Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kekkec

aktív tag

válasz Caipi #17630 üzenetére

Köszönöm a próbálkozást! :R

Nekem olyan megoldás kellene, ami azt csinálja, hogy X cellát Y értéke alapján színez. Jelen esetben a szabályt nyerjük ki más cellákból, de a színt a saját érték határozza, szóval X cella színe X értéke alapján színeződik.

A Te példádon keresztül magyarázva:
    Maradjunk az így kialakult szabálynál, érték 1 piros, érték 5 sárga, érték 10 zöld.
    Én úgy szeretném, hogy A oszlopban lévő cella értékek alapján lenne színezve a D oszlopban lévő cella párjuk. Szóval a szabály szerint, és az aktuális adatok szerint: D1 piros mert A1-ben 1 van, és fokozatos színátmenet D10-ig amiben zöld, mivel A10-ben 10es érték szerepel.
    Mindeközben persze A1-től A10-ig is érvényesíteném a formázást, szóval Ők a saját értékeik alapján kapnák a színüket, ezért gondolkodtam egy makrónk, ami "átmásolja" az aktuális árnyalatot az A oszlopban lévő cellákról a D oszlopi cella pároknak, de ez valamiért nem megy :( .

Idáig megy:

Ezt szeretném (csak illusztráció, egyesével kiszíneztem :DDD ):

Tudom, hogy van olyan lehetőség, hogy "Formázandó cellák képlettel" itt színenként lehetne azt megoldani amit szeretnék, de én egy széles spektrumon szeretnék értékeket összehasonlítani, így színárnyalatokra lebontva egyesével kéne szabályt kreálnom, ami nem jó móka. :DDD Ezért gondolkodom ezen a színskála dolgon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés