- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #8950 üzenetére
Látom nagyon egyoldalúan látod a dolgot...
1 Mi az ami megéri és mi nem... maradjunk annyiban, hogy nem fillérre számoltam ki és nem az számít mennyi idő alatt hozza vissza az árát... a kényelmi dolgok is sokat számítottak és nekem így volt kényelmes. Lentebb részletezem, szerintem ez általánosabb helyzet, mint amit te írsz.
2. Kényelem:
2.1 Mint mondtam, NAS-ként és letöltésre is megy. Ezekre is a nagy gépnek kéne pörögnie.
2.2 Másrészt mivel itt van minden anyag gyk nem is másoltam még róla/rá semmit soha. Pedig figyeltem rá, hogy gigabiten legyen és ne legyen gond, azóta se használtam...
2.3 Tehát a jelenlegi használata úgy néz ki, hogy letöltés gomb megnyom (akárhonnan, RDP-ről vagy RSS-ről etetve). Utána XBMC elindít, scraper automatikusan leszed mindent és lehet nyomni a play gombot.
2.4 Mit kellett rajta konfigolni? Kb. a Win-t fél napig és az XBMC-t, stb... a többszöröséig, ezt a nagy gépen is meg kellett volna tenni.
2.5 Távirányítóval megy. Másik szobában a nagy géphez azzal a hosszabbítóval is lehetne b*szakodni.
2.6 Nincs is másik szoba, hely, stb, ahol normálisan el tudnék helyezni egy hangosabb gépet. Ilyen is van... (Mondjuk ügyeltem rá, hogy a nagy pc is elég halk, de mégsem hangtalan, mint a HTPC)
2.7 A nagy gép többet fűt. Ha nem csinál semmit akkor is. 80W vs 20-30W.
2.8 A nagyot is lehetNE hassználni több dologra, de az megint macera lenne, többet lehetne vele sz*pni kb. 10x, mint a HTPC egyszeri beállításával. Használtam már több célra multidesktoppal a nagy gépet, tapasztalatból mondom.
2.9 Arról nem beszélve, hogy a mai izmosabb vga-k (mert a nagy gépben van/kell) vagy sima 3D-ben vagy vmi low 3D-ben mennek több kijelzővel. Ott az idle fogyasztás is megugrik... vagy marad a kapcsolgatás, még több sz*pás...A nagy gép egyébként Phenom X2 @X4 tuninggal, GTX 460 tuninggal. De mindkettő alapfeszen, CnQ state-ek viszont alulfeszelve. Így jön ki a "gyári" 75-80W idle helyett 67W kb. De pl torrent alatt megvan a 80W így is. HD alatt nem mértem, de ennél több lesz.ű
A HTPC torrent alatt 21-22W, HD alatt 29W. Szóval kb. 55-65W lehet a difi.Ár? 50k volt HDD nélkül, azt a nagy PC-be is vennem kellett volna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Jövedelem
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztalos klub
- Rekordokra vágyik! Kezünkben az Asus ROG Matrix GeForce RTX 5090
- Mafia: The Old Country teszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest