Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ks52
csendes tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #47385 üzenetére
Én meg csak várok és várok és várok....
Szerintem ezek órabérben dolgoznak
Amint jelezték megküldtem az összes papírt emailben, ezt sikerült összehozniuk:Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés / Under postal customs procedure
2018.07.06.
Címzettől beérkezett dokumentumok postai feldolgozása / Processing customs documents
2018.07.18.
Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldve
2018.07.27.Ha minden ok még lehet, hogy még augusztusban megkapom
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #47368 üzenetére
Most szívemből írtál. Így érzek, az utóbbi időben elterjedő 2000 lm körüli, kis zseb - fényágyúkkal is. Ráírják az X000 lm fényáramot, amit xx mp -ig bírják. 3 - 5 perc sem sok, de legalább már használhatóbb.
Valahogy a NC festése sem bír sokat, hatásfoka is elég gyenge ezeknek a lámpáknak.
Mindezt úgy írom, hogy van jó pár NC lámpám. Nem tartom rossznak a termékeiket, de azért ennyi pénzért, megemberelhetnék magukat.
-
törölt tag
válasz ZozzV6 #47335 üzenetére
Kis fejméret nagy hatótáv. Ilyet szeretnék én is. Annó az olight s30r javelotot akartam megvenni ami tudott 17000 cd-t. De sehol nem lehetett kapni csak egy román webshopban, de azok nem álltak velem szóba és nem akartak küldeni Magyarországra lámpát. Kiváncsi lennék a Nitecore P12 gt mitől tud 25000 cd-t. Most azt nézegetem. Az eagletacnek van még olyan lámpája ami ekkora fejmérettel 20 kcd feletti értékű.
-
ace22
tag
válasz ZozzV6 #47315 üzenetére
A Nitecore MT06MD kimondottan orvosi felhasználásra készült, magas CRI LED, fotobiógiailag biztonságos, PWM mentes, sterilizálófolyadékba mártható, ráadásul ocsmány pupillakörök vannak eltávolíthatatlanul az oldalára festve...
A Lumintop IYP365 Ti nem titánból készül, hanem titán ötvözetből. Amennyi titánt tartalmazó ötvözetet láttam, szerintem szerény mértékben tartalmaz titánt a szokásos vas/króm/nikkel összetevők mellett.
-
ace22
tag
válasz ZozzV6 #47307 üzenetére
A Lumintop IYP365 nagyon bejött. Egy orvos barátomnak is ilyet adtam ajándékba, ő simán fertőtlenítő folyadékba mártja naponta (talán etanol?), és még működik.
Memória nincs, 3 üzemmódja van, a középsőn kezd, onnan alacsony -> magas -> ismét közepes.
Van rozsdamentes acél változata is, ha egyszer komolyan leakciózzák, olyat is veszek.
-
benfolds
őstag
válasz ZozzV6 #47273 üzenetére
john 3:16? wtf?
imádom az ilyen kis rejtett üzeneteket -
sipi83
aktív tag
válasz ZozzV6 #47249 üzenetére
Igen lehet érezni, ezen lehet javítani egy kis mod-al. Pl. egy réteg szigetelő szalag csík az akku azon részére?
Mondjuk akkor megvan az esélye, hogy a beleszorul a csőbe, és ha jól emlékszem a feje az ragasztott... instant szívás is lehet belőle.@kugyu21: Köszi, valami ilyesmit néztem én is. Nem sürgős, meglátjuk meddig bírja a gyári.
-
Tamás9x
őstag
válasz ZozzV6 #47222 üzenetére
Ulltrahangos tisztítóban pici nitro higító leszedi az összes dóm maradékot, az enyém sem halt meg, hála égnek kontakt hibám volt csak a kapcsolónál. A foszfor réteget nem bántja, hacsak nem hagyod benne estére.
S2+ 3,5A-nél állt meg 10-es driverrel alu csillagon.
[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
ZolkoW
őstag
válasz ZozzV6 #47172 üzenetére
menő garnitúra!
én most elhatároztam végre,hogy veszek melegebb színhőmérsékletű ledet a fitorchba,mert csak zavar ez a fehér... sima szokásos 20mm-es csillag szerintem belemegy, max a csavaroknál kell módosítanom,vagy azt se. de felmerült,hogy ha xhp50.2-t vennék bele, vajon milyen lenne? csak elszúrnám,vagy szűkebb lenne a csóva közepe? mondjuk nem volna rossz más gasket is (nem célzás). inkább maradok a 70.2-nél, akkor ez rendes flood marad,meg majd lesz külön egy fénykard. nem olyan 29 dolláros, az nem mozgatott meg annyiért semBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MittuDomain_
őstag
válasz ZozzV6 #47160 üzenetére
Téged nem vigasztal, de az enyém friss állapota 'utánküldve', szóval holnap meg kéne kapnom mindenmentesen.
Mindkét lámpás rendelésem Priority volt és azt látom továbbra is működik (kopp-kopp-kopp), ha te is azt választottad és neked ennek ellenére küldték LVS*-el, szerintem simán reklamáld meg a GB-nél.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
benfolds
őstag
válasz ZozzV6 #47152 üzenetére
na fasza... még jó, hogy az enyém lett volna a legesélyesebb a gb topik szerint a sima belga registereddel, illetve nekem kellett volna legkésőbb megkapnom. ehhez képest az enyém jött meg leghamarabb és nem is kapták ki. persze ez csak a szerencsémnek köszönhető, a probléma inkább az, hogy arról volt szó, hogy a priority line áfa-mentes. egyébként amikor írtam a gb-nek, hogy változtassák meg a postázási módot, mert nem akarok áfá-t fizetni, akkor nem mondták biztosra, hogy priority-vel nem lesz megadóztatva. persze csak bemásolták a sablon szöveget, hogy nem garantálnak semmit.
szerk: most látom, hogy ugyanazzal jött, mint nekem, nem priority-vel. egyébként ténylegesen azzal jött, vagy csak azzal rendelted? mert úgy emlékszem, hogy a tiéd is ugyanazon az útvonalon haladt, mint mittudomain-é, pozsonyon keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
válasz ZozzV6 #47152 üzenetére
Nemár. Most parázok én is, miközben piszkosul sajnállak.
Priority rendelted?
Az enyém állapota frissült végre Pozsony óta, de még mindig csak belföldi feldolgozásra továbbítva...
Nem tudom milyen állapotot kell látni, hogy megnyugodhassak.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
ZolkoW
őstag
válasz ZozzV6 #47114 üzenetére
az is jópofa.
Meg az UT02 /U21 is.. Amin még megakadt a szemem, az a JAXman X1, az is kissé egzotikusabb, meg sallangoktól mentes, átgondoltnak tűnik.
Ezeknél mondjuk kicsivel kisebbet képzeltem, értelemszerűen együttélnék a rosszabb hőelvezetéssel akkor, na mindegy, csak kellett valami nyálcsorgatási célpont.
Eléggé a "nem kell, de még nincs" kategóriaBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MittuDomain_
őstag
válasz ZozzV6 #47110 üzenetére
Én most lettem k dühös, nem tudom mit szórakoznak vele.
A DQG Tiny-s rendelésem állapotában az utolsó bejegyzés az egy héttel ezelőtt Pozsony egészen a mai napig, amikor is az állapot erre frissült: "Utánküldve/Reforwarded"
Most az országhatáron belül utaztatják valahol?
Mi a tökömet ültek rajta egy hétig, 26USD volt a rendelés összértéke (DQG+TIP Gift set)Ez az egyik fele, a DT35 még mindig Pozsonyban dekkol a nemzetközi (1track), a szlovák és a magyar követés szerint is.
Azért egyben anyázom a postát, mert a két rendelés közt kb. 15p telt el és eddig teljesen együtt mozogtak.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
MittuDomain_
őstag
válasz ZozzV6 #47082 üzenetére
A közvetlen kollégámnak (szobatársamnak) van OTR, ha hozza azt a minőséget, igazi jó kezdő edc pakk 15 dollárért.
(Na jó, inkább azt mondom, ez egy K jó belépő a lámpák világába ennyiért. Téged ismerve egyet megtartasz gyárinak, lesz egy tuning pakk , a harmadikat meg elajándékozod, vagy elmegy 8-10e körül, és bárki is kapja, le fog tőle hidalni. Az OTR szerintem tényleg fasza cucc.)
Ha nem lenne itthon 2db F1, 2 S2+, C8, stb. az 1000lm nagyságrendből... (meg úton még 3 komoly lámpa), tuti már ment volna PM, egyet átvehetek-e.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
vince
őstag
válasz ZozzV6 #47057 üzenetére
Elolvastam a blf-es "cikket" róla, érdekesnek tűnik, köszi, hogy felhívtad a figyelmet rá. Szubjektív, de szerintem rettentő rondák ezek az Emisar lámpák, mondjuk pont a D4S, ami szódával elmegy
(#47058) -szabi-
Q8 játszott nálam is, de ez a kis Lumintop több szempontból is edc-kompatibilisebbnek tűnik.
A fel nem használt pontokat egy idő után törlik, de jóval előtte szólnak róla - arról mondjuk pont nem, hogy a törlés hány pontot fog érinteni
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
gyenesmartin
őstag
válasz ZozzV6 #46996 üzenetére
5-ös fokozaton bármeddig bírja, 6-os fokozatot 10 percig, a 7-esnél pedig jó, hogy visszalép 45 mp-nél. Ekkor még éppen meg lehet fogni. 8,5 A-t vesz fel turbón feltöltött 30Q akkuval.
Lehet egyszer benevezek egy L2-re én is. De most így van ez az S2+, C8 szintén ilyen moddal, BLF A6, meg most jön egy Sunwayman P25C. Ennyi lámpa nekem bőven elég. Utóbbit lehet használni Flat top akksival?[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
-
Predator2
addikt
válasz ZozzV6 #46922 üzenetére
Nem ragaszkodom a lítium ionos akkuhoz, ahhoz viszont igen, hogy tölthető/cserélhető akkus legyen.
Van konkrét ajánlat?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
benfolds
őstag
válasz ZozzV6 #46894 üzenetére
hülye vagyok, a kijelzőről megfeledkeztem...kíváncsi leszek a véleményedre, remélem hamar megjönnek a lámpák. (chateltem velük, hogy az enyémet is priority line küldjék, normális volt az illető, még angolul is rendesen tudott, de végül ticketet nyittatott velem, és mire ott zöld ágra vergődtem velük, addigra feladták a lámpát. talán szerencsém lesz...)
-
sipi83
aktív tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #46816 üzenetére
Őszintén: ezt elhiszed nekik? Mennyi kattintásra is vannak ezek a mikrokapcsolók tervezve? 100000? 500000? 10000000? Ilyen magasságokban kell gondolkozni ha jól tudom.
Lehet, hogy a nyugalmi fogyasztással gyűlt meg a bajuk és azt nem tudták megoldani? A nagy neveknek is voltak ilyen problémái, mostanában pl. a TIP első szériában is a magas nyugalmi fogyasztás okozott gondot ha le volt zárva, majd kivették és a hülye klipszet kellett ráfordítani zárásnak, azóta is hirdetik, hogy egy évig is bírja ha nem kapcsolod be. Előtte meg napok alatt lemerült. Én ezt inkább el tudom képzelni.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
gyenesmartin
őstag
-
Lacerta
aktív tag
válasz ZozzV6 #46649 üzenetére
Egyszer ablakon keresztül kellett kinyitni egy autót ( szerencsére nem az enyémet ), méretes kővel, féltéglával nem sikerült, simán lepattantak róla.
Végül fotóállvánnyal törtük be. Az állvány összehajtva kb. 70 centi hosszú, fejjel 2,5kg, és szabaddá tettem a lábak végén a jégre való acéltüskéket. Na így sikerült 3-4 nagy ívű suhintással ( k*rvára féltem, hogy mellémegy, és keresztüllyukasztom a kasznit ) beverni.
Taktikai lámpával még most is kopácsolhatnám. -
Lacerta
aktív tag
válasz ZozzV6 #46601 üzenetére
A rugók és a kontaktok párhuzamosan vannak kötve, ha utána számolsz, pont annyi a veszteség, mint soros akku konfignál.
Az tény, hogy a gyűjtő vezetékeken már nagyobb az áramerősség, ezt nagyobb keresztmetszettel lehet kompenzálni, méretezés kérdése az egész.A külön akkutartó az még plusz 2 kontakt sorba kötve ( átmeneti ellenállás! ), nagyobb áramnál tényleg jobban számít, de soros kötésnél is felesleges bonyolítás, amikor egymás mellett van a 4 akku. Lehet, hogy kényelmesebb a használat során a kivehető akkutartó, nem tudom, nincs ilyen lámpám. De az tuti, hogy ha jól van megcsinálva a lámpa, akkor a monolit kivitel kisebb veszteséget szenved el, mintha külön akkutartós lenne.
A másik érv a 4P mellett, hogy beépített USB töltésnél nehézkes megoldani a 2S vagy 4S töltést ( bár természetesen nem lehetetlen ). Már ha előny a beépített töltés. Nálam igen.
Ez így sztem az akkuk szempontjából tök korrekt megoldás.Update: Épp most felkerült egy új review a taschenlampen-forum.de-re, ott azt írják, hogy csak a hossz miatt lényeges a védett akku, a rövidek nem érintkeznek rendesen.
Köszönöm a véleményeket! -
Tamás9x
őstag
válasz ZozzV6 #46606 üzenetére
Hála égnek már túl vagyunk az AAA-AA és 18650-es korszakon, most szeretném elkerülni, hogy kiszedegessék a lámpából a cellát, és töltögessék maguknak. (meg tudják csinálni, figyelnek a polaritásra, és nem hagyják ott őrizetlenül soha.. de inkább ne. ) Illetve nem veszem jónéven , ha az enyémet csenik ki a táskából, és lemerítik. Az usb ajzatos még azért jön jól, mert megtanulja, hogy óvatosan kell vele bánni, ha kitöri akkor.. jön a sírás rívás, és legközelebb már jobban figyel. Foglalkozva van velük, nem viszik suliba, nem alszanak vele, nem viszik be az ágyba stb stb
Convoy L2-vel nem szerencsés szaladgálni este, nagyot üt.[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #46601 üzenetére
A soros kapcsolásnak előnye a kisebb áram és kisebb veszteségek, a párhuzamosnak meg az, hogy nincs leggyengébb láncszem effektus. Vagyis ha az egyik cella belső ellenállása megnő, akkor soros kapcsolásnál terhelésnél leesik a feszültsége, és ha minden cellát figyelünk, akkor vissza kell venni a teljesítményből. Párhuzamosnál meg a többi cella átveszi az áramot, és megy a fény tovább.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Lacerta
aktív tag
válasz ZozzV6 #46598 üzenetére
Ellenkeznem kell, mert a gyártó maga is azt írja, hogy 3.2V elérésekor villan ki a vörös feszültségjelző, amikor merül az akku.
Awesome Karesz barátunk itt ( kb. 04:20-tól ) premier plánban mutatja is ( nem a visszajelzést, hanem az akku konfigurációt ):
https://www.youtube.com/watch?v=irWg7ffJF2c[ Sztem egyébként 12V-os lehet benne az XHP70.2, mivel van XHP35HI változat is, és hülyeség lenne két külön boost konvertert tervezni ]
Szerintem tökre nem marhaság, nem bonyolultabb egy jó boost konvertert összedobni, mint külön-külön figyelni a cellákat töltésnél és kisütésnél egyaránt.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #46559 üzenetére
A Manker E03H AA -s, és attól is jobb üzemidőt biztosít a ZL. Az E02 ráadásul gyengébb is. A táblázatod szerint 141 lm, 180 lm helyett. Az XP-G3 -as modell a Manker esetében, szerintem szintén nem fogja elérni a 220 lm -t. A Manker lámpáinál valahogy azt tapasztaltam, hogy ráírnak 900 lm -t, akkor jó ha a 600 lm -t teljesítik. Pár ciklus után, már a fényerejét sem tudta elérni. Ahogyan merül az akkumulátor, elég gyorsan beesik a fényereje.
Ami Manker lámpám van, mintha a megmunkálása durvább lenne, a gyűrűnél mintha kicsit élesebb lenne. Farmerzsebben 1 napot volt, és már a kapcsolónál kicsit kopott a festék.
Szóval a Manker nem igazán győzött meg. Ráadásul azért nem is olyan olcsó.
Ja és +3 db akkumulátor kell az E02 -höz.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #46523 üzenetére
Jó ezt tudni, én nem akarnám folyamatos árammal terhelni, csak pwm-mel, és azon godolkoztam milyen áramkorlátozást tudnék beépíteni, ami nem fűti el a fölösleget. De akkor ezzel a leddel nem kell ügyeskedni, mehet rá a cella a fettel, a pwm-et meg majd meglátom meddig érdemes tekerni, a melegedés fogja korlátozni.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #46496 üzenetére
Az XP-L HI led adatlapján 3.25 V maximális feszültség szerepel, erre én egy kis ellenállású fettel egy teletöltött cellát nem mernék rákapcsolni. Megnéztem az A17DD-L drivert, a fet direktben kapcsolja a ledre az akkut. Nem hiszem, hogy egy 20 A-rel terhelhető cella feszültsége leesne 3.25-re, vagyis a led ezek szerint többet bír, mint amit az adatlap mutat. A másik megoldás az lehet, hogy a driver ismerve a cella feszültségét úgy állítja be a pwm kitöltési tényezőjét, hogy effektívben ne haladja meg a feszültség a 3.25-öt, ehhez is az kell, hogy a led rövid időkre bírja a sokszoros áramot.
-
Lacerta
aktív tag
válasz ZozzV6 #46510 üzenetére
Teljesen jogos a felvetés.
Van ilyen projekt, csak döcögősen halad idő hiányában.
Az áramköri kialakítás(ok) és az alkatrészlista kb. megvan, valamikor kicsit rá kéne menni a mikrovezérlő programozásra ( ebben járatlan vagyok ), utána jöhetne a deszkamodell építés és a nyák tervezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest