Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bedvóter
tag
-
gyapo11
őstag
válasz makoss #68100 üzenetére
Nem ismerem az itthoni boltok kínálatát, azt javasolnám, hogy válassz ki pár neked tetsző és árban megfelelő lámpát hazai boltokból, és megmondjuk, hogy azok közül melyik lehet a legjobb. Az 50 EUR és még drágább lámpák nem fognak beleférni a keretbe, viszont műanyag lámpákat meg érzésem szerint nem fogunk dicsérni, ráadásul csak pislákolni fognak AAA elemmel/akkuval, de legalább nem veszítesz sokat amikor kidobod vagy elajándékozod.
Rendes alumínium lámpa kell rendes akkuval. A AAA akkukhoz meg vegyél kulcstartós kis lámpát, a célnak megfelel, lehet akár műanyag is, de 200 lumennél többet ne várj tőle.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
FBLLMAG
senior tag
válasz makoss #68103 üzenetére
Az AAA / AA elemmel az a probléma, hogy kifolyhat a lámpában. Így tönkretéve azt. Manapság az Eneloop amkuk sem merülnek gyorsan. Érdemes beruházni rá. 3 - 4 töltés után az árát is visszahozta. AAA -s lámpáknak, főleg, Maglite és Ledlenser lámpákat használok. A Varta sem rossz, csak kicsit gyengék a lámpáik. De a 2x AAA -s toll lámpák sem rosszak. Ajánlatos lenne az AA elemet / akkut használó lámpák felé is kikacsintani. 3x nagyobb a kapacitása az ilyen elemeknek / akkuknak, az áruk meg kb ugyanaz. 4x AA lámpák tudnak 1000 - 1800 lm fényáramot. A Fenix LD42 lámpája 50€. Haza, áramkiesés esetére, szerintem a 2x AA -s Fenix E20V2.0 is megfelel. Hagyományos kapcsolóval ellátva a végén, így feleslegesen nem meríti az akkukat / elemeket. Az ára 30 €, felénk. 30 óra felett bír a 30 lm fokozatán. Szerintem az itthoni áramkiesést, bármilyen hosszú legyen, kibírja. Pár € -val drágább a Nitecore MT2A lámpája. A legalacsonyabb 17 lm fokozatán, akár 50 órát is ki kéne bírnia. Hasonlónak tűnik a fényessége mint a 30 lm -os LD22, az ellenére, hogy alacsonyabb a fényáram kibocsájtása. (Ez engem is meglepett.) A kezelésük is egyszerű. Udvarban, kertben is hasznos lehet esténként.
-
jmuranyi
tag
válasz makoss #68105 üzenetére
Szerintem a Varta többet tud, mint a GP, amit az előzőekben linkeltem,
már csak a power bank funkció miatt is.
Kérdés, az aksi része a csomagnak a Vartánál is?Convoyból van néhány lámpám (S2+, C8, L6), azok nagyon jó minőségűek.
M3-am nincs (még...). A 26650-es aksik picit drágábbak, mint a 18650-esek,
és itt még külön meg kell venni. Illetve, alin néztem, ott van olyan M3-as,
amiben nincs beépített töltés, type-C porttal.
Ennek a leírása sem hozza a beépített töltőt.Ja, és az emag-nál az emos ub 50 olcsóbb mint az MM-ben, ingyen szállítással.
-
jmuranyi
tag
válasz makoss #68103 üzenetére
Szia, én ezt a topikot (is) általában csak olvasni szoktam,
meg persze vásárolgatni a javaslatok alapjánÉn kettő(?) lámpában gondolkodnék.
Az első egy kicsi, AAA-s elemmel működik, ami mindig édesapádnál lehet.
(Ezt jelenti az EDC, every day carry - mindennapos hordozásra.)
A media markttól nekem ez tetszett meg.
Valamelyest ütésálló és vízálló, kétutas a csíptetője.
Ha most kellene vennem, ezt venném Édesanyámnak is.
Ez kb arra elég, hogy egy néhány perces áramszünetet átvészeljen vele,
és biztonságban odamehessen a második lámpáért.Második lámpa: ha elég fegyelmezett ahhoz, hogy időnként feltöltse
az akkumlátorát, akkor olyat vennék, aminek a töltője egyezik az okostelefonjának
a töltőjével. Édesanyám telefonjai micro-USB-sek, ide a jelenlegi jelöltem ez.
Ha nem, akkor olyat keresnék, amibe minél több és minél nagyobb elem megy bele,
és jó minőségű tartós elemekkel tölteném fel.[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz makoss #68090 üzenetére
Többiek már mondták, hogy nehéz ügy, de azért legyen egy kis támpontod. Van ZozzV6 táblázata, bár kevés AAA-s lámpa van mérve, de ha beszorzod a battery oszlopban található áramforrás feszültségét a max current oszlopban levő áramerősséggel, akkor megkapod a maximális teljesítményt, amit a lámpa fölvesz, és a light output lumen oszlopban meg az ehhez tartozó maximális fénymennyiséget, ezekből számolható a lm/W hányados, ami a lámpa hatásfokát mutatja. Amelyiknél legnagyobb ez a szám, az fog adott áramforrással legtovább világítani teljes fényerőn. Ha csak a maximális fényerőre vagy kíváncsi, akkor a light output lumen oszlopot kell nézni.
Azt lehet saccolni, hogy 1000 lumenhez 10 W kell, az a sorbakötött 3 db AAA akkuból 2.7 A-t venne ki, amit nagyon rövid ideig fognak bírni. Ráadásul 8 db kontaktuson megy át az áram egy ilyen lámpában, ami nem javítja a helyzetet.
Szóval én inkább azt javaslom, hogy skippeld a AAA akkukat és elemeket, szerezz egy 18650-es akkut meg egy 6 $-os töltőt, és mehet az S2+ tizen pár $-ért, MM meg felejtős.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
WestBam
Topikgazda
válasz makoss #68090 üzenetére
Mint írták is, az 1000 lumen álom egy AAA akkuból, elemből meg pláne. Ha mindenképp a MM a beszerzés helye akkor az alábbiakat nézd meg. A lumen kérdést felejtsd el.
Ledlenser SL-Pro 25
Ledlenser P3
Fenix WF05E⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz makoss #68083 üzenetére
Ilyen alapon valóban nehéz, ezért csak érdekesség kedvéért jelezném, Kínából rendeltem korábban ehhez hasonló konstrukciót:
https://www.amazon.com/Larry-Flashlight-Lumens-Assorted-Color/dp/B015D7VR92/
Erős mágnes van a végén, így alkalmas tárgyakon (pl. mikrosütő / hűtőszekrény / PC-ház oldalán is) megáll. Vagy egy másik, ami komolyabbnak néz ki:
https://www.amazon.com/Worklight-Flashlight-Inspection-NICRON-WL15/dp/B08XPYHL61/
Áramszünetre olyan lámpa praktikus, aminek csökkenthető a fényereje, így takarékoskodni lehet az energiával, azaz szerintem célszerűbb ilyet kérni az üzletben.
[ Szerkesztve ]
-
h.zoltan
csendes újonc
válasz makoss #68087 üzenetére
Én áramszünet/általános tartalék lámpának ilyeneket tartok: link. Olcsók és ezekre a célokra elegendők. Szerintem ilyesmire a fejlámpa a jó választás, persze ha valami specifikusabb igény is adott akkor már nem feltétlenül... Sajnos tapasztalataim szerint egy jó lámpa kiválasztása nem olyan egyszerű, csak néhány felvetődő kérdés; Számít a könnyű hordozhatóság, esetleg EDC jellegű kell? Milyen színhőmérséklet a preferált? Kellenek extra világítási módok, illetve milyenek kellenek? Extra funkciók (mágneses talp, testen belüli tölthetőség, stb)? Flood vagy throw, esetleg zoom? Kiegészítők érdekesek (színes filterek, diffuser, stb)? Számít a garancia egyszerű érvényesíthetősége? Számít a márka? IPX rating és/vagy valamilyen egyéb standard-nak megfeleljen? Milyen AAA energiaforrásról fog üzemelni, primary vagy akkumulátor?
És innen még bőven lehet tovabbmenni a milyen UI - driver - LED irányba... Szerintem ha komoly segítséget szeretnél, akkor több információ kell, de csatlakozva az előttem szólókhoz, ebben az kategóriában és fix MM beszerzéssel nagyjából bármi jó lehet, ami szimpatikus... -
bwoay
nagyúr
válasz makoss #55568 üzenetére
volt esze a gyártónak ilyen szarul megoldani, hogy 25 USD-ért árulhassa bele a 6 dolláros akksit kívánom, hogy a bolt a tudományos bevizsgálás után gariban cserélje, mert gondolom 25 EUR-ért van náluk alkatrészként.
én is biztosan szétszedném, és vennék valami jó minőségű forrfüles akksit a lehető legnagyobb kapacitással, mert akkor egy napon belül megoldódna, közel annyiért, amennyiből elküldöd az üzletnek vizsgálódni.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Gargouille
őstag
válasz makoss #55563 üzenetére
Sima 18650 cella van benne a kérdés csak az, hogy mi az a kábel. Ha úgyis rossz az akku, akkor a külső fekete fóliát bontsd le óvatosan (a cellát hagyd éppségben) és nézd meg hova mennek a kábelek. Fotózd le és töltsd fel ide, hátha okosak tudunk lenni.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
makoss
veterán
válasz makoss #55560 üzenetére
Egyáltalán azt sem tudom érdemes-e belevágni ebbe, hogy működni fog-e egy másik akkuval vagy sem.
Oké, tudom, hogy az én problémám, hogy ilyen drága lámpát vettem, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar, közel 2 év után megadja magát.
Lényegében, most a lámpa mikor feltöltöttem 100%-ra, visszaesett 40%-ra a töltésről való lehúzás után még akkor, így gondoltam, hogy az akkuval lehet gond.
Akkoriban mikor vettem, sajnáltam is, hogy nem olyan lámpáról van szó, amit csak lecsavarok és max kidobom aztán beteszek egy új akkut.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
WestBam
Topikgazda
-
Gargouille
őstag
válasz makoss #55554 üzenetére
Vagy ha nem akarsz mindenféle csoda "...fire" aksikat, akkor innen is tudsz rendelni.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Clever0
senior tag
válasz makoss #39596 üzenetére
Itt találod: LED vilagítás a lakásban
-
kugyu21
senior tag
válasz makoss #39591 üzenetére
Éppen erről a termékről nincs információm, de én már rendeltem tőlük. 9W-osnak hirdetett termékről mondták, hogy a hagyományos 70W-os izzónak megfelelő teljesítményű 300Ft körüli árért. Mikor megkaptam kiderült, hogy alig erősebb egy 40W-osnál. Visszavittem és mert épp volt 12W-os változat is, kicseréltettem arra. Ennek a listaára már 500Ft körül volt, mégis egy-az-egyben cserélték. Ott még azt gondoltam, hogy jó boltot csináltam. Otthon kiderült, hogy csak a fizikai mérete nagyobb, a fénye ugyanakkora, így azt is visszavittem és visszakértem a pénzemet, majd leiratkoztam az oldalukról.
-
BB9000
senior tag
válasz makoss #39543 üzenetére
Kisgömb formában a teljesítmény is kisebb. Philips Corepro az ajánlott.
-
jézusom
addikt
válasz makoss #39518 üzenetére
40 wattos izzó pontosan 40 wattot fog fogyasztani Világítás erőssége lumenben lesz ráírva. Esetedben E27 foglalattal 1000 lumen körüli led körtéket tudsz venni, ami 8-10 wattot fogyaszt (40 wattos led már reflektornak hívják). Ajánlom a filament szálasakat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Akvarisztika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest