Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kojak007
csendes tag
válasz
beencee #4624 üzenetére
huhhh ez a MEEDIO nagyon komolyan néz ki. Pont ilyenre gondoltam... ha ebben keresni is lehet akkor ez tuti jó lenne... de a PLEX is kísértetiesen hasonlít hozzá, sőt látom rengeteg plugin van a meedio hoz, akár ilyen Apple IPOD style is...WOW...
Segítsetek hol lehet esetleg egy körképet kapni a jelenleg létező front end softverek terén...van ezekről egy egységes lista? mit pl. frontend.lap.hu
, vagy egy összehasonlító teszt?
de lehet h ezt nem ide kell írni??? akkor bocsesz... -
kojak007
csendes tag
válasz
beencee #4624 üzenetére
jujj Szia Beencee,
a Te előző írásodat most olvastam el..nem tom hogyan de átugrottam azt...
nos ez egy valós szitu... nem csak elméleti. Sok filmem van és sajna az idő múlásával egyre több lemezem szaggat a lejtászóban meg megáll...sőt már fel sem ismeri a lemezt... ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés, h már van e más a nap alatt...és így rátaláltam erre a fórumra. Gyakran előveszem a régi filmeket is és a nem annyira régi filmeket is és az újakat is. Bár még nem igazán csináltam olyan statisztikát, h az összesből mennyi amit többször is előveszek... lehet h egyszer majd megcsinálom...mert akkor tuti lehetne faragni 1-200 filmet...
Nekem ezzel a rendszerrel az lenne a célom, h egy hatalmas adatbázisból bármikor ki tudjam választani a kívánt filmet... nemtom nekem nem annyira fontos a DVD lemez behelyezős feeling, bár megértem, h sok mindennek megvan a maga kis szeánsza...
Viszont annál inkább fontosabb az hogy a közeljövőben készülő nappali hifi bútor alsó 9 fiókja esetleg ne a kb 1000 DVD ből álljon, és a jövőben ne a DVD-k foglalják el a kégli nagy részét, hanem esetleg egy lényegesen kisebb helyen...Ez is egy fontos szempont volt, hogy ugyan az kisebb helyet foglalna el...bár ezt lehet h kihagytam az elején...A 4. pontban azt akartam kommunikálni, bár ez nem nagyon jött össze... tuti már késő volt..hogy a házat hagyjuk mert azt kiválasztom meg a rendszer HDD-t is...de biztos van olyan konkrét a jelenlegi kornak megfelelő konfig az én feladatom ellátására, h egy távoli géppel kommunikálva onnan HD, DVD filmeket lejátszva szaggatás mentesen, halkan.
Gondolom ez nem érzelmi és szubjektív dolog mint a BMW vs. AUDI kérdés...
tuti van erre valami ötletetek, hogy mittom én a prociban az ATOM XY bőven megteszi még 3 év múlva is ha az feladat konstans ..vagy az nem elég tegyél bele egy 60 magos procit mert az kell... itt a lényeges és számomra fekete juk kérdés a CPU+ALAPLAP+VGA kártya a kérdés. Nem akarok fölöslegesen erőset/drágát sem, de túl alul mértezni sem...Én laikusként a szerver gépre nem egy olyan komoly szerverre gondoltam, hanem egy mezei alapgépre, amit kinevezünk szervernek és telepakoljuk HDD-kel...ami utp-n adja az árut a HTPC-nek...
AXEL: értem, és látom is hogy jó megoldás ez a DROBO, de az nagyon drága, mert még megtölteni azt HDD-kel...még 100 k min... Nem lehet ezt összehozni egy mezei pc házban egy egyszerű konfiggal? (talán nem kell 60k-s alaplap, QUAD CPU, és SLI-be kötött 100k-s VGA)
Pl. a jelenlegi gépemet ki lehetne nevezni szervernek?
Ház: thermaltake SHARK (5.25" Drive Bay 5db+Ext. 3.5" Drive Bay 2db, Int. 3.5" Drive Bay 5db =akkor ebbe talán be lehet pakolni 10db HDD-t, és akkor benne marad egy blu-ray író, meg mondjuk a régi DVD íróm.
ALAPLAP: ASUS A8N SLI Deluxe,
VGA: ASUS 7800 GTX
CPU: asszem AMD 3500+ még egymagos aszzemesetleg, de csak ha érdemes, vagy ha szükséges az alaplapot meg a procit lecserélném egy kis fogyasztású ATOM rendszerre? de a ház, VGA, az felhasználható lehetne?
és akkor csinálnék egy pici designos HTPC-t, ami csatlakozna a másik géphez, amibe még belepakolnék pár HDD-t és így talán kijönnék 200-250k körül???
hm? mi a vélemény? vagy ez így nem működőképes?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest