Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Traxx

őstag

válasz Delila_1 #33798 üzenetére

Köszönöm, ez nagy segítség volt, egy nagy problémát sikerült megoldanom vele :R Plusz én egy oszlopban rendeztem el a listázásra kerülő dolgokat, a te megoldásod viszont a bővíthetősége miatt szimpatikusabb. Viszont ez felvet más problémákat (és ez kicsit bonyolultabb lenne :B ): Az itt látott táblázatom tartalmaz további oszlopokat is, valahogy így:

Erre a listára több másik lapon hivatkozok, és fkeres függvénnyel hívom be az E, F, G...oszlopokban szereplő értékeket. Ennek perpill az a hátulütője, hogy az egyik lapon az A oszlopban lévő sorszám hozza elő a megfelelő cellákat, tehát ha a másik munkalapon pl. Az A5-be beírom a 8-ast, akkor a soron következő cellákba már kidobja, hogy az az édesség, azon belül a cukorka és Negró, stb. Viszont ha pl. a 4. sor alá szúrok be egyet, hogy bővítsem a lemez kategóriát, akkor az alatta lévők nyilván "eltolódnak". A te elrendezéseddel viszont ez kiküszöbölhető lenne, egyszerűbben bővíthetőek a kategóriák :R De ez esetben ha jól gondolom, az fkeres nem működne, mivel előre nem tudom, hogy melyik oszlopból vegyen ki adatokat, vagyis mit hívjon meg. Van erre valamilyen függvény, amivel áthidalható lenne a probléma?

Remélem jól sikerült elmondanom...köszönöm előre is :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés