Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• pigster

senior tag

válasz 0P1 #34662 üzenetére

Nem vonom kétségbe, hogy nagyon értesz az Excelhez, de azért az kicsit erős, hogy nem sok fogalmam van arról, hogy miket is tesznek bele.
    Hosszú évek óta vannak problémáim olyan egyszerű dolgokkal, mint számformátumok, feltételes formázás, táblázatok (listák) és hasonlók. Ezeket az ember tényleg mindennap használja, és rengetegszer előjönnek bosszantó korlátok: azt tudom, hogy miket nem tesznek bele. El nem bírom képzelni, hogy az említett dolgok (nem készítek mindig jegyzetet, ha valami Exceles baromságba belefutok, de hidd el, sok van) csak bennem merülnek fel, már csak azért sem, mivel elég sok más Excel felhasználónak is igénye lenne rá, ahogy minden egyes alkalommal kiderül, amikor egy adott probléma megoldását keresem az interneten - és kiderül: nincs rá megoldás!
    A rétegigényekről: a nemrégiben felmerült adatbeolvasásos témát inkább tartom rétegigénynek - nekem eddig ha kétszer volt rá szükségem. Az általam említett nem létező számot betűvel kiíró fv-re szükség van a valós életben - Delila_1 be is linkelt egy megoldást -, több fórumon is olvasom mások kérdéseit pont ezzel a problémával kapcsolatban. Mindenesetre gyakrabban kell, mint a core alkalmazásban szereplő ELTÉRŐ.UÁR, ÉCSRI, UTOLSÓ.SZELVÉNYDÁTUM és hasonló függvények.

Mivel gondolom, nem elégednél meg konkrét példa említése nélkül, csak így hirtelen:
    - Adatérvényesítésnél: Lista -> Forrás: =INDIREKT("táblázatneve[Oszlopnév]"), nem ám "simán" INDIREKT nélkül megadva.
    - Táblázatoknál kumulált összeg esetén: =SZUM(INDEX([Havi egyenleg];1):[@[Havi egyenleg]]), csak azért, mert itt nem lehet "abszolúttá" tenni egy hivatkozást. Eléggé top problémák között van a fórumokban a táblázatok struktúrált hivatkozásainak problémaköre
    - Beviteli lista vezérlőelemnél nem lehet két (vagy több) oszlopot felvenni - az egyik lenne a felirat, a másik a konkrétan eltárolandó / keresendő érték mondjuk. Nem, ezt csak ActiveX vezérlővel lehet megtenni...

Gyakorlatilag minden napra jut egy ezekhez hasonló...
    Mindezektől függetlenül nyilván Excellel előbbre vagyok, mint egy "kockás" lappal.

Új hozzászólás Aktív témák