Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. Az Excel beállításai > Népszerű elemek > Felveendő lapok száma: max. 255 lapot állíthatsz be új füzetnél.
2. Rákerestem a makróbarát szóra a súgóban. Utolsó pont az "Eltérések a munkafüzetnek az Excel alkalmazásban és az Excel-szolgáltatásokban való használata között". Ott érdemes talán körülnézni.
-
Delila_1
veterán
Az IGAZ-ra abban a sorban keres, ami még nem nagyobb, mint a keresett érték.
A súgóból:
Ha a tartományban_keres értéke IGAZ vagy hiányzik, akkor a visszaadott érték közelítő lehet, azaz ha pontos egyezést nem talált a függvény, akkor a következő legnagyobb, de a keresési_érték argumentumnál kisebb értéket adja vissza. -
Delila_1
veterán
Az ablaktáblát a Nézet menüben rögzítheted úgy, hogy a rögzítendő sor alá, és a rögzítendő oszlop mögé állsz. Ha 3 sort, és mondjuk két oszlopot akarsz rögzíteni, akkor a negyedik sorba, és a harmadik oszlopba állsz (C4), és itt kapcsolod be a panelek rögzítését. A kikapcsolást ugyanitt állva teheted meg.
Ugorj neki újra a második kérdések megfogalmazásának, mert nem világos, mit is szeretnél. Hány lapon, melyik sorokat és oszlopokat akarod azonos tartalommal feltölteni?
-
Delila_1
veterán
Ezt a makrót nem a lapfülre kattintással kell beilleszti. A laphoz csak azt a makrót illesztjük, amit ahhoz az egy laphoz akarunk rendelni.
Eszközök/Makró/Visual Basic (vagy ehelyett Alt+F11). Ezzel beléptél a Visual Basic szerkesztőbe.
Bal oldalon kiválasztod a füzetedet, Insert/Module.
A jobb oldalon kapott üres lapra bemásolod a makrót.Indítani itt is tudod, az eszköztáron megjelenő ikonnal, ami olyan, mint a magnókon a lejátszás, és Run Sub/UserForm névre hallgat.
Az Excelből az Eszközök/Makrók (vagy helyette az Alt+F8) kiválasztása után egy ablakban megjelennek a megnyitott füzetek makrói (ill. azoknak nevei), onnan kiválasztod, és indítod. -
Delila_1
veterán
Lapok sorba rendezése
Sub SortWorksheets()
Dim sCount As Integer, i As Integer, j As Integer
Application.ScreenUpdating = False
sCount = Worksheets.Count
If sCount = 1 Then Exit Sub
For i = 1 To sCount - 1
For j = i & 1 To sCount
If Worksheets(j).Name < Worksheets(i).Name Then
Worksheets(j).Move Before:=Worksheets(i)
End If
Next j
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
Gabcsika
üzenetére
1. Kijelölöd a szétválasztandó cellákat tartalmazó oszlopot. Adatok/Szövegből oszlopok. A párbeszéd ablakban a Tagolt legyen jelölt. A következő ablakban a határoló jeleknél a Más-hoz írd be az x-et, és kész.
2. A mai napot tartalmazó cellából kivonod az első időpontot tartalmazó cella értékét. A képlet cellája általános, vagy szám formátumú legyen.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Nagyon jó.
Tegyük hozzá, hogy ha a TermIrány 0, akkor a tartomány jobb oldalától és lentről- , 1 értéknél pedig tartomány bal oldalától és fentről keresi az első, értéket tartalmazó cellát.
Egy pici szépítés:
Az
ElsőNemÜres = CVErr(xlErrNA) sor helyett a
On Error GoTo 0: ElsőNemÜres = ""
sor nem a csúf #HIÁNYZIK értéket adja vissza, hanem üres string lesz a függvényt tartalmazó cella kimenete. -
Delila_1
veterán
válasz
balage02
üzenetére
Nálam sokkal okosabbakat kérdeztem erről. Végül nem sikerült függvénnyel bombabiztosan megoldani, de írtam egy kis makrót, ami (ha egy gombhoz rendeled) gombnyomásra beírja az aktuális értékeket.
A makró a J (10.) oszlopba írja az eredményt, amit a kiir=10 sorban írhatsz át.
A függvénnyel szemben az az előnye, hogy nem terheli állandó számolással az Excelt. A hátránya, hogy időnként el kell indítani az adatok frissítéséhez.Sub Frissit()
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
kiir = 10
For sor = 1 To usor
oszlop = Cells(sor, kiir).Select
oszlop = Selection.End(xlToLeft).Column
Cells(sor, kiir) = Cells(sor, oszlop)
Next
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Kikerestem. A C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Makro
könyvtárban kell lennie az AUTOSAVE.XLA-nak. -
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Nem, a bővítménykezelőre gondoltam. Azon a gépen nincsenek telepítve a bővítmények, az a baj.
-
Delila_1
veterán
Nem kell külön makró. Az Eszközök/Bővítménykezelőben jelöld be az Automatikus mentést, mire az az Eszközök menüben megjelenik. Ott beállíthatod a gyakoriságát, továbbá, hogy csak az aktív-, vagy minden nyitott füzetet mentsen-e, és hogy mentés előtt rákérdezzen-e a mentésre.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Ezt nem ismertem, köszi!

-
Delila_1
veterán
A Pivot Table éppen arra való, hogy ne tételenként, hanem összesítve jelenítse meg az adatokat.
Írtam egy kis makrót, ami az adatokat tartalmazó lapod A oszlopa szerint rendez, végigfut az adatokon, és annyi új lapot hoz létre a füzetedben, ahány féle adat van az A oszlopban. A lapok mindegyike az adat nevét veszi fel, és az oda tartazó sorokat tartalmazza. Vagyis a ktgriport nevű lapon csak a ktgriport tartalmú sorok lesznek.Sub Adatok()
Application.ScreenUpdating = False
lap = ActiveSheet.Name
Range("A2").Select
Selection.Sort Key1:=Range("A2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom
sor = 2
Do While Cells(sor, 1) <> ""
nev = Cells(sor, 1)
If Cells(sor + 1, 1) <> nev Then
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=nev
Rows("1:" & Range("A65536").End(xlUp).Row).Copy
Sheets.Add
ActiveSheet.Paste
ActiveSheet.Name = nev
Sheets(lap).Select
End If
sor = sor + 1
Loop
Sheets(lap).Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.AutoFilter
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Így kapásból nem látom, mit módosítottál rajta, és főként azt nem tudom, hova szúrtál be cellákat a füzetedben.
Indítsd a két makrót, és ha bajt okoznak, ne mentsd el a füzetet. Ha nem jön össze, küldd el nekem.Jobban látszik (tagolva) a makró, ha a bemásolás után kijelölöd, és a Kód gombra klikkelsz. Tagolatlanul eléggé olvashatatlan.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Ha az első oszlopod az A, a második a pl. E, akkor a B1 cellába:
=DARABTELI(E:E;A1)
Ezt lemásolod addig, amíg az A oszlopban vannak adataid. Minden név mellé kiírja, hogy az hányszor szerepel az E oszlopban. A nulla azt jelenti, hogy csak az A oszlopban fordul elő.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Sub felfed()
Dim lap As Variant
lap = Array("Kaschieren", "Näherei")
For L = 0 To 1
Sheets(lap(L)).Select
Rows("11:100").Select
Selection.EntireRow.Hidden = False
Range("C1").Select
Next
End SubA #4595-ben leírtam, honnan vegyél elő egy gombot, amihez az új makrót hozzárendelheted. Írd meg, hogy boldogulsz vele.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
A convert nem alkalmas az idő átszámítására.
0:01:34-> 1*60+34 sec.A G65536-ot tartalmazó sor így néz ki:
Range("G65536").End(xlUp).Row
Ez a G oszlop utolsó kitöltött cellájának sorát adja. Állj a G65536-os cellára, a Ctrl+fel nyíl segítségével azonnal ott vagy ezen a cellán. -
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Open Office-ben nem tudom, Excelben Adatok/Szövegből oszlopok, Tagolt, a Határolójel szóköz.
-
Delila_1
veterán
Két lapról van szó, ahol az adatok a 11. sorban kezdődnek, és az itt-ott 0-t tartalmazó oszlop a G.
Sub rejt()
Dim lap As Variant
lap = Array("Kaschieren", "Näherei")
For laap = 0 To 1
Sheets(lap(laap)).Select
For sor = Range("G65536").End(xlUp).Row To 11 Step -1
If Cells(sor, 7) = "" Then GoTo Köv
If Cells(sor, 7) = 0 Then
Range("G" & sor).Select
Selection.EntireRow.Hidden = True
End If
Köv:
Next
Next
End SubA range("G" & sor).select helyett először rows(sor & ":" & sor).select-et írtam. Akkor az volt a baj, hogy az egyik oszlopban lévő összevonások (merge) miatt több sort jelölt-, és rejtett el.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
A 2003-nál az Eszközök/Bővítménykezelőben jelöld be az Analysis ToolPak, és az Analysis ToolPak VBA jelölő négyzetét. Egy halom új függvényt kapsz ezzel, és a makrót is elfogadja majd.
Az Alt+F11-re előjövő VB szerkesztőben a makrót tartalmazó füzetből át tudod másolni a makrót az új füzetedbe, a Module1-et (ebben van a makró) egérrel áthúzod.
Az Excelben az Eszköztáron (ikonsoron) jobb klikk, jelöld be az Űrlapok eszköztárat, onnan vehetsz le gombot, amihez hozzárendeled a makrót.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Én meg visszaküldtem megoldva.
Lehdog
A sajátos címsor miatt itt nem lehetett szűrni, pedig az egyszerűbb lett volna. Ráadásul a táblázat adatai között üres sorok is vannak, amik után már nem figyel az autoszűrő.
A makró is szivatós volt, míg észre nem vettem, hogy egy oszlopban hellyel-közzel néhány cella össze van vonva. -
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Nem pontos a kérdésed. Ugyanúgy vonatkozhat egy kész táblázatra, mint egy olyanra, amit most viszel be. Az utóbbihoz írtam egy makrót, ami azt a sort, ahova nullát írsz, azonnal el is rejti, függetlenül attól, hogy melyik oszlopba viszed be az értéket.
Bemásolás: a lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A VB szerkesztő jobb oldalán kapott üres lapra másold be.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Value = 0 Then
Rows(Target.Row & ":" & Target.Row).Select
Selection.EntireRow.Hidden = True
Range("A" & Target.Row + 1).Select
End If
End SubKész táblázathoz más makró kell, vagy amit Lehdog ajánlott.
-
Delila_1
veterán
válasz
csongiclio
üzenetére
Kimutatást érdemes készíteni.
Adatok/Kimutatás vagy kimutatásdiagram, ott a Több tartomány (összesítés) opciót választd. A varázsló végigvezet a lépéseken.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
A képletek rejtettségét ugyanott állíthatod be, ahol a védettséget, és a lapvédelem aktiválása után nem látszanak majd a szerkesztőlécen a képletek.
A + jeles trükköt a csoport kijelölése után az Adatok/Tagolás és részletek menüben hozhatod létre. Nézd meg ebben a menüben a beállítások lehetőségét is.
-
Delila_1
veterán
Nálad a pontosvesszők helyett vesszőt kell írni.
-
Delila_1
veterán
válasz
Gabcsika
üzenetére
Az ISERROR (HIBÁS) függvényt kell beiktatni.
=IF(A2="";"";IF(ISERROR(VLOOKUP(A2;'[list.xls]BOM list'!$A:$A;1;FALSE));"NO";"YES"))
Ha hibát hoz ki a vlookup (nem találja a keresett értéket), akkor írjon NO-t.
Még mindig nem számoltál be a hosszú lista szűrésének az eredményéről!
-
Delila_1
veterán
Nem írtad, melyik oszlopokban vannak az adataid. Úgy veszem, hogy a Munka1 lapon a cikkszám az A, a terméknév a B oszlopban van, a Munka2 lapon a cikkszám szintén az A-ban, az ean pedig a B-ben. Nyilván van mindegyik lapon címsor is, a tényleges adatok a 2. sorban kezdődnek.
Munka1 C2-be:=fkeres(a2;Munka2!a:b;2;hamis)
Ezt lemásolod az adataid mellé, és kész.
-
-
Delila_1
veterán
Remélem, jól értem a kérdést.
A két oszlop adatait rendezd sorba. Első kulcs az A, második a B oszlop.C1-be: =HA(ÉS(A1=A2;B1=B2);1;0)
D1-be: =HA(C1=1;"";A1+B1)Minden egyedi pároshoz csak egyszer írja ki az A és B összegét. Amelyik párosból több van, csak az utoljára találthoz írja be az összeget.
Az előző kérdésedhez is jó a HA(ÉS(...)) függvények egymásba ágyazása.
-
Delila_1
veterán
válasz
BenJoe80
üzenetére
A súgóban olvasd el a relatív és abszolút hivatkozásokról szóló részt, ott példákkal mutatják be a különbséget.
Érdekes, hogy nem említik a vegyes hivatkozást (legalábbis ebben a részben).
Próbáld ki, hogy egy cellában $A$1*$C1, vagy $A$1*C$1 műveletet végeztetsz, és ezeket a képleteket átmásolod más sorba, és más oszlopba.
Vegyes a hivatkozás akkor, ha vagy a sort, vagy az oszlopot rögzítjük a $ jellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402, 100% Akksi
- Bontatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50