Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Traxx

őstag

válasz poffsoft #27868 üzenetére

Szerintem én fogalmaztam kicsit nemjól :B

Ez a táblázat az, amiben először is segítettél :R Ez a napi gyártást lenne hivatott nyomon követni (és bár a mostani állapotában remekül működik, kaptam egy újabb feladatot, ebben nem tudtam előre lépni). A táblázat napi szinten lenne ugye töltögetve és frissítve, mindig az éppen aktuális termékekkel. Ezeket a termékeket, ill. a napi keletkező mennyiséget szeretném átvezetni másik munkafüzetbe, esetleg munkalapra, lehetőleg úgy, hogy ne legyen vele extrasok meló, tehát ne ctrl+c ctrl+v módszerrel kelljen áthozni a terméket, mennyiséget, stb. Magyarán pl. az E4, H4 cella tartalma kerülne át a másik munkafüzetbe, pl. a D-H10 és sz I-J10 cellába:

A problémám az, hogy az első munkafüzetlap ugye minden nap cserélődne, ha a termék nem is, de a darabszám biztosan nem lesz ugyanaz. Tehát a másnap termése bekerülne a P-T10 és az U-V10-be, akkor azt nem tudom úgy megtenni jelen tudásom szerint, hogy képletet vagy egyszerű hivatkozást használok, mert akkor a régebbi adatok is módosulnának. Csak a másolás-beillesztés lenne a jó eddig - vagy valami olyan módszer, ha van, ami "békén hagyja" a már eddig rögzítetteket, és ahhoz nem piszkál hozzá, tehát statikus lenne már azon cellák tartalma, vagy ha eszedbe-eszetekbe jut más értelmes megoldás, azt is szívesen venném :R

A másolás-beillesztést azért szeretném megkerülni, mert jó sok gépnél kellene minden nap megoldani, és amennyire lehet, szeretném leegyszerűsíteni a folyamatot.

Remélem érthetően írtam le és köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés