- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meta
tag
Hali
Nézegettem konfigot, jelenleg ilyet találok ideálisnak:
Alaplap: ASROCK FM2A75 Pro4-M (17k)
Memória: 2x2GB (10k)
APU: AMD A6-5400K (17k)
Táp: Házban, 350W 80+ (20k)Mi a véleményetek róla? Ez így kb 60 körül van már vinyó nélkül.
-
Meta
tag
Köszi. Llano-t nem láttam használtan.
Legalábbis hardverapron nem. Esetleg rosszul kerestem?
A másik, hogy meg lehet oldani valahogy kényelmesebben a vezérlést? Pl XBMC + iPhone vezérlő? Vagy más ötlet?
Az a lényeg, hogy a lehető legkényelmesebben szeretném átlátszó módon elfedni, hogy egy komplett pc van alatta.Egyébként Mac-el szeretném összekötni, tehát valamilyen hálózati meghajtóként kellene felmountolni.
-
Meta
tag
Akkor úgy kérdezem, hogy egy jó rendszer mennyibe kerülne kb?
Szóval ahol biztosan nem lesznek teljesítmény problémák és amit lehetne is bővíteni néha igény esetén?
-
Meta
tag
válasz
Enszuke #20541 üzenetére
Igen, mert a laptopon dolgozok, és az van előttem mindig. Ha pl el akarok indítani valamit, akkor azt valószínű a laptopról teszem majd távolról. Szóval a letöltés is azon futna stb. Bár így belegondolva nyugodtan mehetne a HTPC-n is, de akkor a vezérlés lenne kényelmetlenebb. De a NAS-szerű mőködés is mellette szól (szóval adattárolónak is használni)
-
Meta
tag
válasz
zsigus #20538 üzenetére
Szóval a hálózati megosztással egyszerűen megoldható hogy lássam a HTPC vinyóját a lapotopról, és tudjak rá tartalmat tölteni. A szaggatást nem értem viszont. A wifi a HTPC-nek kell a tartalom feltöltésre (mármint a laptopról a HTPC irányban). A lejátszás már lokális HDD-ről menne network nélkül.
-
Meta
tag
válasz
zsigus #20535 üzenetére
Az egy HDD nekem megfelel. De hogy kapcsolom össze a laptoppal ezt a vinyót? Tehát tudna NAS-ként működni?
Meg kellene bele még wifi is (messze a router a tévétől). Gondolom valamilyne usb-s adapterrel megoldható. Vagy nincs integrált wifis model belőle?
Egyébként tényleg csak annyira kell, hogy a laptopról letöltött filmet (amit ugye a HDD-re tölt... ) le tudja játszani. -
Meta
tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy full HD monitorom, amit tv-nek használok. Van rajta HDMI és DVI port is. Ezen szeretnék filemket nézni. A filmeket lapotopról töltöm, jelenleg külső vinyóra. Olvasgattam, hogy hogyan lehetne streamelni egy lejátszóra, de az nem tetszik, mert a laptop erőforrása véges, és nem akarom feleslegesen használni. Szóval kellene egy média lejátszó, és valamilyen NAS amit elérek a laptopról (tölteni rá) és a lejátszóról (lejátszani). Viszont a kettő együtt már drága nagyon (egy normális NAS 60 körül van, lejátszót meg nem nagyon találtam ami tetszene).
Szóval gondoltam HTPC-t kellene építeni / venni, de itt elakadtam, mert nagyon nagy a kínálat. Mit tudnátok javasolni? Kb 40-50 körül jó lenne kihozni az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Építő/felújító topik
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest