Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
izé, azt azért elmondom előre, hogy amit tudok a vb-ről, azt a vb súgóból tudom. nem tanultam programozást se soha. a ''nézzünk végig minden cellát'' stílus kissé brute-force, de hát azért vannak a mega-giga-hertzek. Bővebben: link (pass: xl)
feltételezzük, hogy ugyanaz az adatbank és célfájl könyvtára. az érvényesítés jelen esetben ''ajánlat 1.xls'' D oszlopában lévő ''IGEN'' szöveg. az E oszlop lehet (legyen) rejtett a felhasználók elől.
ez egy kicsit kifordított példa ugyanis lehet, hogy célszerűbb a kódot a célfájlban elhelyezni, mint ezer külön adatbankban, de egyrészt gyakorold te is a súgót, másrészt ezzel megvalósítható vmi event-triggering, hogy pl. ''ajánlat 1.xls'' minden mentésekor töltse be az adatokat (csendben hozzáteszem hogy ha jót akarsz, az igazi kódot ez esetben is az egyetlen céltáblába rakod, az adatbankokból meg csak meghivatkozod a céltábla makróját).
szóval dolgod lesz vele elég, de a végén ha minden igaz lesz a ''lefutott.xls''-ben egy fasza kódod, amit a sok beviteli tábla pl. mentéskor elindít. van pár másodperc amíg az egyik adatbank ment, addig a másik ugye nem fér hozzá (=runtime error 1004).
remélem segítettem. jótanácsként csak annyit (nemtom mennyire vagy jártas a vb for excel-ben), hogy én bepippantottam anno a ''visual basic'' menüt az excelben, és rövid utasításokat kezdtem rögzíteni, utána meg az editorral (ALT+F11) megnéztem, hogyan mentette el. ezt tedd meg sztem az ''ajánlat 1.xls'' megnyitása után is, (magamhoz képest) sokat kommenteltem.
aki meg (jobban) ért hozzá, bírálja felül simán, én is szívesen tanulnék.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Parkside szerszám kibeszélő
- Apple MacBook
- A jövőre utal a CoD: Black Ops 7 egy új beállítása?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Home server / házi szerver építése
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB FSP CMT510 Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Fferi50