltam. :C

Szóval a működése annyi, hogy
    A: csomagok száma
    B: csomagokban lévő alkatrészek cikkszámai
    C: darabszám a csomagban
    D: Ahol 0 van az a sor kell nekem mert előtte filterrel kivettem a pipákat az elöl a cikkszám elöl amire nincs szükségem, szóval ami kell nekem az eltűnt filterezéskor a sorokból, és ezt a listát másoltam át az I,J,K oszlopokba.
    F: összefűzi a csomagokat, igazából ha ismétlődik akkor az L betű lesz, első helyre pedig a csomag számát írja ki, így könnyen eltűntethetőek ha dupplikálva vannak a csomagszámok.
    G: összesített darabszám csomagok alapján. Mostanra jöttem rá, hogy a darabszámra is szükségem van.
    I,J,K-ról pedig már beszéltem.

Szóval jelenleg bedobom az összes csomagszámot,cikkszámmal és darabszámmal az A,B,C oszlopokba. Erre nyomok egy filtert, kiszedem a pipákat onnan amelyik cikkszámot megszeretném kapni a végén. És ezt a listát átmásolom az I,J,K-ba. Tehát ott lesz az a lista ami NEM tartalmazza azokat a cikkszámokat amire szükségem van a végén.

D oszlopban kiválasztom filterrel, hogy csak azokat a sorokat mutassa ahol 0 van, vagyis nincs egyezés az I,J,K oszlopban lévőkkel.

Ezután filterezem az F oszlopot, és eltűntetem az összes L betűvel ellátott sort.

Ekkor már megvan oldva hogy csak a bizonyos cikkszámok ellátott csomagokat dobja ki nekem, és szépen tudom szűrni darabszám alapján is a G oszlopban.

Eléggé megszenvedtem vele, főleg a logikai lépésekkel, de soknak érzem ezeket a filterezéseket, főleg ha van mondjuk 40ezer sorom.

Lehetséges megoldani ezt az egészet úgy, hogy van egy Sheet1, Sheet2 lapom az excel fileban. A sheet2-re beírom a cikkszámokat mondjuk A oszlopba, a sheet1-en pedig lenne két gomb. Az egyikkel importálom a bizonyos 3 oszlopot a másik excel fileból. A másik gombbal pedig megcsinálja ezt a sok filterezést amit manuálisan kell most csinálnom.

Amire szükségem van az az, hogy egy csomag szám csak egyszer szerepeljen. A kiválasztott cikkszámok alapján jelenjenek meg a csomagok, de ha valami mást is tartalmaz akkor az ne legyen ott.
    Illetve az összesített darabszám legyen a csomag számok mellett, hogy darabszám alapján is lehessen szűrni.

Vagy inkább hagyjam így az egészet és ne foglalkozzak vele többet? :C

És itt elérhetitek a DEMO filet:

[link]

• zsolti_20

senior tag

válasz Fferi50 #43525 üzenetére

Igen ha pl egy másik oszlopba át lehetne másolni a kiválasztott sorokat az úgy tökéletes lenne.
    A fentebb említett példádban ha a 414,416,419 van megadva akkor azok a csomagok kellenek, amikben csak is ezek a számok vannak megadva. Tehát ez lehet pl:
    -414
    -416
    -419
    -414,416
    -414,419
    -416,419
    -414,416,419 stb...

De ha van benne mondjuk 539 akkor annak már nem kellene a listába kerülnie, mert hiába hogy tartalmazza akár a 414,416,419-et van mellette egy olyan ami miatt nem kerülhet fel a listára. Úgy kell elképzelni, hogy pl cpu mindig 414, a GPU mindig 416 a RAM mindig 419 de ha van ott egy 539-es egérpad, akkor az hiába van a listán, ha van közte olyan tétel ami nincs raktáron. Olyan csomagot pedig nem tudunk elküldeni amiből hiányzik valami.

Megjelenhetnek a keresőlapon is, az nem probléma. Egymás alá kerülnének be a csomagok számai, amik csak egyszer szerepelhetnek az új listában. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés