- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
dave118 #46349 üzenetére
Hát pedig ilyen problémák kiküszöbölésére a PC a legalkalmasabb, talán. Az egyik legnagyobb előnye a HTPC-nek a MP-ekkel szemben.
De persze értem a problémád, én csak a saját preferenciámat tudom vázolni. Próbáltam régen én is DLNA és eszközökbe épített MP-vel is, de egyik sem volt igazán jó megoldás (számomra).
A nagy távolságra amúgy léteznek megoldások (pl egy-egy adaptert HDMI-n csatlakoztatsz a két eszközre, a köztes távot pedig egy "tetszőleges" - nem végtelen - hosszúságú patch kábelellel hidalod át).6.1 esetén az extra csatornád egy "hátsó center".
(#46352) dave118
RPi3 kb 16k-tól indul (új, csak alaplap - ehhez kell egy háttértároló: microSD kártya, USBs eszköz és egy microUSB-s táp)
Pi Zero meg 10k alatt marad, erre a célra az is elég, bár ott meg kell egy HDMI adapter is a fentieken túl.Telepítés nem ördöngősség. Célszoftver leszed PC-re, annak segítségével a megfelelő OS csomagot kártyára felhúz, gépbe berak, indít, Kodi beállít, örül és filmezget
-
Patice
Topikgazda
válasz
dave118 #46349 üzenetére
A HD audio hangsávokhoz HDMI-re van szükséged, azaz a TV lejátszója felejtős. Újabb AVR-ek max. csak zenét képesek lejátszani, filmet nem így mindenképpen egy új kütyü kell a TV-hez, ami képes hálózati lejátszásra.
A zenékkel való előrelépés - nem akarom az ördögöt festeni a falra, de - külön kütyüvel járna.
Alternatíva lehet, hogy egy Raspberry-vel multiboot SD kártyát csinálsz és akkor mondjuk egy LibreELEC, vagy OSMC mellett lehet egy zenei disztró (Volumio, Rune Audio, MoOde, stb.)
-
Celtis
veterán
válasz
dave118 #46349 üzenetére
Másrészt vannak olyan filmek amit a Kodi képtelen lejátszani.
Ez a PC-d gondja lesz, nem a Kodié. Céleszközzel ilyentől nem kell tartanod.ezen gondolkoztam én is, de akkor legyen úgymond "még egy PC" ... azt nem csípném.
Mit értesz még egy PC alatt? Az S905-ös dobozkát vagy az RPi-t?
Pont az a lényeg, hogy ezek dedikáltan média lejátszást szolgáljanak és a PC jelleg fel se merüljön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged