Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TrollBalint

addikt

válasz Delila_1 #25710 üzenetére

Hát ennek nem örülök, de mindegy, megoldani nem tudom szerintem, azért még tovább próbálkoztam, részleges sikerrel :)

Írtam egy makrót, cellából meghívva nem igazán akar működni, de ha gombbal hívom meg, akkor valamit csinál :) Amit küldtél munkanapos excelt, azt használtam alapnak. Az első (Settings) fülön "E" oszlopban vannak a napok, mellette ("F" oszlop) hogy workday vagy holiday. A makrót egy másik fülről hívom meg. Ahonnan meghívom, ott hivatkozásként egy cellát kellene átadni, ami dátum formátumú. Cells 10,10-be kiíratom, amit beadtam neki, de érdekes módon nem azt dobja ki. A kezdő dátumom 2015.01.20 a makró 1905.06.16-ot ír ki. Ha a listában beírom ezt a dátumot, akkor megtalálja és jól is számolja ki a munkanapokat. Két kérdésem lenne:
    1. Miért nem jó a dátum átadás, (ha gombbal hívom meg, ott 2015 - 1 - 20 ként adja át, ha cellából, mint függvény, akkor pedig #VALUE az eredmény...
    2. Miért nem lehet meghívni, mint függvény? Csak gombbal sikerül?

Itt a makró, hátha segít, ill. ha ehhez valami beállítás kell nézni, vagy bármit, akkor megnézem. Köszi minden segítséget

Makró:

Option Explicit
    Function Munkanap(Cella As Date, Day As Integer)

Dim x As Integer, workday As Integer
    x = 2
    workday = 0
    Cells(10, 10).Value = Cella
    Do
    Cells(11, 11).Value = x
    If Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value = Cella Then
    Do
    If Sheets("Settings").Cells(x + 1, 6).Value = "Workday" Then
    workday = workday + 1
    End If
    x = x + 1