Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alex91

félisten

válasz kojak007 #4626 üzenetére

A szervernel nem a konfiggal van baj, hanem az egyszeru bovithetoseggel. Mig a DROBO-ban barmikor (meg ugyis, hogy kozben hasznalod, mondjuk filmet jatszol le) lehet HDD-t cserelni, ami barmekkora meretu lehet. A sajat keszitesu eseten meg ez nem megy. Egy RAID5-os tomb eseten egybol 3 HDD-vel kell inditani, es ugyan tehetsz hozza egy 4.-ket, de ennek is ugyanakkoranak kell lennie meretben, mint a tobbinek. Szoval most mondjuk egybol kellene venni 3 db 1 TB-os HDD-t, hogy utana esetleg tehess melle egy 4.-ket. Nem tudom, hogy ertheto vagyok-e? Es mondjuk egy jobb RAID vezerlo se olcso...
    Mondjuk lehet ugyis, hogy minden HDD-t kulon megosztasz. Ez a legegyszerubb, de adatbiztonsag nulla! Lehet tukrozni, de akkor dupla adatkapacitas kell. Aztan ugye van a RAID5, ami 1 HDD kieseset tuleli, valamivel biztonsagosabb, es gazdasagosabb.
    Mondjuk indulasnak hasznalhatod a jelenlegi gepedet is, egy nagyobb HDD-vel, megosztod, aztan, ha nonek az igenyek, akkor majd dontesz merre tovabb...

HTPC-nek meg majd ajanlanak itt masok konfigot, de IMHO 100k korul lesz egy normalis...

• beencee

őstag

válasz kojak007 #4626 üzenetére

Home-servernél számomra a legfontosabb a minél biztonságosabb 7/24-es működés a minél kisebb fogyasztással párosulva. Az én megoldásomról egy összefoglaló itt (ebben van link az "anyatopikra" is). Amikor ezt építettem, az Atom egy pajzán gondolat sem volt, de a megoldás bevált és azóta is működik, jelenleg nincs okom a cserére.
    A jelenlegi géped nyilván jó és nyilván dobd ki belőle a videokártyát és tegyél bele egy minél kevesebbet fogyasztót. (akár egy régi PCI-ost). Egy jó RAID vezérlő meggondolandó, nálam azt itt a PH!-n vett Promise FastTrak S150 SX4 például nagyon bejött, illetve a táppal-szünetmentessel kapcsolatos megjegyzéseimet is fontosnak tartom (főleg persze akkor, ha te is 7/24-es működésben gondolkozol).
    A htpc-re ha visszaolvasol egy picit találsz javaslatokat akár Intel, akár AMD vonalon is.

Új hozzászólás Aktív témák