Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
''Andorpapának: Máté ev. 5. 27-32.''
Na akkor íme a többieknek is:
''Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. Ha a jobb szemed visz bűnre, vájd ki, és dobd el magadtól, mert jobb neked, ha egy vész el tagjaid közül, mintha egész tested vettetik a gyehennára. Ha pedig jobb kezed visz bűnre, vágd le, és dobd el magadtól, mert jobb neked, ha egy vész el tagjaid közül, mintha egész tested vettetik a gyehennára.
Megmondatott ez is: Aki elbocsátja feleségét, adjon kei válólevelet. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét, paráznaság esetét kivéve, az házasságtörővé teszi őt, és aki elbocsátott asszonyt vesz feleségül, az házasságtörést követ el.''
Mivel nem vagyok se rabbi, se teológus, csak egy józan gondolkodású fiatal, így gyorsan átolvastam pár írást erre a textusra vonatkozóan, melyek okosabb emberek fejéből pattantak ki.
A szövegben az asszony nem a ''nő''-t jelenti, hanem a házas nőt. Jézus szerint (mivel ő mondta a fentieket) tehát az bűn, ha egy feleségre tekintünk ühümkhmm szándékával, vagyis egyszerűen gondolatba vesszük azt. Ugyanezt igazolja másik rész is (nem itt), melyben a következő áll (nem szószerint): vétkezni gondolattal, szóval és cselekedettel. Tehát az idézett szöveg beleillik ebbe a gondolatsorba, viszont az asszony csak és kizárólag házas nőt jelent, nem pedig hajadon személyt.
Aztán a szövegben hasonlat jön, inkább vessük el a gondolatot, és írtsuk ki legkisebb csíráját is, mert különben a gyehennára (pokol) kerülünk. Aztán jön a válólevél. A zsidóknál szokás volt, hogy csak a férfi válhatott, ezt pedig egy válólevél kiállításával igazolta. Jézus szerint ez azonban nem elfogadható, Mózes csupán ''szívetek keménysége miatt'' adta ezt a törvényt, vagyis a házasság felbonthatatlan. Márpedig ha az, akkor házasságtörővé teszi a feleségét a férfi, ugyanis egy felbonthatatlan kapcsolatból küldi el, így a ha a nő új férjet talál, akkor azzal házasságtörést követ el.
Hogy pontosak legyünk: Mk. 10,1 (a válólevélről)
''Szívetek keménysége miatt írta nektek Mózes ezt a parancsolatot, mert a teremtés kezdete óta az embert férfivá és nővé termetette az Isten. Ezért elhagyja az ember apját és anyját, és lesznek ketten egy testté, úgyhogy ők többé már nem két test, hanem egy. Amit tehát azt Isten egybekötött, ember el ne válassza.''
Na de vissza az általad ''belinkelt'' textushoz! Igazából nem is értem, miért erre hivatkozol. Végülis ez a rész is csak azt mondja ki, melyről eddig is beszéltem. Házas asszonyra ne tekints úgy, ez alatt értendő a ''gondolattal, szóval, cselekedettel'' elv. Meg a házasságról ír, melyet Jézus szerint nem lehet felbontani csak úgy. Egy szóval sem írja sehol ez a rész, hogy ne legyen barátnőd, ne legyél szerelmes! És ki mondta, hogy a szerelem abból áll, hogy az ember arra gondol? Vagy hogy egy nőről csak az jut eszünkbe?
Itt igazából arról van szó, hogy te mindenképpen összemosod a szexet a többivel. Mindennel, amely nem (vagy nem feltétlenül) tartalmaz szexet. Ha el tudnád különíteni a [nő;szerelem] halmazt a [szex,erkölcstelenség] halmaztól, akkor talán sokkal simábban mennének a dolgaid. És ugyanúgy élhetnél hitben, a Biblia útmutatása mellett, melyet csak helyes értelmezés mellett tud igazán követni a vallásos ember.
Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Opel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest