- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
macilaci78 #18432 üzenetére
Hello,
...Ami a 1-ben külön oszlopban van, azt a 2.-ban egymás alá szeretném kérni...
(A példád pont a fordítottját mutatja, mint a leírásod, ezért a szövegben leírtakat vettem alapul, vagyis
az első lapon az első sorban egymás melletti oszlopokban lévő értékeket akarsz a második lapon
egy más alá, sorokba szedni.Transponálásnak hívják, több megoldás is van rá. Sheet2!A1-be írd vmelyik képletet és húzd le:
1. TRANSPOSE függvény használata a második lapon (csak az A1-C1000 tartományt írtam a példába:
=IFERROR(TRANSPOSE(Sheet1!$A$1:$C$1000);"")
2. INDEX függvénnyel:
IF(ISBLANK(INDEX(Sheet1!$1:$1;0;ROW()));"";INDEX(Sheet1!$1:$1;0;ROW()))
3. OFFSET függvénnyel:
=IF(ISBLANK(OFFSET(Sheet1!$A$1;0;ROW()-1));"";OFFSET(Sheet1!$A$1;0;ROW()-1))Ha csak egyszer kell megcsinálnod, akkor pedig javaslom a speciális beillesztést. Home-> Paste -> Paste Special -> Transpose opció.
üdv.
-
lappy
őstag
válasz
macilaci78 #18432 üzenetére
Szia!
Ha jól értem akkor az egyik munkalap1 A oszlopát szeretnéd egy másik munkalap 1-es sorába rendezni.
Ha igen akkor a munkalap1 A oszlopára kell egy szűrő ott kiveszed az üres cellákat. Ha ez megvan akkor másolás. A munkalap2 1 soránál pedig irányított beillesztés transzponálással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged