Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz Cyberneko #37685 üzenetére
Nem mindenfelé, csak felfelé. Értelemszerűen nem kell fölé állni vagy belenyúlni. ☺
A fénye meg mindenfelé egyenletes mint egy gyertyának, csak jóval erősebb és a láng is sokkal fehérebb mint egy gyertya. Fókuszálásként tükröt raknak a láng mögé a sisakra vagy a lámpára (mi anno kanálból csináltunk), de ez sokat nem oszt-szoroz.
A fénye egyébként nagyon hangulatos, aki barlangászott ilyennel annak hozzákötődik ezna fény a sok jó élményhez. Ha lesz tali akkor majd hozunk ilyen lámpát és megnézed élőben. ☺
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
bwoay
nagyúr
válasz Cyberneko #37249 üzenetére
hálás is vagyok WestBamnak, amiért mindig alaposan kitér a melegedés témakörére, mert azt vontam le az írásaiból hogy amire nekem kell lámpa, arra jobb választás egy alacsonyabb teljesítményű darab, jobb fogyasztással és kisebb hőtermeléssel. S2-k közül a 4 és 6 driveres változatokat néztem, végül X2R-t rendeltem, mert éppen hasonló árban volt, a töltés meg praktikus. Talán Zozz írta korábban, hogy az X2R egy "most slept on" lámpa, az ajánlott alternatívák közül valamiért szinte mindig kimarad, pedig elvileg nincs semmi gond vele
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Victorio
aktív tag
válasz Cyberneko #37165 üzenetére
Csak az érdekesség miatt:
Az ősrégi dupla AA cellás MagLite lámpának ha lecsavartad a fejét, akkor pont bele lehetett állítani a testet - mintegy talapzatként használva a fejet.
Ilyenkor teljesen csupaszon és védtelenül meredt ki belőle a rizsszem izzó.
És ez nem lifehack, hanem tényleg benne volt a használati útmutatóban.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Cyberneko #37158 üzenetére
0 szórt fénnyel nyomja a SK68. Azokat a 75 - 100 Cd/Lm -os lámpákat nem nagyon szeretem, a szűk fénycsóva végett.
Igen is meg nem is. 2 - 3 m - 10 m távolságra szórt fényű (FLOOD), vagy jobban fókuszált (THROWER) lámpa szinte mindegy 20 Cd/Lm arányig. A 40 - 45 Lm/Cd -ás lámpámat használom nagyobb távolságokra.
A 20 Cd/Lm arány alatti lámpákat elméletileg, zárt helyen is lehet használni. Szóval a Nitecore EA21 / MT20A nem igazán THROWER lámpa.Minél alacsonyabb a Cd/Lm arány, annál közelebbre ajánlatos használni, minél magasabb, annál messzebbre való a lámpa. Szerintem.
Cyberneko:
A gyártó ajánlásával.
Gargouille:
Igen erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Cyberneko #37140 üzenetére
A 40% > 400 Lm fokozatra írtam a 4 órát. Ez biztosít 2000 Cd körüli fényerőt neki. Ma már az újabb, biscotti meghajtó, sokat segít.
Nyáron ha a napfényről mész be zárt helyre, ahol nincs villany, a LOW (50 Lm) nem nagyon segít. Éjjel a Nitecore 1 Lm -ja is sok. Éjjeli erdei sétára, szintén kell a 350 - 400 Lm a Convoy lámpánál. Nitecore esetében elég a 110 - 120 Lm, de nyirkos környezetben inkább a 220 - 240 Lm a jobb. (tapasztalat)
Az az almát almával az igaz. Én az azonos felhasználást, pl. esti erdei túra, vettem alapul. 0 m - 100 m -ig pedig cirka 4 fajta lámpát használok, míg a legtöbb embernek elég 1 db. Ezt akartam csak megmutatni. Meg nem árt szerintem, ha össze tudjátok hasonlítani a különböző optikai rendszereket.
WestBam:
Nézd meg csak az összes feltöltött fényképemet.
Nem rossz az Olight sem. Csak ha mellé teszem a FD20 -at, akkor már beltérben a FD20 lesz a jobb. Kint 30 m -ig, már az Olight viszi a prímet, felette kb 50 - 60 m -ig meg a Nitecore EA21, MT20A. Persze az Olight S2 messzebb hord, de az is csak 6000 Cd fényerőre képes, nem 30 m -ig hanem 40 m -ig lett volna jó az Olight, de hiányzott volna a 120, 260 Lm. Az a világítós szilikon markolat, pedig tényleg csodás, és az UI is nagyon tetszik. Tudod a másik topikon, Data (blogos konkurenciád) állt mellém eben a témában. Neki sárga, nekem kék van. A színben nem egyeztünk meg, de a többi passzolt.
Ezt már leírtam, de akinek nincs Fenix FD20 / FD30 -asa, csupán Olight -ja, annak hiába írnám, hogy mi a helyzet a lakásban. Az FD30 egyébként Li-Ion -os, 900 Lm -os. Te számodra sem volt lényeg. Utólag Te is igazoltad, mit írtam.
Esetemben az FD20 pl. azért került a FD sorozat élére:
- A FD30 5 percet, a FD40 3 percet bírja MAX -on, FD20 35 percig (20 - 25 percre volt szükségem).
- A FD20 szórt fénye erősebb mint a FD41 (5 perc) szórt fénye, ráadásul hosszabban bírja.Láthatod beltérben Fenix FD a tuti, de kinti képeken, már nem ez az igazi. Mondjuk láb elé még elmegy, de hidd el, az Olight már erre is jobb. Mint írtam, az Olight nálam is elég előkelő helyen van.
A LL munka / túra lámpa, nálam sincs mindig használatban. Viszont már párszor jól jött, hogy nem szórja úgy a fényt, fókuszálva, és szórt fényre állítva sem. Ott volt pl az erődítmény látogatás esete Svájcban.
Arra a találkozásra, amit Zozz tervezne, én is elmennék (Komárom és Pest között nekem is megfelelne).
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Cyberneko #37136 üzenetére
Egyik sem jó megoldás, hidd el! Eldugott sarokban van a nacsek asztalkája, rajta két fehér porcelán csésze. A dög előtte áll és felém néz. Bele kell világítani a vizesbe, különben nem látom, mennyi van benne.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Cyberneko #37110 üzenetére
Nem harcolok / -tam veletek
Mivel majdnem mindenki használ itt Convoy lámpát, ezért írtam ezzel összehasonlítva. Hogy könnyebben érthető / érezhető legyen a különbség (Üzemidőt, pl. nem tudok fényképezni. Ha nem tévedek a Convoy esetében ráadásul felkerekítettem a futamidőt.). Szerintem, látni az egyes típusú optika lehetőségeit, összevethetitek a saját lámpátokkal. Megkértem topik-társunkat mérésre, nem volt ideje. WestBam annak idején 800 LUX@1m értéket mért a szórt fényre. Többen meg anno jelezték, hogy beltérben 40% -kon használják, vagyis 320 LUX@1m.
Másik topikon kellet harcolnom, hogy a kevesebb Lm -nal is jól látok. Ott a mai napig, nem tudok fényképeket feltölteni. Amúgy pl. a Fenix FD20 szórt fénye 350 Lm esetén, 575 Cd, a táblázat szerint. Ettől jóval többet mértem.
Elég gyakran számolok lámpavásárlás előtt. Ez is bökte többek csőrét. Eddig ez segített, nem nagyon fogtam mellé.
Miért AA/AAA? Kicsit hanyagolva vannak. Nekem biztonság érzetet biztosít. És talán kicsit húztalak is ezzel Titeket. Li-Ion -os lámpátok úgy is van, NiMh meg nem feltétlenül.
Ha csak az a probléma, hogy összevetettem az általatok használt lámpával, nekem ez nem gond. Elhagyom a jövőben.
-
BBéci
legenda
válasz Cyberneko #37118 üzenetére
Bizonyos esetekben kifejezetten jól jön a hirtelen elfogyó, kontúros szélű fénykör. Például megnézem a macskám tálkáit, van-e kajája, vize, de nem akarok a szemébe világítani.
Próbálgattam az F1-et, nem rossz, pláne 13 dollárért. Első bekapcsoláskor rámhozta a szívbajt, a low fokozat elkezdett villogni, majd kikapcsolt. Elejét, hátulját fogva megtekertem, azóta jó. A moonlight számomra nulla, de még meglátom, milyen a töksötét hálószobában. Sajnos van néhány fehér koszdarab a foncsoron, gondolom nincs lehetőség az eltávolítására.
Jóféle, okos töltővel lehet rövidíteni a 6 órát? Kicsit soknak tűnik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Cyberneko #37110 üzenetére
Szerintem az AA, AAA táplálásra és a fókuszálhatóságra vannak kihegyezve a hozzászólások és a képek.
Ha az a cél, hogy a lehető legkevesebb pénzért a lehető legnagyobb fényerőt és megbízhatóságot, variálhatóságot apjunk, akkor leginkább Convoy.
De lehetnek más szempontok is ezeken kívül, ha az ár nem számít és azt is el kell fogadni. Végeredményben ez valahol mánia is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Cyberneko #36969 üzenetére
Igazat adok.
De ha a Fenix FD20, még szélesebb, még erősebb szórt fényét tettem volna próbára, kb ugyanaz az ár, vagy az olcsóbb LL TT is bírta volna a versenyt. Azonban nálam azok voltak. Sajnálom.
Méretre, meg az összes 3,5 - 4 cm átmérőjű, 13, 14, 17 cm hosszú, szóval, szerintem, rajtad is elfértek volna.
Az a problémám, hogy elég gyakran van nálam több lámpa, néha 6 - 7 - 8 db is. Lehet, hogy ez valami betegség.
-
Gargouille
őstag
válasz Cyberneko #35638 üzenetére
Lehet tévedek de a runtime amit odaírnak az arra vonatkozik, hogy mikor merül le az akksi (nyilván az elméletileg legnagyobb kapacitású akksi), de ez egy elméleti adat, mint kb a wifi eszközöknél a dobozra írt átviteli sebesség. ☺ Azt már érthető marketing okokból nem írják oda, hogy amúgy 5 perc után leszabályoz a lámpa...
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ace22
tag
válasz Cyberneko #35614 üzenetére
Tudtommal 18650-es akkura épülő lámpa nem tud 1000 lument folyamatosan szobahőmérsékleten (nem ideértve a 18650 cellával IS üzemelő, de alapvetően 26650-re tervezett böhöm nagy lámpákat).
Még a nagyobb fejrészű, hűtőbordás darabok, mint a Nitecore MH20 (vagy klónjai, mint a Nitenumen NE01 és a Lumintop SDmini) hőmérséklet alapon leszabályozzák a fényerőt pár perc után. A szerényebb kivitelűek (pl. SOFIRN) turbóról high-ra 3 perc, high-ról mid-re 30 perc után időzítővel szabályoznak le.
A jó öreg Convoy S2+ (pláne a 8 X 7135) tudtommal nem rendelkezik sem hőszabályzós, sem időzítős védelemmel, ezért észnél kell lenni, ha a legmagasabb fokozaton megy.
-
MittuDomain_
őstag
válasz Cyberneko #34903 üzenetére
Meddig tölt a Lii-100 egy ilyen akksit?
Egész éjjel fent volt és még mindig nincs kész, 1A mellett. (A töltőfely 2,4A-t ad le, abban sincs hiba.) Ebből az utolsó 25% ami vmi irgalmatlan lassan vándorol bele.Egyébként 6/6 bontott cella jó, szóval öröm-boldogság.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
BBéci
legenda
válasz Cyberneko #34294 üzenetére
Egyértelműen leírtam, neked címezve: "Megértem és elfogadom a szempontjaidat, arra ott a P3D, az simán megáll a "talpán"." [link]
Azért kérdeztem, mit értesz moonlight alatt, mert én olyat sosem említettem. Azt írtam, hogy 30 lumen körülire van szükségem az esetenkénti lakásban történő használatkor.
"100 lumen alatt kellene két fokozat, mondjuk 20 és 80, amik beltérben ideálisak."
A P3D legkisebb fényereje 12 lumen a következő fokozat 53, lakásban ezt a kettőt használom, utóbbi a kertben/faházban is elegendő szokott lenni.Miben tud kevesebbet az általad ajánlott Sanyo akksi, mint mondjuk a 13 eurós Eagle Tac?
Töltő melyik legyen?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Cyberneko #34290 üzenetére
Te mit értesz moonlight mód alatt, olyat soha nem említettem? Az előbb linkelt Eagle Tac módjai a következők:
1870-1270/760/330/121/16. Ez (majdnem) teljesen rendben van.
Az ára nem háromszáz és nem félezer dollár, hanem 70 euró. Honnan veszed ezeket a számokat? Írtam valamikor valamelyiket?
Az még mindig nem eléggé érthető, hogy van egy flooder jellegű lámpám, a Fenix P3D és az mellé keresek egy erősebbet? De annak az erősebbnek is legyen egy lakásban használható fokozata, ha éppen az van kéznél."lesajnáló-személyeskedő módon kioktatod"
Ezt hol láttad?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Cyberneko #34254 üzenetére
A sátrazásból már 30 éve kinőttem.
Megértem és elfogadom a szempontjaidat, arra ott a P3D, az simán megáll a "talpán".
Előbb próbáltam, nem kapcsolja a turbó fokozatot, úgy látszik, kezdenek merülni a bő 3 éve benne lévő elemek.Más.
Nekem kifejezetten tetszik, ha egy lámpa minden esetben a legkisebb fényerő fokozaton kapcsol be, azt tartom ideálisnak. Ha kell a teljes kakaó, akkor koppanásig betekerem a fejrészét, akkor mindig, bekapcsoláskor is a turbó üzemel.Várok még a TX30C2 megvásárlásával, pedig már kosárba tettem, hátha piacra dob a Fenix és az Olight XHD35-ös lámpát. Sokáig nem húzhatom, mert most akciós az Eagtac.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Cyberneko #34237 üzenetére
Az előbb egy telefonhívás miatt nem fért bele a következő.
Az Olight S30R III XM-L2 LED-es, amit már tavaly sem vettem volna meg, csakis XP-L-est, mint az M23 Javelot. Az viszont a fokozatai - 20, 350, 1020 - miatt esett ki. Azóta megjelentek az XHP35 fényforrások, olyat szeretnék birtokolni!
Több hónapja akartam itt kérdezősködni, de tartottam attól, ami bekövetkezett. Ebben a topikban a 30 dollár alatti lámpák, azok közül is a 10-20 közöttiek a legnépszerűbbek, aki annál drágábbat venne, arra lesújt a népharag.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gargouille
őstag
válasz Cyberneko #34152 üzenetére
Engem például sokkal jobban elvakít a sok sz@har xenon lámpa ami manapság oly divatos (még a jól beállított gyári is sokszor), ellenben lehet, hogy csak szerencsém volt de bringás még sosem vakított el.
Másfelől az eredeti felvetés arról szólt, hogy olcsó megoldást keres. Nyilván kinek mi olcsó de huszonezres lámpa szerintem nem az. Az ajánlott s2 vagy akármi 50% fényerőn is reflektor. Arról nem beszélve ha erdőre kell akkor ki lehet egészíteni pl egy erős spotos fejlámpával is, úgy már olyan mintha nappal tekernél :-)
-
-
G@ben
addikt
válasz Cyberneko #32904 üzenetére
Méretben kb 2db S2-nek felel meg, illetve még egyszer leírom, hogy nem konkrétan erre a típusra gondoltam, hanem ilyen kialakításúra! Illetve nem hátrány az első kapcsoló, az nekem jobban kézreáll.
benfolds: lehet, hogy van videó, de akkor is csak a kialakítás lényeges, nem ez a típus. Más típust meg nem nagyon tudok, ezért is kérdeztem, hátha valaki tud.
A Solarstorm konkrétan melyik típus?[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
peestike
őstag
válasz Cyberneko #32773 üzenetére
Pont ez járt a fejemben, hogy csak haladt a technika valamit előre.
Van még itthon olyan 4es akksi töltő amibe legalább 2 akksi kell egyszerre, de csak bal oldalra lehet tenni azokat is...42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Ra3
őstag
válasz Cyberneko #32770 üzenetére
Én pont a múlt héten rendeltem ebből a microusb-s Lumintopból pár darabot ajándékba, ha adok egy S2-t vagy C8-at valakinek akkor jól jön, ahol nincs több 18650-es lámpa ott nem kell külön töltővel vacakolni.
Amúgy a 3400-as Panasonic akksira építették a töltőelektronikát, annyi baja van hogy majdnem 71mm hosszú, és nem megy minden lámpába bele, de a Convoyokba jó. Ha megjön majd beszámolok róla, de szerintem a Lumintop név valamilyen szinten garancia a minőségre.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
peestike
őstag
válasz Cyberneko #32770 üzenetére
és ZolkoW
köszönöm szépen a gyors segítséget!
még töltő kapcsán annyit kérdeznék, hogy ezeknél a töltőknél már nem érdemes gondolkodni azon, hogy védett legyen az akksi?
veszek egy ilyen márkájú töltőt, hozzá a Pana akksit, aztán ezzel letudva a dolog.
nem lesz tötés közben pukkanás.próbáltam keresni az említett vaterás linket, de amit találtam már döglött link volt.
még egy láma kérdés: az említett LiitoKala márkának, pl.: [link]
meg úgy általánosságban töltőknek van az a fajtája, amibe 2 akksi megy bele, ezek esetleg tudnak egy akksit tölteni egyszerre, vagy mindenképp 2 db kell bele?42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Gargouille
őstag
válasz Cyberneko #32736 üzenetére
Ez kicsit olyan mint az autószerelő aki: gyors, jól dolgozik és olcsó. Na most ebből a háromból kettőt választhatsz. Sajnos lámpáknál is (mint minden más terméknél) van egy elvi határ ami alatt sehogy sem tudsz minden kritériumnak eleget tenni. Amit mindenki elvár egy lámpától általában, hogy:
- Jó/erős fénye legyen
- Megbízható/masszív legyen
- Hosszú üzemideje legyen
- Olcsó legyenA nagyon olcsó lámpáknál (tipikusan a 10$ alatti kategória) mindenképp valamiből engedned kell mert képtelenség ennyiből összerakni olyan lámpát ami mindet tudja. Ami miatt mindig az S2+ jön elő az az a tény, hogy ez az a lámpa aminek nincs semmilyen alapvető hiányossága és árban világbajnok. Gyakorlatilag ez a legolcsóbb lámpa amit érdemes megvenni anélkül, hogy utána csalódnál benne. Nem véletlenül ilyen népszerű.
Fejlámpáknál árban még feljebb kezdődik ugyanez a kategória.
Csodák nincsenek, lehet próbálkozni a 2$-os vackokkal de idővel csak bajod lesz vele, rájössz, hogy nem megoldást hanem problémát vásároltál és a végén fogsz venni egy drágábbat, vagyis összességében amiatt, hogy spórolni akartál a végül többet fogsz költeni.
-
G@ben
addikt
válasz Cyberneko #32736 üzenetére
Nem az 50+ dolláros kell, hanem olcsóbb. Egy fokozat is elég rá. Egyszerű legyen. A kialakítás miatt linkeltem azt, amit, illetve a Boruitot, nem azért, hogy az kell. Azért néztem a fejlámpákat, mert azoknak van olyan tartójuk, amit szépen fel tudok fogatni a megfelelő helyre. Ennyi. Kerülhet annyiba, mint az S2, ennyi engedményt tudok tenni, bár azt hittem, van olcsóbb fejlámpa fele-harmad teljesítménnyel.
Ha az S2+ tömegéből indulok ki, akkor elég nagy tépőzár kéne, hogy a rázkódástól ne essen le.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz Cyberneko #32723 üzenetére
Azzal az a gond, hogy a sima levételhez, hogy ne maradjon lezáráskor a bringán, macerás, az ellopáshoz meg könnyű.
Ami fejlámpát linkeltem, valami olyasmi kéne, annak a tartóját tudom rögzíteni, de a lámpa könnyen kivehető.
Olyasmiből van valami ajánlott, olcsó darab? 300-500 lumen már bőven jó, csak terítsen szépen.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
zolikaDB
veterán
válasz Cyberneko #32672 üzenetére
Mármint erre gondolsz?
Mit értesz az alatt, h "három hatos"?
Suta vagyok az elemlámpákhoz, "szeretném" őket, de nem értem ezt a szakmát - még -
ZozzV6
senior tag
válasz Cyberneko #32601 üzenetére
Szerintem az üvegnél folyt be inkább mint a bezel menetnél. A bezel nagyon szépen felfekszik plusz ott a tömítés. Viszont a foszforeszkáló gyűrűn nem tudsz jobban szorítani mert a ledpolc magassága fix. Mellesleg megjött az S2+ UV Nichia lámpa.
Marha jól memutatja a ledek színhőmérsékletét. bal 1A hideg, jobb 3B neutrál:
XP-L2 a C8-ban
Normál fény vs UV és a szétborított S3[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Sinisi
senior tag
válasz Cyberneko #32347 üzenetére
Rendben :-), köszönöm!
Bicóra a 6-os driverrel vegyem? Ilyen lencsét alin nem lehet kapni esetleg más néven (keresetem de nem találtam)? Mennyire megbízható a linkelt bolt?Uv-ből van már egy neon ami fix, és úton egy olcsóbb verziós zseblámpa, megnézem, hogy az mire lesz elég, de nincs semmi különös cél. Kíváncsi lettem volna, hogy a koszos, bacis részek (mosdó/fürdő) valóban úgy előjönnek-e mint a képeken.
-
-szabi-
addikt
válasz Cyberneko #31674 üzenetére
Azt tudom.
Elvileg ezekkel lehet venni:
XML2 U2-1A 6500-7000K
XML2 T6-3B 5000-5200K
XML2 T6-4C 4300-4500K
XML2 T5-5B 4000-4200K
XML2 T4-7A 3000-3200K
Így nem értem gearbest ezen jelölését, (XML U2 - 1B) mert ilyen nincs.
Vagy ez valami régebbi LED?SZERK: (#31675) ZozzV6
Akkor mégiscsak létezik 1B?
Alin a Shenzhen boltban nincs ilyen.üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
válasz Cyberneko #31674 üzenetére
Az hogy xml vagy xm-l2 elírás mert már csak XM-L2 van az M1-ben. 1A és 1B között meg szinte semmi különbség bincs. Csak egymás mellé téve látnád. Viszont egyik 6x7135-ös, a másik 8x7135-ös driverrel van ha jól néztem. Az nem mindegy. M1-et vedd az erősebbel nyugodtan.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Axe Miskolc
tag
válasz Cyberneko #31050 üzenetére
Sziasztok!
Olyan lámpát keresünk egy partnerünk számára ami ledes,tölthető,minimum 70 métert bevilágít.
Eddig ennek a régi változatát használtak,de nem találom a beszerzési forrását: [link]Convoy C8 is tetszene a vezetésnek de nem találtam hazai forgalmazót (áfás számla kell).
A fentieken kívülieket is írhattok,nincs konkrét elképzelésük.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz Cyberneko #29910 üzenetére
A vörösréz aminek jobb. CPU hűtők is vörösrézből vannak.
Alu: 210 W·m-1·K-1
Sárgaréz: 85 W·m-1·K-1
Vörösréz: 386 W·m-1·K-1[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz Cyberneko #29754 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, nekem 6-os driverrel van az S2+ de a közepes fokozat bőven elég kültérre is, a legnagyobb fokozat már csak ritka alkalmakra kellhet esetleg, ráadásul szemre alig van különbség a közepes és a legnagyobb fényrő között pedig áramfelvételben óriási a differencia. Akinek folyamatos használatra legalább akkora fény kell mint az S2+ legnagyobb fokozata az nagyobb lámpát vegyen inkább szerintem mert ez folyamatos üzemben egyszerűen kicsi ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?