Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• UdVi86

aktív tag

válasz band1103 #6433 üzenetére

Az igazat megvallva Intel procim volt eddig. Miután olvastam a 780g chipset tesztjét, akkor határoztam el hogy amd-re váltok. Az már csak hab a tortán hogy talán így időtállóbb rendszert építhetek. Tehát szerintem maradok az amd vonalon.

A CUDA akkor az egyedüli előny ezek szerint, bár a 785g chipsetnél ezt írják: "Emellett a lapka támogatja az ATI Stream technológiát is, amivel általános célra – többek között videók transzkódolására – is felhasználható a grafikus magban megbúvó 40 darab shader processzor ereje.". Szóval ha lesz szoftveres támogatás, akkor ez is elenyészik. Így szerintem maradok a 785g-nél. Csak megnyugtatóbb egy amd chipsetbe amd proci (amd vga-val) :)

És köszönöm mégegyszer az információkat, ma is tanultam valami hasznosat. :R

mod: Ok, értem én, csak lehet félreérthetően fogalmaztam meg.

Tehát VP, UVD egy kategória, ezek csak a GPU egy elkülönített részét használják. Előbbi erőben jobb, utóbbi szebb képet generál.
    A CUDA és ATI Stream pedig egy másik kategória, ami már a teljes GPU erejét használja és ezeknél már az adott szoftver határozza meg a kép minőségét.

Új hozzászólás Aktív témák