Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• rogers

aktív tag

válasz bzs #106 üzenetére

Hát ez érdekes, már vártam vmi ilyesfajta hozzászólást :)

Az igaz, hogy a teremtéselmélet gázos és a kereszténység csak egy a sok vallás közül, de ne feledjük, hogy a világ létrejöttének magyarázata szinte minden vallás ''kötelező irodalmában'' szerepel. Hovatovább eléggé hasonló módon, ami azért elgondolkodtató...

Habár én is az evolúciós elméletet támogatom, az eredeti darwini koncepcióban azért jónéhány rés van (pl. csak a véletlen mutációk önmagukban túl lassú változást okoznak ahhoz az időkerethez képest ami alatt kifejlődött a Föld mai élővilága), ráadásul Darwin csak az ősrobbanás után jön, azt pedig még külön meg kell magyarázni, hogyan lesz a semmiből minden. (anyag-antianyag magfizika). A teljes evolúcióelmélet elég sok tudományág kombinációjából áll és bár technikai értelemben tudományos, de egyre több olyan alaptörvényre épít, melyek absztraktak és éppen annyira nem kézzel foghatóak és vizsgálhatóak, mint maga a Jóisten...
    Olvastam már olyan véleményt is, hogy az egész tudomány és tudományosság a modern huszadik századi ember találmánya, amolyan technomítosz. Sokan közülünk ebben hisznek, mert ez áll közel a gondolkodásunkhoz. Könnyen meglehet, hogy amit mi ma tudománynak hívunk, ezer év múlva már csak olyan lesz, mint most nekünk a Biblia.

Látni kell tehát, hogy korántsem olyan egyértelmű a helyzet, mint amilyennek látszik.

Aktív témák