Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• EmberXY

veterán

válasz ny.janos #39779 üzenetére

Köszönöm szépen, valóban igényel némi odafigyelést, közben én is rájöttem egy érdekességre.
    Ugyebár én nem függvényeket használok így, hanem csak simán egy adott cella értékét hivatkozom be egy egyszerű "="-vel, a forráslapok különböző ügyfelek adatait tartalmazzák, azok manuálisan szerkesztve vannak időnként, és bizonyos értékek összesítőjét hivatkozom át egy másik lapra, egyfajta forgalom kimutatásként.
    A célom az volt a művelettel, hogy ha egy ügyfél lapjára új adatok kerülnek, ezáltal módosulnak bizonyos összegek, azokat ne manuálisan kelljen továbbvinni a kimutatáshoz, hanem automatikusan kerüljenek át.

Azt vettem észre, hogy alapvetően nem is a forrásfájlok okozhatnak galibát (gondolok itt pl arra, hogy ha beszúrok vagy törlök egy sort, akkor a hivatkozott cella is aszerint változik, ez rendben is van), hanem az, ha az összesítő lap van bezárva akkor, ha egy forrásfájlt módosítok, ugyanis akkor a behivatkozott helyen nem változik megfelelően a forrás cella (nyilván a bezárt lap nem követi a változást). Viszont ha az összesító lap nyitva van, akkor bármelyik forrást akárhogy módosíthatom, bezárhatom, minden változást lekövet, szóval erre figyelnem kell, az összesítő lapnak mindenképpen nyitva kell lennie, de összességében sikerült így automatizálni a dolgot.

:R

Új hozzászólás Aktív témák