- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekkec
aktív tag
válasz
Delila_1 #17637 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséged!
Az ami példaként szerepelt kissé eltér a "projektemtől" és gőzöm sincs hogyan applikálhatnám bele illetve abban százalékok (0 és 1 közti valós számok) alkotják az értékeket.Azon szenvedek, hogy a kisebb színes cellák háttérszínét felvegye a felettük lévő szöveget tartalmazó cella (mindegyik a saját "párjáét", tehát: B2 a B3-ét, C2 a C3-mét,... stb.)
-
kekkec
aktív tag
Köszönöm a próbálkozást!
Nekem olyan megoldás kellene, ami azt csinálja, hogy X cellát Y értéke alapján színez. Jelen esetben a szabályt nyerjük ki más cellákból, de a színt a saját érték határozza, szóval X cella színe X értéke alapján színeződik.
A Te példádon keresztül magyarázva:
Maradjunk az így kialakult szabálynál, érték 1 piros, érték 5 sárga, érték 10 zöld.
Én úgy szeretném, hogy A oszlopban lévő cella értékek alapján lenne színezve a D oszlopban lévő cella párjuk. Szóval a szabály szerint, és az aktuális adatok szerint: D1 piros mert A1-ben 1 van, és fokozatos színátmenet D10-ig amiben zöld, mivel A10-ben 10es érték szerepel.
Mindeközben persze A1-től A10-ig is érvényesíteném a formázást, szóval Ők a saját értékeik alapján kapnák a színüket, ezért gondolkodtam egy makrónk, ami "átmásolja" az aktuális árnyalatot az A oszlopban lévő cellákról a D oszlopi cella pároknak, de ez valamiért nem megy.
Ezt szeretném (csak illusztráció, egyesével kiszíneztem
):
Tudom, hogy van olyan lehetőség, hogy "Formázandó cellák képlettel" itt színenként lehetne azt megoldani amit szeretnék, de én egy széles spektrumon szeretnék értékeket összehasonlítani, így színárnyalatokra lebontva egyesével kéne szabályt kreálnom, ami nem jó móka.
Ezért gondolkodom ezen a színskála dolgon.
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Itt azt mondták a fórumon, hogy háromszínű skálával lehet úgy formázni, hogy egy cella színét egy másik cella értéke alapján feltételesen formázuk.
Ezt hogyan lehet kivitelezni? (Ha tudtok, légyszi egy példa doksit linkeljetek)Előre is köszi!
-
kekkec
aktív tag
Szia
Nem érted jól!Még egyszer:
Szeretném, ha A1 ugyanolyan színűre változna, mint A2! Úgy, hogy A1-ben más érték van (szöveg), A2-ben meg egy másik érték (ez egy szám), ami változik, és vele a cella színe is a színskála beállítása szerint.Ha kiterjeszteném a szabályt A1-re annyi volna, hogy nézne bután a feltételes formázás (az említett színskála) a cella értékére (ami egy szöveg), és nem történne semmi.
Én viszont szeretném, pl. ha A2 0-t adja értékül akkor piros, ha 50-et sárga, ha 100 zöld lenne az A1-gyel egyetemben. Illetve a köztes színeket is beleértve és nem szeretnék ezer árnyalatot egyesével szabályba foglalni.
-
kekkec
aktív tag
válasz
Delila_1 #17517 üzenetére
Nem ilyen egyszerű.Rosszul fogalmaztam.
A2 saját értéke alapján színeződik feltételesen formázva színskálával. Szeretném, ha A1 szintén A2 értéke alapján színeződne, és mivel A2 értéke változik és szeretném szemléltetni az apróbb változásokat is, ezért csak a színskála jöhet szóba mint feltételes formázás. -
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni:
Adott 2 cella, amik képleteket tartalmaznak. Az egyik (A2) dinamikusan egy számot ad eredményül, a másik (A1) egy statikus szöveget.A2 háttérszíne feltételesen van megformázva színskálával és szeretném, ha A1 háttere is felvenné ugyanazt az egyedi színt mint A2, de eddig ez nem sikerült.
Ilyesmivel próbálkoztam:
Cells(1, 1).Interior.color = Cells(1, 2).Interior.colorÉs fehér lett az A1.
Előre is köszi a segítséget!
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Excelben szeretném megtanulni a makrók írását, ehhez szeretnék VBA-s (lehetőleg ingyenes
) magyar nyelvű oktató videókat nézni online vagy offline. Van ilyen elérhető/letölthető tartalom valahol?
Eddig sajna nem találtam.Előre is köszi az információt!
-
kekkec
aktív tag
Szia!
lappy, így csináltam.
Sajnos azt nem lehet, vagy én nem tudom hogyan kell megoldani, amit én szeretnék.
Lehet nem fogalmaztam jól, de akkor megpróbálom még egyszer a Te példádon:
A1 - A9 cellák tartalmazzák a százalékot ("Értéket") ugye, azokkal működik a színskála formázás, de én szeretném, ha B1 - B9 felvenné azt a kitöltési színt, amit a párja felvesz az A oszlopban, tehát a B1 A1-ét, a B2 A2-ét... stb.
Mivel változik (a Te példádra levetítve) az A1 értéke, mert egy képletet tartalmaz ezért fix színek nem jók B1-ben, illetve amiket már leírtam azok a szempontok is számítanak.Szóval itt vhogy meglehet adni, hogy más cella értékét vegye figyelembe az aktuálisan kijelölt cella formázásánál?
-
kekkec
aktív tag
Naja.
Pont a babra munkát próbáltam volna elkerülni, ezért is akartam színskálákkal megoldni, és ami lényegesebb, hogy a különböző árnyalatok szemléltessék az esélyeket, de ahogy elnézem az Excelt ilyet színskálával nem tud ezek szerint. Százalékonként meg nincs kedvem játszani a színekkel és szabályokkal.
-
kekkec
aktív tag
Hi.
Amit linkeltél 2010es verzióhoz segítség.
Ahogy első válaszodban javasoltad, úgy nem megy, mivel az adott cella értéke alapján fogja formázni a színskálákkal, nem az alatta lévő alapján, nekem pedig úgy kell.
Tehát például a képen látható "Formázandó cella" (N20) kitöltő színét az alatta lévő "Érték" (N21) cella értéke alapján szeretném színezni. Ergó N21 értéke adná meg a saját maga és N20 színét is a színskálán.
Bocs, ha félreértettelek, de még mindig nem vágom, hogy lehet ezt megoldani.
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Feltételes formázásban kérnék segítséget (2007es verzióban).
Egy táblázatban szeretnék feltételesen megformázni cellákat színskálával az alattuk lévő cellák változó értéke alapján.
Sajnos csak azt a cellát tudtam formázni amiben az érték van.
Hogyan tudnám azt beállítani, hogy az egyes cellák megformázása az alattuk lévő cella értéke alapján történjen, vagy felvegyék azok kitöltő színét ?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest