Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Nem fedezi.. A bank sosem a piaci értéken fogja eladni az autót, hanem jóval alatta. Teheti ezt azért, mert a különbséget ráveri az ügyfélre. A Lízingtársaságnak az a célja, hogy minél gyorsabban megszabaduljon az autótól. Teljesen általános, hogy egy ilyen értékű autót akár 400-500 e Ft-tal a piaci értéke alatt adnak el. Akkor van mák, ha bankon belül normális az újraértékesítési osztály, és megpróbálják a legtöbbet kihozni a kocsiból.
-
bali79
tag
válasz
Don Vittorio #46 üzenetére
Az autó jelenkori értéke és a még fennálló tartozás általában nem azonos összeg
Nemhogy általában nem azonos összeg, semmi közük egymáshoz, értem én. Viszlátnak szerencséje van, mert a piaci érték (még) magasabb, mint a kölcsön fennmaradó része. Azt hogy a különbség fedezi-e a banki járulékos költségeket és Viszlát kártalanítását, azt tényleg nem tudom, ez banki matematika sajnos.
Amiről te beszélsz, azzal az a baj, hogy az már bűnözés, gyomor kell hozzá. Mellesleg, ha még van egyéb tulajdona a fazonnak, akkor azt polgári peres eljárásban az előlegszerződésre hivatkozva is el lehet tőle venni, nem kell egy új jelzálogkölcsön-szerződést aláirattatni vele, csak nyilván több idő.
Talán az lett volna a legjobb, ha az előleget nem adja át Viszlát (a kocsit meg nem veszi át), hanem letétbe teszik egy ügyvédnél.
Nem, nem bonyolult, amit írsz
[Szerkesztve] -
Don Vittorio
őstag
1. Éppen ezért írtam, hogy más fedezet kell, mert az autó a banké.
2. Még mindig az aláírásra ''kényszerítés'' a legkisebb bűn, amit önvédelemből megtehetsz. (Hasonló szituációban én is kényszerítettem, értsd elmagyaráztam a delikvensnek, mennyivel rosszabbul jár, ha nem írja alá. Inkább aláírta. Ez a kényszerítés? Vállalom.)
3. Ha nincs pénze, nem fogja tudni kifizetni. De ha van más értéktárgya, amely alkalmas fedezetnek, akkor az új szerződés alapján az teljesen szabályosan, törvényesen, bírósági úton elvehető.
Nem hiszem, hogy ennyire bonyolult, amit írok. -
Don Vittorio
őstag
Ez nem így működik, látszik, hogy nem vagy tapasztalt. Az autó jelenkori értéke és a még fennálló tartozás általában nem azonos összeg. (Pl. a 8.5 M-s alapárú autómból még 2.2M Ft a tartozásom, de az autó forgalmi értéke most 4M. Ha a bank ki akar menekülni belőle, akkor eladja 3-ért, levonja a 2.2-t, a kezelési költséget, a behajtók díját, a szerződés megszűnésének díját, ezer más folgot, majd benyújtja nekem a számlát még 500 eFt-ról. Ez a realitás.)
-
bali79
tag
válasz
Don Vittorio #43 üzenetére
Az autót a tulaj nem adhatja oda fedezetként a bank miatt!
Másrészt a tulajt nem kényszerítheted rá, hogy aláírjon egy szerződést. Harmadrészt ennyi erővel arra is rákényszeríthetnéd, hogy eleget tegyen az előlegszerződésnek és eladja az autót. -
bali79
tag
válasz
Avicularia #39 üzenetére
Ha a bank lefoglalja az autót, akkor Viszlát megveszi a banktól 1.6M-ért, ebből a bank eltesz 1.1M-t, a tulajé lenne 500e, ebből a bíróság zároltat 400ezret Viszlátnak és kész.
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Avicularia #41 üzenetére
Egyszerűen el kell vinni ügyvédhez, és jelzálogos-fedezetes kölcsönszerződést kell aláíratni vele. Az autó így megy a levesbe, de az kit érdekel. A pénz legalább visszajön, plusz minden igazolható költség és kár.
-
Don Vittorio
őstag
válasz
Avicularia #39 üzenetére
Meg aztán részben a tartozás mértéke miatt, részben meg mert előbbi az ügy, mindenképpen a bankot kártalanítják először.
-
Avicularia
veterán
igen Don Vittorionak igaza van ,lehetőleg el kell kerülni a rendőrség bevonását az ügybe,abból jó nem származik
meg kell valamilyen áthidaló megoldásban egyezni az eladóval -
Avicularia
veterán
tartozás esetén elvileg van zálogjogod a tartozás erejéig
itt bonyolitja a kérdést,hogy az autó név szerint ugyan a tulajé,de a banknak elidegenítési tilalom van rá bejegyezve,tehát nem rendelkezhet vele szabadon a tulaj
ha a bank lefoglalja az autót,nem sok pénz fog maradni ,mert alig lehet eladni ,annyi van a visszavett kocsikból,mára a bankok a legnagyobb használtautó eladók
ö csak arra fog törekedni ,hogy a befektetése megtérüljön,tehát jóval olcsóbban is kiárulhatja,+pénz nem fog maradni -
Don Vittorio
őstag
Mint a témában tapasztalt mondom, hogy a rendőrségi feljelentés nem annyira tiszta és egyszerű ügy. Először is mindent megtesznek, hogy megijesszenek, hogy elállj a feljelentés megtételétől. Aztán pedig, ha mégis megtetted, mindent megtesznek, hogy lezárhassák a nyomozást. Nagyon alaposan kell eléjük tenni mindent, hogy gondolkodniuk se kelljen.
-
bali79
tag
Arról volt szó az előszerződésben, hogy mi van akkor, ha az adás-vétel az eladó hibájából hiúsul meg (itt ugye ez Október 5.-én megtörtént)? Mert, ha nincs, akkor elméletileg az autót vissza kell adnotok az előleget meg visszakapni, de ha nem kapjátok vissza, attól még nem lesztek jogosultak használni az autót. A probléma ott kezd érdekessé válni, ha összetöritek az autót, mert akkor még a biztosító is akadékoskodni kezd és, ha előkerül a tulaj, akkor még be is perel (mert nektek ugye nincs biztosításotok az autóra). Tehát az autót én semmiképpen nem használnám!
Szerintem annyit tehettek, hogy feljelentitek a tulajdonost, a rendőrség meg igenis foglalja le az autót, mert ha előkerül a fazon, legalább biztosan lesz miből kártalanítani titeket (az autó piaci értéke 1.6M, ebből a banké 1.1M, 400e a tiétek a többi a tulajé). -
Don Vittorio
őstag
válasz
Avicularia #35 üzenetére
Nem, mert a megtalált embert el lehet vinni ügyvédhez és/vagy közjegyzőhöz, és lehet vele aláíratni kölcsön-szerződést, amelybe belefoglalhatnak a szakemberek valamilyen tehermentes ingóságot vagy ingatlant fedezetként, vagy valami hasonló áthidaló megoldás... Akkor már nincs veszve a dolog, mert az ilyen kölcsönszerződés pereskedés nélkül, de bírósági úton végrehajtható...
-
Avicularia
veterán
válasz
Don Vittorio #34 üzenetére
ja ez jó ötlet
bár szvsz ha meg is találják a fószert ,az előlegre keresztet vethetnek ,valami más megoldást kell kitalálni -
Don Vittorio
őstag
válasz
Avicularia #33 üzenetére
Még annyit meg lehet tenni, hogy munkamegosztásban figyelni két napot a címet, mozog-e ott valaki.
-
Avicularia
veterán
válasz
Don Vittorio #32 üzenetére
ja ez lenne a korrekt megoldás egy normális országban
ettől még simán elveszik a kocsit
itthon meg törheti a fejét,mit csináljon ,hogy ne bukja a lovét -
Don Vittorio
őstag
Hát, a tisztességes eljárás az, ha elmentek ügyvédhez, és küldtök a hivatalos címére elsőbbségivel, tértivevényesen egy felszólítást, hogy... Aztán küldtök még egyet egy héttel később. Az már egy infó, hogy valaki átveszi-e a levelet vagy sem. Ennek alapján az ügyvéddel megfogalmaztok egy rendőrségi feljelentést. Ezzel amennyire lehet, annyira védve vagytok, és egy eljárásban a jóhiszeműségetek ezzel igazolható.
-
Viszlát
addikt
válasz
Avicularia #30 üzenetére
Még megvárjuk, hogy tisztességesen hogyan lehetne lerendezni a dolgot... Bankos ismerős ígérte, hogy utánanéz a pontos lefolyásnak.
-
Avicularia
veterán
szvsz ha nem akarjátok bebukni a lovét,sajnos el kell lopodnia a verdának
aztán kiárulni az alkatrészeket,mert ebből elkobzás lesz ,ha sokat vártok
valszeg nem véletlen ,hogy eltünt az eladó és nem lehet a nyomára bukkanni -
klepto
addikt
válasz
Avicularia #20 üzenetére
Köszönöm neked is, és Bali79-nek is a helyesbítést
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
válasz
Don Vittorio #25 üzenetére
Tehát ha én lobogtatom, az első körben nem jelent semmit... Frankó... Köszi a részletes magyarázatot
-
Don Vittorio
őstag
Igen. Tesz egy feljelentést, amiben nem dicsexik el a szerződéssel. Amikor az autó ''előkerül'', akkor a rendőrök az érvényes körözés alapján lefoglalják az autót, csak aztán állnak neki meghallgatni a feleket. Vadul hangzik, de ez az igazság. Említett sztoriban oly annyira így van a dolog, hogy ha Romániából előkerülne a pasas, neki mint feljelentőnek kiadnák a ''megtalált'' autót. Ez a hivatalos rendőrségi állásfoglalás.
-
Viszlát
addikt
válasz
Don Vittorio #23 üzenetére
Az alapot úgy értem, hogy ok, feljelent, viszont ott van a szerződés. Hogyan bizonyítja, hogy én szegtem meg? Azzal, hogy azt mondja?
-
Don Vittorio
őstag
Nem az alap a kérdés. Említett sztoriban a pasi lelépett az előleggel Romániába, de még előtte feljelentést tett, hogy ellopták az autót. Faszi eltűnt, kínjukban kísérletet tettek az átírásra, így kerültek az autóval a rendőrség ''látókörébe''
, mivel hogy az autó körözve volt. A rendőrök lefoglalták az autót, etc. Senkit nem érdekelt a logika.
Csak azt szerettem volna jelezni, hogy ha ki akartak tolni veletek, akkor sajnos így ki lehet tolni. Ha nincs ekkora pechetek (ne legyen!), akkor csak az van, hogy elköltötte a lóvét, és nem tudta kifizetni a tartozást. Akkor meg kezdődhet a jogi herce-hurca. Az se sokkal jobb sajnos, mert hogy, ha elköltötte a pénzt, akkor nem tudja visszaadni, de akkor ti sem akarjátok visszaadni az autót, de az közben az övé, de ha ő nem fizet a banknak, akkor a bank veszi el az autót, akár tőletek is, és akkor se autó, se pénz, és lehet pereskedni. Jobb, ha ti léptek, mert akkor - mint a sakkban - ti kezdeményeztek, azaz talán egy fokkal jobban a kezetekben van az irányítás... -
Viszlát
addikt
válasz
Don Vittorio #21 üzenetére
A hitelszerződést magát nem láttuk, viszont a törlesztéshez lekérte az aktuális tartozást minden eccájggal együtt, nos, azt a papírt láttam. 1.1 millió hitel volt még az autón, vagyis több mint amit előlegnek adtunk. Az egész előleg témának az volt az apropója, hogy ő nem akarta úgy kifizetni a hitelt, hogy nem rakunk semmit az asztalra, mi meg nem akartunk úgy az asztalra tenni, hogy időlegesen nem kapunk érte cserébe semmit. Így 200e foglaló helyett adtunk 400 előleget (ami ugye visszajár akkor is ha mi mondjuk vissza a vételt), ő meg odaadta az autót cserébe.
Milyen alapon jelentene Ő fel, amikor aláírta, hogy átadja az autót? Ahogy én nem tudom bizonyítani, hogy hiába akarom kifizetni, Ő sem tudja, hogy mi nem akarjuk kifizetni...
[Szerkesztve] -
Don Vittorio
őstag
Akkor viszont az a helyzet, hogy nagy valószínűséggel másra költötte a pénzt, és nem a hiteltörlesztésre. Esetleg több volt még a tartozás, mint amennyi előleget adtatok (btw nem láttátok a hitelszerződését? nagy hiba!), és nem jött össze a plusz pénze, hogy törlesszen. Esetleg láma volt, és nem érdeklődött előre utána (ez a szép a magyar nyelvben: előre utána), hogy van valami extra ügyintézés, átfutás, kezelési költség, etc. Minden esetre továbbra is a legrosszabb eset a várakozás, mert ha tesz egy feljelentést ellenetek, hogy jogosulatlanul használjátok a kocsit, vagy bejelenti, hogy ellopták, akkor a rendőrség először lefoglalja az autót, és csak utána áll neki kideríteni, hogy most akkor mi is van. (Éppen ez történt az ismerőssel, és az eladó-feljelentő közben külföldre távozott, és mivel nem érik utol, nyolc hónapja a rendőrség udvarán áll az autó lefoglalva.)
B-variáció: valami baja lett a pasasnak: kórház, kripta, krematórium, k-börtön - csak az alliteráció kedvéért -, és a díjakat átutalási megbízással fizeti, így a bank még nem tudja, hogy baj van. Ez esetben majd a rokonai tesznek feljelentést, hogy nincs meg az autó. Akkor sem jobb a helyzet, mert akkor meg az örökösödési ügyek miatt áll majd hónapokig a dolog. -
Avicularia
veterán
amiről te írsz az a lízing,hitelnél az eladó nevén van a verda,az önkormányzatnál elidegenítési tilalom van bejegyezve,+ a törzskönyv minden esetben marad a banknál
ha kifizetted a tartozást,a bank kiad egy törlési kérelmet ,amit beviszel ocsmányirodába és leveszik a tilalmat a kocsiról,utána szabadon eladhatod -
Viszlát
addikt
válasz
Don Vittorio #17 üzenetére
Beszéltem már ügyvéddel, sőt, okmányirodás ismerős megnézte a lakcímet és az az igazi lakcíme ami a szerződésen van. Sőt, láttuk a személyijét is és a jogsiját is, mindkettő újfajta, az igazolványszámai is megvannak, azok is frankók. Természetesen elképzelhető, hogy ezek mind hamisak, nade 400ezerért ennyi rizikót bevállalni... Az egész összeg is 1,6 millió csupán, amiért ekkora macera sztem nem éri meg.
Egyelőre úgy tűnik nekem, hogy az a legjobb ha szép kussban elülünk és várunk... ja és nem voltál bonyolult -
Don Vittorio
őstag
Van olyan hitel tudomásom szerint, ahol már te vagy beírva tulajdonosként, de a futamidő végéig a hitelintézetnél van a törzskönyv. Suzukisoknál (majdnem) tuttira van ilyen. Olyan ez, mint a széljegy a földhivatali tulajdonlapon. Te vagy a tulaj, de nem adhatod el, amíg...
-
Don Vittorio
őstag
Nem egyszerű a helyzet, mert hasonló ügyben egy kedves barátomat majdnem lecsukták. Óvatosan. Én először is egy ügyvédet keresnék meg, majd ügyvéden keresztül kellene kideríteni a valódi címét és telefonszámát az embernek. Szimpla ügy, ha pl. X. Y autója kölcsön van adva Z. W.-nek, aki eladja neked az autót, ami nem is az övé. X. Y. fizeti rendszeresen a lét, mert még nem tudja, Z. W. mit tett. Ilyen esetben ti bottal üthetitek Z. W. és az előleg nyomát, mert az autó X. Y.-é, és az is marad. Természetesen más a helyzet, ha X. Y.-é az autó, és ő is adta el nektek. Akkor két eset van. Aki eladta (átvette az előleget), nem X. Y., hanem csak annak mondta magát (pl. hamis személyi), illetve az, hogy a fölvett előlegből akarta rendezni a tartozást, de másra költötte a pénzt, és most bújkál, mert rossz a lelkiismerete. Ez utóbbi helyzet a klasszikus sikkasztás (sikkasztás=nem arra használja a pénzt, amire kapta, hanem más magáncélra), de az a tapasztalat, hogy ilyen esetben a rendőrség bűncselekmény hiányában megszünteti a nyomozást, és a szerződés alapján rendezendő polgári útra próbálja terelni az ügyet, mivel ők a sikkasztást nehezen értelmezik, és csalást keresnek. Csalás meg akkor volna az ügy, ha tudnád bizonyítani, hogy a delikvens eleve azzal a céllal ''adta el'' az autót, és szedte ki belőletek az előleget, hogy becsapjon. Ezt azonban általában nem lehet annyira bizonyítani, hogy az a rendőröknek is tessék. Akkor lehet, ha rajtad kívül még legalább egy másik embernek is eladta, mert akkor már nyilvánvaló a dolog, vagy, ha van olyan tanú, aki igazolja, hogy neki beszélt a delikvens csalási tervéről, amely így meg is valósult. (A polgári per meg nem egyszerű műfaj, de azt gondolom, sejted.)
Nem voltam nagyon bonyolult? -
Viszlát
addikt
Az előlegszerződésben benne van, hogy az előlegért cserébe az eladó átadja a vevőnek az autót és csak abban az esetben használja a vevő jogosulatlanul az autót, ha nem fizet akkor, amikor az eladó át akarja adni a törzskönyvet. Ha ez az eset állna fenn, akkor jogosulatlanul van nálunk az autó, de mindaddig az eladó beleegyezésével használja öcsém a járgányt.
-
bali79
tag
Amiről te beszélsz, az a lízing. Hitel esetén nem a bank a tulajdonos, hanem a vevő, a banknak csak vételi joga van, ezért is kell a hozzájárulása az eladáshoz.
Az eladásra vonatkozó előszerződést bíróságon meg lehetne próbálni érvényesíteni, azaz rákényszeíteni az eladót, hogy tényleg eladja, de ez elég göröngyös és hosszú út lenne. Jelenleg szerintem a helyzet az, hogy birtokolnak egy autót, ami nem az övék, az előleget pedig bukták (ha nem kerül elő a tulaj).
A banknak ebbe az egészbe semmi beleszólása nincs, mert adás-vétel nem történt. Viszlát talán annyit tehet, hogy bemutatja a banknak az előszerződést, ami egyértelműen bizonyítja az eladási szándékot és ekkor a bank elméletileg élhetne a vételi jogával. Amíg azonban a törlesztőrészlet rendben megérkezik, addig nem fog csinálni semmit. Vagy esetleg feljelenti a tulajt csalásért a rendőrségen.
Az autót Viszlát mindnesetre nem használhatja, mert nem az övé! Elméletileg most vissza kellene szolgáltatnia a tulajdonosnak, a pénzt pedig visszaszerezni.
(Vagy eladni egy autótolvajnak az előleg áráért.)
Viszlát: könnyen lehet, hogy a Rendőrség elviszi a verdát, de neked az már sajnos tökmindegy (ugyanis nem a tiéd).
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
No, szal nem hivatalosan megkérdeztem a bankot, név és minden nélkül, a fiókigazgató azt állította, hogy velem nekik semmi dolguk, ha a részletek érkeznek, akkor részükről rendben van a dolog... Nem akarok rendőrségezni... Ezek amilyenek viszik a verdát szó nélkül.
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Ez azért van így, hogy a vételár és kamatai kifizetése után ne kelljen átírási költséget fizetnie egyik félnek se!
Egyébként a gépjármű eredeti vásárlási szerződésében amit a bolt állított ki, a bank van feltüntetve mint tulajdonos, és a vevő a hitel aláírásakor tudomásul vette, hogy a bank jogot formál a gépjárműre mindaddig, amíg a vételár és kamatai teljes mértékben kiegyenlítésre nem kerülnek. Ezért nem adják ki a törzskönyvet gépjármű vásárlásakor abban az esetben, ha hiteles az autó. Ez minden esetben így van, hiszen a tulajdonosé a törzskönyv, aki ebben az esetben a bank! Ha kétségeid vannak efelől, menj be akármelyik autókereskedésbe, és kérdezz rá erre. Ők is ezt fogják mondani neked (én is nemrég vettem hitelre egy autót, és nálam is így van).
Ha előlegszerződést csináltatok, az azt jelenti, hogy meg akarjátok venni az autót, és az eladónak szándékában áll eladni nektek.
Ebben az esetben a legjobban akkor járhatsz, ha a hitelező bankot keresed fel a problémáddal, és peren kívüli megegyezést próbálod kisajtolni.
Ennek a pontos menetéről nem tudok bővebben nyilatkozni, az ide vonatkozó jogszabályokat nem ismerem, de valószínűleg a bank fel fogja keresni a vevőt, hogy mi ez az egész, és ha ő elismeri, hogy likviditási gondjai akadtak, (vagy bármi más okból) akarja eladni az autót, és ti igényt tartotok rá, bele fog menni az egyezségbe, hiszen az ő érdeke, hogy visszakapja a pénzét, az már másodlagos szempont, hogy kitől hajtja be. Ha meg tudtok egyezni, akkor a legrosszabb esetben a bank a tőke és kamattartozás egyösszegű kifizetését fogja kérni a bank, és ezek után átadja neked a törzskönyvet, de az is lehet, hogy megteszi a feljelentést ellenetek, és az eljárás idejére lefoglalja az autót, hiszen az ő tulajdona...
Ez már tényleg a bank hozzáállásán múlik.
Én mindenesetre nem húznám sokáig, mert az idő ebben az esetben ellened játszik, és bűnössé tesz.
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
Nos pontosan ez az, ami miatt nem nagyon akarom a rendőrséget erőltetni. Az autó összes papírja nálunk van, a törzskönyvet leszámítva. A tulajdonos és az üzemeltető ezen az eladó, nem a bank. Amire gondolok, hogy a banki hitel és törzskönyv kamu! Milyen hitel az, ahol a törzskönyvet elveszi a bank, pedig nem ő a tulajdonosa? LEhet, hogy létezik ilyen, nem tudok róla.
Nincs adásvételi. Előlegszerződés van, amit ingatlan mintára csináltuk meg, tanúkkal. Szal ez alapján feljelenthetjük, hogy nem tartotta be amit vállalt, de éppen ez a bökkenő, hogy ezzel magunkat is megszívathatjuk rendesen... A jogi út túlképpen csak jószándékon múlik a mi szempontunkból... -
klepto
addikt
Nehéz ügy!
Adás-vételi szerződés kitöltve kötési dátummal, vagy üzemben tartási szerződés van a kezedben?
Az adásvételi hivatalos formanyomtatvány tanúkkal, vagy sajtpapír, amit otthon tollal írtatok?
Ha az előbbi, akkor irány a közlekedésrendészet (nem a rendőrség, bár egy időben ez is ahhoz tartozott, de mostanában nálunk is már az önkormányzathoz tartozik), és ott kérni egy eljárást az ügyben. Ez esetleg azonnali forgalomból történő kivonást is jelenthet akár, amíg a tulajdoni jog nem rendeződik. Az hiteles autók eladhatatlanok hivatalosan a törzskönyv hiányában, és azért is, mert a tulajdonos nem Xjakab, hanem a hitelező bank! Xjakab csak az üzembentartó, aki a teljes vételár, és annak a kamatai után lesz tulajdonos. Egy autót (de mondhatnék bármi mást is, akár lakást, vagy számítógépet is) csak a tulajdonos írásbeli engedélyével, tudtával és beleegyezésével adhat el az üzembentartó. Gondolj bele, te kölcsönadsz egy gépet egy ismerősnek, aki majd kifizeti, de közben eladja, amíg nem volt kifizetve, a tudtod nélkül. Te örülnél neki? Hiteles autókat a bank képviselője előtt szoktak eladni, vagy hitelátvállalással, vagy azonnali hitelrendezéssel, de ehhez a bank írásos engedélye kell!
Ilyennel rendelkezel?
Ha nem akkor te is hibáztál, nem csak az eladó, ugyanis a törvény nem ismerete nem ment fel a felelősség alól.
Összefoglalva: az autó csak akkor lehet a tied, ha az tehermentes, vagy ha a bank írásos jóváhagyásával rendelkezel! Ellenkező esetben te is bűntettet követtél el, amikor aláírtál egy ilyen okiratot, nem csak az eladó...
Ebben csak az még a bibi, hogy ha feljelent a bank, nem csak te leszel az eladó tettestársa (másodrendű vádlott), hanem a tanúk, akik az adásvételnél jelen voltak szintén tettestársak, és csak a bíróság jóindulatán múlik, hogy mennyire tartják be a jogszabályokat, mert ha nagyon, akkor ők 3., és 4. rendű vádlottként fognak állni mellettetek, és mindezt egy kocsi miatt
Hát tényleg nem irigyellek, mert itt nem a pénz a legnagyobb gond...
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Üdv!
Ha jól értem, ezután az előleg és az előzetes adásvételi után is fizetett az ealdó az autó után hiteltörlesztést, és biztosítást?
Ha igen, akkor az amit írtál ''Az eladó ígérte, hogy amint kiegyenlítette a hitelt, jön a törzskönyvvel nem azt jelenti, hogy majd amikor lejár a hitelperiódus, azután fog jönni? Lehet, hogy 2-3 év múlva beállít a törzskönyvvel, és nem tehetsz semmit, hisz a szerződésben az áll, hogy amint kifizette hozza, és nem az, hogy azonnal kiegyenlíti, és 30 napon belül átadja -
Viszlát
addikt
Szomszédok azt mondják, hogy ők sem látták őket jó ideje. AZ autót nem kőrözik, ennek utána néztem, rendőrség szerint feljelentést nem tudok tenni, mert mire fel? Max eltűnést lehetne bejelenteni. Nincs bejelentett munkahelye, nevet és címet tudok mindösszesen.
-
Viszlát
addikt
Sziasztok!
Talán ti tudtok mondani valami okosat a következő helyzetre. Öcsém vásárolt egy autót, vagyis vásárolt volna, ugyanis előlegszerződéssel elhozta az autót, mivel hitel van az autón és a törzskönyv a banknál van. Az eladó ígérte, hogy amint kiegyenlítette a hitelt, jön a törzskönyvvel és akkor öcsém adja a maradék lóvét, adásvételi aláír ésatöbbi. Ezt egyébként mind beírtuk az előlegszerződésbe. Na most, ez kb másfél hónapja volt, azóta egyszerűen nem tudjuk elérni az eladót. Telefonszám folyamatosan kikapcsolva, a lakáson kb 20x voltunk már, soha sehol senki. Sikerült a banknál kideríteni, hogy rendesen érkeznek a törelsztőrészletek, a biztosítás is rendezve lett mind október hónap elején, mind most november elején. Mi van ilyenkor??
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen program, ami...?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest