Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varshi
aktív tag
Hát fene tudja, ez a "sose tudtam" nekem azért gyanús.
Egy-két erőteljes tintaöblítés (nem a szoftverből, hanem a külön progival) SEMMI változást nem hozott?? Én több 355-öst és több szett fejet is elhasználtam, de nem igen találkoztam olyan állapottal, amit rövid időre SE lehetett szép fotókra bírni. Nyilván Magas felbontáson és előtte többszöri fejtisztítással.
Az más, hogy 100 példánnyal később csíkozni kezd, de nekem az is inkább a fekete volt mindig. -
Varshi
aktív tag
válasz
kenyerr #7791 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem a kommunikáció a ludas.
Csinálj rajta egymás után 3-4 fejtisztítást, és ha ez se nyert, akkor erőteljes öblítést, majd pihi másnapig. Akkor fejtisztítás, és próba.Nekem volt, hogy semmi se segített, de Magas minőségben már elfogadható volt (a csík ott volt, de nem vállalhatatlan). Pár hónapig így nyomtattam, és javult a helyzet magától!
-
Varshi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7787 üzenetére
Én 2 héten belül visszavittem egy ilyet, mikor pár nap után már csinálta.
-
Varshi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7784 üzenetére
Garis még?
-
Varshi
aktív tag
válasz
wiew1987 #7777 üzenetére
Csíkozás: sajnos csak a sokszori öblítés és tisztítás segíthet, vagy ha az se jön be, akkor a fejcsere. Nekem sikerült egy olyan állapotot elírni, ahol Magas minőségnél már szinte észrevétlen volt a csíkozás.
Színek: szerintem amit tudsz tenni, az az, hogy kipróbálsz egy csomó színt, hogy kábé miből mi lesz végül a nyomtatásnál. Photoshopban a szaturáció túlhúzása alapvető, mert másként nagyon élettelen lesz a kép.
Megjegyzem, hogy a monitorok legtöbbje távolról sem színhelyes. Eleve mikor van benne Game, Mild, Movie és egyéb színbeállítási mód, hát a fene se tudja, mi az és mihez szokott hozzá a szemem. Nekem pl. két munkamonitorom van. Az egyiken olvashatatlan a sárgás háttér előtt előtt írt szöveg. A másikon hibátlan...
Próbálgatok elég sokszor. Szerencsére a tinta olcsó. -
Varshi
aktív tag
válasz
geza844 #7752 üzenetére
Van a sima fejtisztítás, meg ami ennél durvább. Verziótól és szoftvertől függ, mi a neve.
Nekem simán Windows alól a nyomtató saját szoftverével is indítható, de a szivacs-resetelő progival is lehet.
A Te nyomtatódon nem tudom, mi látszik a menüben, sajnos belefutottunk itt már abba, hogy kicsit más a hasonló korú, de más típusú Epsonok karbantartási menüje. -
Varshi
aktív tag
válasz
theklikman #7736 üzenetére
Meg ez azért kicsit túl is van ám lihegve.
Én a régi 355-365 változattal jó 70e oldalt nyomtattam, és már az utódával is többet nyomtattam tavaly óta, mint sok ember egész életében, és ez alatt igazából csak fejproblémám volt, egyéb mechanikai "showstopper" probléma, ami miatt megáll a nyomtatás vagy azonnal szervizbe kell menni, nem volt.A tipikus havi 50 oldalas mennyiségeknél egész egyszerűen ez nem szempont.
-
Varshi
aktív tag
Ígértem egy Epson L6170 tesztet korábban..
TL-DR (Too Long, Didnt Read) verzió: Teszi a dolgát, nem baklövés, de többet vártam tőle, és nem biztos, hogy ezt venném, ha tesztelhettem volna előtte 1 hónapig.
Részletesen:
Az előző L355 után egy olyan nyomtatót akartam, ami gyorsabb és megbízhatóbb. A gyorsaságot a jobb lap/perc értéktől és az automata duplextől együtt vártam, a megbízhatóság a kevesebb fúvókatömődést és a biztosabb lapadogatást jelentette volna. Ezek csak részben teljesültek.Aki nem tudná, ez egy:
- modernizált tartályos, új fejjel, új tintákkal, új tartálymegoldással
- alsó tálcás
- duplex
- ADF (nem duplex)
- Wifi, BT (de én azt nem használom)Méretében nagyobb, mint elődje, de még mindig kompakt, szabályos téglatest formájú, és nem lóg ki oldalra semmi része, nem kell figyelni, hogy le ne verje semmi/senki a tartályt róla, ha az asztal jobb szélére van rakva. Nekem bejön a fekete színe is, profibb, mint az "irodai világosszürke".
1. Tartály: megnövelték a fekete szín térfogatát, így még ritkábban kell tölteni. Átrakták a nyomtató elejére, belülre, így nem lóg ki, és nem kell vele semmit csinálni, a töltéshez csak fel kell nyitni a nyomtatót és máris hozzáférhetők a tartályok adagolói. Mivel elöl van a kis megfigyelő nyílásuk, folyamatosan látható, mennyi tinta van bennük (nekem ez korábban gond volt). 10/10 pont.
2. Töltés: NAGYON PROFI! Nincs pacsálás, "beöntögetés", mert az utántöltő tartályokat akár fejjel lefelé is fordíthatod, nem folyik ki belőlük semmi, csak ha rácsatlakoztattad őket a tartály betöltő nyílására. Amint megtelt, abbamarad az áttöltés (nem csordul ki). 10/10 pont.
3. Kidolgozás, szerkezeti összerakottság: műanyag minden, és ezzel mindent elmondtam. Úgy érzed, törékeny, nem is mered rendesen mozgatni, ez végigkíséri az egész használatot. A papírvezetők beállítása a tálcán vagy 5 percembe telt, mire az A4-eshez beállítottam, mert attól féltem, hogy letörök valamit. Mozgatáskor (kihúzáskor) lötyög és akadozik a kimeneti tálca. Meg persze nyöszörög, és nyeklik-nyaklik.
Belső: nem értek a konkrét szerkezeti részeihez, de belenézve emlékeim szerint ugyanilyen volt az elődje is. 7/10 port
4. Papírkezelés, tálca: nagy előrelépés számomra, hogy végre nem gyűjti a szoba porát a felső/hátsó papíradagoló nyílás, és nem görbül meg a papír, ha több napig állt betöltve. A kimeneti tálca kihúzható (sőt ki KELL húzni a használathoz, különben a földre zuhan a lap), mint a többi ilyennél, és alapból a zárt (!) bemeneti papírtartó fölött van. Bízom benne, hogy ez hosszú távon jól jön.
Előnye a nyomtatónak, hogy nem csak a teljes tálca kihúzása után tölthető be lap, hanem az oldalán egy kis ajtó lehajtása révén menet közben is be lehet dugdosni pár pótlapot, ha fogytán van.
Hivatalosan 150 oldal a bemeneti kapacitása, de nekem jóval kevesebbnél is adódnak néha adagolási problémák. Nem akadás, csak nem tudja felvenni a lapot.
Lehet, hogy bizonyos papírfajtákra érzékeny, mert a mostani OfficeDepot-s (legolcsóbb) papírral adagolási gondjaim vannak a tálcáról, ugyanakkor az előző fajta papíroknál (fapados HP papírok a Tescóból) ezt nem vettem észre.
Külön "fájdalmas", hogy ilyenkor nagyon hangosan és hosszan keresi a következő lapot, rossz hallgatni. Ugyanez van, amikor kifogy a papír. (így nyer értelmet az előző bekezdés vége, hogy miért dugdos be inkább az ember pótlapokat, csak ne kelljen ezt végighallgatnia)A lapokat nem koszolja a szélein, nem pöttyözi, nem gyűri. Ugyanakkor a kimeneti tálcán sokkal "rendezetlenebbek" a kiadott papírok, és nem rakja olyan szépen egymásra őket, mint az elődje. A kimeneti tálca kapacitás egyértelműen kevés, 50-60 oldal. Beragadás, papírgyűrés, akadás vagy duplex-rontás nem volt. Az ADF eddig jól működött, nem hibázott, szépen érzékel és olvas be. Kulturált a kihajtható ADF-fedél (ami egyben a vezető tálca is lesz, amint kihajtom): nem gyűjti a port.
Kis jóindulattal megkap 8/10 pontot5. Kezelőfelület, ergonómia: saját háttérfénnyel megvilágított képernyő, menükkel vezérelhető, de sok előnyét nem látom, mert aránylag sokat kell mászkálni az almenükben, mire megcsináljuk, amit akarunk. Az egy gombnyomásra szkennelés vagy másolás, amit annyira szerettem az elődben, itt 2-5 gombnyomásra nyúlik. A kijelző nem érintőképernyős, ezért eleinte sokat nyomogattam reflexből, sajnos ósdi nyílgombokkal kell navigálni a képernyő mellől, és néha kicsit "bután" is működik. A gombok lenyomása nem túl pontos, sokszor nem észleli a lenyomást, újra és erősebben kell nyomni. (Ez a bekapcsoló gombra is igaz!) A menüje magyar.
A menükben lévő beállításokra korábban már panaszkodtam, hogy túl világos a szkennelés és a másolás gyári beállítása (sötétebbre venni meg - lásd fentebb - elég ), a sokadik fw-frissítés után mintha jobb lenne. Előnye, hogy számszerűen be lehet adni, mennyi másolatot szeretnék, ezzel együtt hátránya, hogy lassabban, mint a régi módszerrel (ahány másolat, annyiszor gyors egymás után megnyomtam a copy gombot).
NéhaSokszor feleslegesen kell leokézni üzeneteket (a papírbetöltés után 2× is, de még a kilépés is csak +2 gombbal megy, mert Kikapcsoláskor először a megerősítő Nem feliratról át kell lépni a nyílgombbal az Igenre, és aztán OK)Tetszik viszont, hogy a karbantartás (fúvóka-ellenőrzés és -tisztítás) végre könnyen megy a nyomtatóról is, nem kell a PC-ről indítani. Vicces, hogy gyorsabban lehet megoldani, mint egy színes másolást vagy szkennelést. (Ha gonosz vagyok: talán többet is lesz rá szükség.) Összességében a kezelőfelület számomra elmarad az előző nyomtatótól, sőt attól a szinttől, amit egy 2017-es fejlesztéstől elvárnék, hiába tud elvileg többet. Itt viszont nem vagyok jóindulatú: számomra ez max. 7/10 pont.
6. WiFi/Bluetooth/egyéb: nem tudok nyilatkozni, nem használom őket.
7. Működési zajok: egyértelműen hangosabb, mint az elődje, különösen a papírtovábbítás zaja. "Elfogadható" szintre a Csendes mód bekapcsolásával lehet vinni (ekkor lesz olyan hangos, mint az elődje alap módban), de ekkor a nyomtatás sebessége is lassul némileg. És nem vagyok benne biztos (csak egy megérzés így 10000 nyomat után), de mintha hatással lenne a nyomtatás minőségére, és a fej eltömődésére is a sebesség.
Duplex módban szintén elég sok zajt ad ki a nyomtató. A szomszéd szobában csak akkor alszol el mellette, ha Csendes üzemmódban valami nagy felbontást választasz, és amúgy nagyon álmos vagy...
6/10 pont.8. Sebesség: a leggyorsabb egyértelműen "hangos" üzemmódban és normál minőségben a nyomtató. Ekkor veri az elődjét, feltűnően érzésre is, nem csak stopperrel mérve. De továbbra se "ömlik belőle a sok lap".
A vázlat módról nem beszélek, mert az szerintem irodai célra használhatatlan. A duplex sebessége kábé annyival lassabb, mint amit vár az ember, teljesen vállalható, szeretem használni.
Nem irodai szintű nyomtatókhoz mérten, hanem a maga szintjén nézve: 9/10 pont.9. Nyomatminőség - fekete/fehér, szövegekhez
Normál módban "olcsó" a nyomatminőség, konkrétan gyengébb, mint az elődje (355) normál módja. "Élénk" nyomtatási minőségben szebb a nyomat, de lassabban is nyomtat. Mindenesetre választható, hogy melyiket szeretnénk. A normál mód otthoni/saját használatra, vagy nem prezentációs célú doksikra ugyanakkor alkalmas - a szintet megüti.A vázlat üzemmód ezúttal is olyan halvány, hogy nem igen látom gyakorlati hasznát. (korábbi "irodai" szintű HP-mon a vázlat üzemmód sokkal elfogadhatóbb minőséget produkált, annak volt értelme - ennek szerintem nincs)
Sajnos az eltömődés miatti hiányzó csíkok itt is időről-időre megjelennek, az új készülék már a 600. oldalnál képes volt erre, hogy tisztítást kelljen nyomni. Ezzel lényegében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, kb. azt a szintet hozza, amit az elődje.
Jóindulattal 8/10 pont, de inkább csak 7,5.10. Nyomatminőség - színes
Picit gyengébb, mint az elődje, és ugye az se volt épp fotónyomtató. Valójában egyik se alkalmas többre, mint hogy a kék "körülbelül kék", a piros "valamilyen piros" legyen: irodai célra magyarán alkalmas, fotónyomtatásra nem javasolt. Hajlamos még "Magas" minőségben is olykor csíkozni. A szegély nélküli nyomtatást én nem merem használni, mert csak teletolná a hulladéktinta-gyűjtőt.
Mint az elődjénél, színeset itt is csak úgy érdemes nyomtatni, hogy előtte fúvókateszt, bármilyen kihagyásra Tisztítás, és utána Magas minőségben kell nyomtatni.
Emiatt nálam csak 7/10 pontot kap.11. Szkennelés: a hozzá kapott szoftverrel sok dolgot lehet megcsinálni, én messze nem értem el a korlátait, biztos magas pontot érdemel az 1200×2400 -nak mondott felbontás, de én igazából nem teszteltem "rendesen".
12. Költségek: némileg drágább a tinta hozzá (Epson 101), mint az elődeihez, de több is van benne. Én azt gondolom, megér némi felárat a kulturáltabb betöltés miatt, illetve hogy ritkábban kell betölteni rendszeres használat mellett is.
A 127 ml-es patronokból nekem egy teljesen elfogyott, a második betöltés most 50%-on van 10 000 oldal után, amiben sok volt a szinte üres lap. A gyári adata 7000 oldal/tartály, ezt értelemszerűen nem tudja, nyugodtan lehet 25%-kal kisebb kapacitással számolni a rendesen/átlagosan teleírt dokumentumoknál, ahogy korábban is. A fekete tinta pigmentes.
A színesekben továbbra is csak 70 ml van, minimális a felára a régi fajta patronokhoz képest.A nyomtató maga kicsivel olcsóbban jött ki a piacra, mint a korábbi 600-as szériában az a modell, ami tudta a duplexet (L655 talán?), így ez egyértelműen kedvező.
Ugyanakkor még mindig szépen megkérik az új funkciók árát. Jelenleg bruttó 105 000-ért kapható.
Számomra ez az üzemeltetés egyéb költségeivel együtt: 8,5/10 pont.Az Epson pénzvisszafizetési promójával (13e vissza) együtt viszont már 9/10. (átlagos felhasználó számára, mert még több nyomtatás esetén ez még kedvezőbbre jön ki) A 3 év garancia megnyugtató.
----
Összességében nem rossz nyomtató, de nem tudok jobban nyilatkozni úgy, hogy a konkurenseit nem ismerem. Egy biztos: aki a régi szériát szerette, és együtt tudott élni velük, az ezt is megveheti.
Aki viszont utálta, az ne higgye, hogy ennél a szériánál "biztos kijavították" az L-szériás nyomtatókra jellemző nyűgöket. -
Varshi
aktív tag
Gyakorold még.
Nem az van, hogy megpróbálja húzni (esetleg nem is sikerül neki megmoccantani) és te csak akkor kezded el pluszban nyomni, mert akkor már áttolja csak.
Már előtte egy kicsi nyomást kell tenni befelé, amerre húzni fogja, hogy mikor megpróbálja, rögtön sikerüljön neki. Kitartás! -
Varshi
aktív tag
válasz
Kisfundy #7596 üzenetére
Na, szuper!
Én a párnát gariban cseréltettem, nem ismerem az árát, de a többiek szerint 10e alatt van munkadíjjal. Viszont a netről rendelve a töredékéből megúszható, és elvileg könnyű cserélni. A másik, hogy több nap a szerviznek, mert ritkán van nekik készleten. (Esetleg le lehet velük dumálni, hogy megrendelik, és Te csak akkor mész be, mikor már ott a cucc.) Megoszlanak a vélemények, hogy ez gariban intézendő-e, egy telefont szerintem megér a márkaszerviz felé (gondolom, még garis a géped).
Viszont ha a kiesés probléma vagy messze van csak szerviz, akkor talán egyszerűbb a házi csere.
Ha nem nyomtatsz sokat, szerintem még van időd bőven, szóval ha most megrendeled Kínából, még nem fog letiltani, mire ideér. Ha meg letiltana, akkor letöltesz (vagy átküldök) egy programot, amivel feloldod a tiltást, de ezzel nem szabad visszaélni!
Nekem folyt ki a nyomtatóból tinta, igaz jó sok hónap intenzív nyomtatással a tiltás után. De nem kell kétségbe esni, nem a nyomtatód utolsó órái ketyegnek. -
Varshi
aktív tag
válasz
Kisfundy #7593 üzenetére
Egyetlen csík nem tesz tönkre (olvashatatlanná) egy szöveget vagy táblázatot. A képeknél szigorúan magas minőséget kell választani.
Ha úgy is, akkor fejtisztítás. Akár többször is."mintha valamelyik színt nem is nyomtatná!" -- atyaég, ha ez kérdéses, akkor biztos vagyok benne, hogy se a fúvókatesztnek, se a fejtisztításnak nem vagy a mestere. Javaslom a használati utasítás áttanulmányozását!!
-
Varshi
aktív tag
válasz
Shamson96 #7583 üzenetére
Én visszacseréltettem egy tintafoltozós nyomtatót, igaz, nekem 2 héten belül jelentkezett.
Én mindenképpen szervizhez fordulnék vele. Már csak azért is, mert ha fejcserével oldják meg (ami valószínű), akkor jobban jössz ki a dologból, mintha Te valami módon otthon megoldanád, mert azért egy új fej mégiscsak egy új fej. -
Varshi
aktív tag
válasz
david199801 #7532 üzenetére
Nézd, én a nála eggyel újabb szériájú L6170-et vettem 1-2 hónapja, és ugyanúgy fejtisztítást kért már pár száz oldal után, mint az elődje, a 365-ös. Gyakorlatilag teljesen ugyanúgy viselkedik használatban már újkorától kezdve, max. 500 oldalanként elkezd csíkozni.
Ha valamivel újabb is, nem "generációváltás". -
Varshi
aktív tag
válasz
bizonytalan #7530 üzenetére
Azér' faggasd már majd ki őket, hogy mibaja volt. Ne csak ilyen "kész, lehet vinni" legyen.
-
Varshi
aktív tag
válasz
bizonytalan #7524 üzenetére
Nyomkodjad már egy kicsit azt a törlés gombot. Csak a kedvemért!
-
Varshi
aktív tag
válasz
bizonytalan #7516 üzenetére
Ehhez nem kell szerviz.
Feltöltöd a tartályt (ha kell), csak után le kell "okézni". Ehhez kell nyomogatni. (Ha nem kell feltölteni, nem töltöd fel.)Nem méri, saccolja. Mondom, a 355-ösben ez volt a módszer kezdetektől fogva.
1/3-on lévő tartálynál már kiírta. Sokat kellett volna szervizbe mennem, ha ennyit se próbálok meg.
Ne add már fel ilyen könnyen. -
Varshi
aktív tag
válasz
bizonytalan #7514 üzenetére
Már nem emlékszem, hogy hol láttam, talán YT-s videóban, ott érdemes neked is megnézni: a feltöltés után általában kell nyomni valami gombot a jelzés törléséhez.
Ez a 355-ösömnél a törlés gomb megnyomása volt, de hogy sokszor egymás után, vagy vmi időközönként, sose bírtam megjegyezni, ezért általában percekig elszórakoztam vele, megnyomkodtam mindenféle kombinációban, majd egyszer csak hirtelen eltűnt a sárga villogás. -
Varshi
aktív tag
válasz
AxBattler #7495 üzenetére
> És ha később esetleg kifogyna a színes, akkor is használhatom tovább?
Atya. Úr Isten.
Egy 1500 Ft-os patronról beszélsz, ami több ezer oldalra elegendő? Az hosszú évekig elég lesz!Azt ne mondd, hogy nem fogod tudni kifizetni akkor, sok év múlva. Egy mozijegy többe lesz a jövő héten!
-
Varshi
aktív tag
válasz
ocscsaba #7486 üzenetére
Mondjuk én ezt nem érzem akkora előnynek, mert oké, így nem 2 havonta kell tölteni, hanem 3, viszont ezzel a megoldással már pont nem lenne gond a sokkal több töltés se.
Viszont azért a patron ára a régi fajtáknak a bő kétszerese (a mennyisége meg nem), igaz, még mindig olcsó.
-
Varshi
aktív tag
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az új szériás Epson L nyomtatók patronjait. Sajnos csak az újakhoz van, de egyszerűen élmény velük dolgozni! Lefelé fordítva se folyik ki, a betöltés csak akkor kezdődik meg, amikor belenyomtad a tartály tetején lévő nyílásba, és csak addig tart, amíg az meg nem telik. Tehát nem kell erőlködni, hogy ne legyen buborék/fröcskölés a betöltésnél, meg hogy egyben betöltsd az egészet, nehogy vissza kelljen zárni, mert macera... Ezt simán lehet többször is félretenni, újra elővenni. A betöltőnyílás környéke is sokkal tisztább.
0 (nulla) festékpötty vagy folt született a nyomtató első feltöltésekor, nem kellett se kesztyű, se zsepi hozzá.
-
Varshi
aktív tag
Szerintem is az lesz a gond, de a windows nyomtatási előnézetben látni szokta az ember, ha "lecsonkolja" a kép alját, és mondjuk ha játszik kicsit a "fit to page" vagy hasonló beállításokkal, általában egyetlen klikkelhető négyzet (=pipálható jelölőnégyzet) van, hogy ne legyen túl bonyolult, és onnan látszani a kell.
Esetleg próbálja meg más programból nyomtatni.Én amúgy sokáig szívtam egyszer, hogy A4-esben nem jól nyomtatott. Csak kicsit volt torz, de az volt.
Aztán egyszer megnéztem: a dokumentum Letter formátumú volt, nem A4... -
Varshi
aktív tag
Nos, ebben a pillanatban pisilt be az L355-öm, túlcsordult a szivacs. Kb. 50e lap után telt be.
Asszem már nem fogom cseréltetni, hanem nézek egy új nyomtatót. Valaki szerintetek így vevő lehet még rá? -
Varshi
aktív tag
Nem egyszerű, mert mire erről tapasztalat lesz, simán 1 év.
Annyit tudunk, hogy felhajtjuk a fedelét a boltban és belenézünk.Én most még most kihúzom a 355-tel, de ha mondjuk hirtelen feldobja a talpát, macerás lesz gyorsan&jót&akciósan vásárolni.
Az eredeti tervem az volt, hogy megtartom tartaléknak, esetleg párhuzamosan nyomtatni vele, de persze a legjobb lenne, ha tudnám előre, mikor fog tönkremenni.
Illetve kár, hogy nincs beszámítás, mint a használt autóknál.Vaterán árulni nem akarom, az valami katasztrófa.
-
Varshi
aktív tag
válasz
Earl_Muttley #7390 üzenetére
Ezt nekem is csinálta.
Ellenőrizd: a felső adagoló papírtálca jól helyezkedik el.
A papírok jól állnak benne.
A papírok nem görbültek meg az 500-as csomagban. (!) Ez nagyon fontos.
A papírok nem görbültek meg néhány napos/hetes bekészített állapotban.
Próbálj ki másik fajta papírt...--
Érdemes még kicsit megtörölgetni a nyomtató belsejét is. Esetleg felhajtott géptetővel futtass le egy nyomtatást (nem fog leállni!), és ott meg tudod talán nézni, mikor kerül rá a festék.
Én a görbe papírra szavazok, nálam nagyon látszik, mit rakok be.
-
Varshi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7372 üzenetére
> Az6 év mondjuk 12000 oldal.Működik addig egy l 386 nyomtató?Nem hiszem.
Viccelsz? Ennyit bármelyik nyomtatónak bírnia kell, és most ne a beszáradást nézzük.
Az évek száma itt mindegy, ez nem autó, ami álló helyzetében is öregszik.
A 12e oldal meg a kezdő tintakészlet. Nekem most lesz benne 70e, a 6 évhez még mondjuk kell 2.
Egyszer volt benne fejcsere, a felénél.Ja, és a tintapárna is csak egyszer volt cserélve 70e alatt! Nem 10e nyomat után, mint itt írta valaki.
-
Varshi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7359 üzenetére
Üdv, az L386 szerkezetileg szinte ugyanaz, mint a 355, 365, csak pár dologban térnek el szerintem. Érdemes azokra rákeresned, akár itt, akár amazonon. Úgy már jobban képben leszel.
Alapvetően ezek nem túl nagy terhelésre tervezett nyomtatók voltak, csak ráakasztották a tintatartály rendszert, amitől drágábbak lettek, ezért éppenhogy nagy terhelésnél éri meg őket igazán használni, ill. színes nyomtatásra.
Ennek a következménye, hogy csoda, hogy egyáltalán bírják (amúgy bírják) ezt a sok 10000-es, valamint szerintem alapvető probléma, hogy nagy volumennél elég lassúak. Aki ezt ki tudja bírni, annak nem gond.Havi egyenletesen elosztott 500-1000 oldal terhelésnél viszont szerintem ideálisak, ha csak a pénz oldalát nézzük, mert hamar megtérül az áruk.
A 3 év garival pedig elég jól muzsikálnak, bármi gond van vele, jók a szervizes tapasztalatok. -
Varshi
aktív tag
Ilyesmi, egy kicsit régebbi és olcsóbb (200-as) verzió van egyik ügyfelünknél, már rég beszart a lapadagolója.
Viszont az Officejet nyomtatómon, ami többszöri fejhalál miatt volt kukaérett, az utolsó napig működött még a lapadagolóval/szkennerként, bár a végén már segíteni kellett neki (tettem egy parton papírzsepit a lapok alá, hogy más szögben álljanak).
Epsonból csak a drágább modellek tudják az ethernetet és ADF-et együtt, pl. L565 vagy WorkForce WF... nem tudom, több is van ilyen.
"Bestbuy" pedig nincs; nem létezik abszolút joker, mert ha lenne, maguknak ártanának a gyártók.
Ehelyett vannak egyrészt neked preferenciáid, és azokra kell megtalálni a megfelelő paraméterekkel rendelkező gépet. Ez gyakran kompromisszumokkal, és/vagy szívással, olykor megbánással jár. -
Varshi
aktív tag
Ma megfogdostam egy L655-öt.
Hát atyaég, ez még jobban "műanyag feeling" a korábbi (olcsóbb) modelleknél, nyekergős hajlékony/törékeny plasztik érzés, amikor kihúztam a papíradagoló tálcát, szabályosan féltem, hogy eltöröm. :-| -
Varshi
aktív tag
válasz
Bazsee71 #7172 üzenetére
Durva ez azért.
Nekem az első 355-öst (Epzon kolléga javasolta) 1 hónapon belül visszavette az eDigital és kaptam a polcról egy másikat. Olyanokat csinált, hogy egyszerűen pacákat hagyott a papírlapon, véletlenszerűen elszórva. A papírlap alsó részén lévő koszolás csak hab a tortán. (ez amúgy a cseredarabot is jellemzi)A másodiknál a fejcsere után egész sokáig jó volt minden.
Hol "parkol" amúgy a gép? Amit én észrevettem, hogy a sugárzó meleg (ablak vagy fűtőtest) közelsége rosszat tesz neki, és szerintem a por is az ellensége, mert annyi helyen bejuthat (hisz nem zárt a tálca), ami a fejen köthet ki.
-
Varshi
aktív tag
válasz
Bazsee71 #7155 üzenetére
Próbálj meg futni egy kört mégeccer a szervizzel, én is visszavittem 1 nap után újra. (Újpest, ugye?)
De én azon gondolkozom már, mi legyen a következő helyette, mert már fél éve lejárt a gari.
Az L655-öst jobbnak mondják már (120-ért yeah!), de semmi garancia, hogy nem csinálja ugyanezt 1-2 éven belül, és én is unom szervizbe vinni folyton, ez nekem munkaeszköz, meg 2×1 óra utazás munkaidőben + 3-5 munkanap nyomtató nélkül. (és nem, nem akarok tartalék nyomtatót tartani itthon)A komolyabb felhasználásra szánt Workforce nyomtatók - ahogy nézem - olyan drágán etethetők, hogy csak na. HP-t meg még egyszer nem merek venni, azokból nekem csak a kicsik váltak be.
Az új tartályos Brotherekről meg még semmi visszajelzés. -
Varshi
aktív tag
Ezt nekem is mondták, hogy a tintaöblítés után érdemes várni pár órát (tehát ne szenvedj vele este - tipikusan akkor történik mindig -, hanem hagyd állni reggelig), ha nem javul a helyzet.
Legutóbb is ez volt, és mondjuk úgy kapásból a 90%-a elmúlt a csíkoknak. Nem is értem én ezt amúgy, ennyire "szűkre" nem kéne a rendszert tervezni. Mondjuk a kínos az, amikor már csinálsz ilyen 3-at, fejtisztítást 10-et, és még mindig nem 100%-os...
-
Varshi
aktív tag
válasz
Bazsee71 #7132 üzenetére
> Egyedi eset lenne?
Nem egyedi. Nekem fejcsere volt már 2 évesen (és ~1 évig volt jó vele), a második fejjel egyszer meg tisztításra vittem be hozzájuk (olyan erős öblítést csináltak, amit alapból nem tudsz vele itthon, csak szervizprogrammal - ezt mondták), de ez csak 1-2 hónapig volt elég, azóta rendszeres a csíkozás.
Most már pár 100 oldalanként biztos kell fejtisztítás. Jelen pillanatban a check minta legalsó és legfelső sora hiányos a feketében, stabilan. De szerintem megint telefosta a szivacsot is, mert már egyszer resetelnem kellett.
Fejcserére 30e-t mondtak.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest