Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Fferi50 #29287 üzenetére

ez sajnos nem jó, mert a pirossal jelölt cellák, amik változhatnak és változniuk is kell.

amit linkeltem fájlt az csak a házi számolási részének egy "szakasza". az ide kitalált műveletet még meg kell ismételni párszor (jó esetben csak kétszer), csak más számokkal.

egy pár részlet, hátha akkor érthetőbb lesz:
    a "b" és "h" egy trapéz szelvény km.-i adatai míg az "i" a hosszirányú esése egy szakaszon, ilyenből van még másik kettő, ahogy arra fentebb is utaltam, de azok nem relevánsak most. a "v" a patakban folyó víz sebessége lesz.

a feltételek ugye az a három amit ott látható, ebből a legfontosabb, hogy a Q10/Q= 0,98 és 1,02 közé, a v pedig minél közelebb a vmax-hoz jöjjön ki. a Q10/Q értéke lesz a solverben 1, ahogy azt szintén leírtam fentebb, így azzal nem kell külön foglalkozni.

egy kis plusz információ, hogy a Q/Q értéke inkább függ a "b" és "h" míg a "v" az "i" értékétől (bár ez így nem teljesen igaz, ebben az esetben azonban mégis így fogalmaznék, mert amilyen mértékben változtathatjuk a fenti három számot, úgy ez lesz a jellemző tendencia).

remélem most már tényleg érthetően írtam le. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés