Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Spyx
tag
Ha kicsit is eltérsz egy időre a főszáltól akkor mire eljutsz odáig hogy kapj egy olyan katanát addigra lesz kétszer ( ha nem több) erősebb fegyvered is. Nekem pl. akkor 9-et sebzett volna a katana és akkor már volt egy elven longswordom amivel 11-et sebeztem és 20-as tűzsebzés volt benne. Szal összeszedtem az összes fellelhető katanát a barakkokban és szépen levittem őket a városba eladni

100 arany darabonként asszem. -
BlackWoOd
aktív tag
A következő a problémám Oblivion témában
:
Megszereztem a Great Ayleid Stone-t, átadtam Martin-nak.
A városokban megcsináltam a segítségkérős quest-eket, szóval minden város képviselteti magát Brumában.
Elvileg ugye most annak kéne következni, hogy ''Bruma ostroma''.
Valamiért nem kapom meg a quest-et, nem tudom miért. Átnéztem több guide-ot, mivel már egy ideje (hetek) elakadtam a főszálon, de azon infók szerint is mindent jól csináltam.
Hiába beszélek újra Martinnal, vagy bárkivel, nincs aktív topic, amivel elindíthatnám a harci előkészületeket.
Nem találkozott valaki ezzel a jelenséggel (netalán buggal)?
Hiába kerestem rá megoldást neten is, semmit sem leltem. Valakinem esetleg van infója? -
X-COM
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
kapsz majd sajátot

igaz addig még tenni kell ezt-azt -
T0rnad0
addikt
Köszike
!A csaját ki is hagytam,pedig próbaképpen le is mészároltam Qket az ágyukban,édeskettesben ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
T0rnad0
addikt
Az a kis szemét végig az utcán sétál,a hotelban meg nem lehet megölni.
Bement már két házba,de volt ott mindig valaki és úgy sem lehetett,éjszaka meg próbáltam elkapni az ösvényen,de az sem jó...Pedig már vagy fél órája követem 
Majd feidegesedem,aztán feld*ghatják a speckó cuccosukat és átmegyek egy másik guild-be
[Szerkesztve] -
T0rnad0
addikt
Sziasztok!
Sajna nem tudom átolvasni az összes hozzászólást,mert alig van idQm netezni.Beléptem a Dark Brotherhoodba és kaptam egy olyan küldit, hogy meg kell öljek egy High Elfet, de vlmi biztonságos helyen. Akkor kapok csak jutalmat.Namármost a csávó vlmi skoomát akar,hogy barátok legyünk és akkor könnyen megölhetném egy biztonságos helyen.Ezt a skoomát vaqgy mit ki árulja?
Csak annyit mond,hogy éjszaka vlmi faszi...De hogy hol,azt nem tudom, a város meg elég nagy..Kösz a segítéget 
-
Spyx
tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Nem tudom mennyire figyeltél oda de miután megölték a királyt az őr mondja neked hogy köszi hogy vigyáztál a bajtársuk kardjára és most már menj isten hírivel. csá oszt ennyi és elveszi a katanát. angol tudás kötelező és odafigyelés nem árt
-
Interceptor
addikt
Hi! Nemrég kezdtem el a játékot,de van egy problémám,mégpedig hogy a játék elején eltünt a katana-m,rögtön azután mikor osztályt választottam.Ez valami bug?Egyébként van már hivatalos nem béta patch is?
[Szerkesztve] -
george11
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Hát ezekkel a beállításokkal vidáman futnia kéne még 1280*1024-ben is.

Nálam X800Pro val is megy(nyilván HDR nélkül) 2X AA 8X Aniso, 1024*768, majd minden fullon van, csak az árnyékok vannak lelőve. Ráadásul nekem csak 1 giga ram van alatta.
Próbálj ki valmi másik drivert.
Esetleg valami VGA finomhangoló prog nincs fennt?
Nálam az ATItray toll bekavart,mert be volt állítva, hogy 2D ben csak 150/250 legyen az órajel, 3D ben meg 500/1200, és nem emelte vissza Oblivionnál(minden más gameval ment) az órajeleket
. / ha jól tudom,akkor az NV driverei alapból állítgatják az órajeleket 2d/3d használatához/
Állítsd be neki (akár a rivatunerrel) a gyári órajelét, és úgy próbáld ki. Aztán driver csere). Vagy még a hangkari is csinálhat ilyen csúnyaságokat.
Ha ebből egy sem jön be,akkor win+oblivion reinstall
-
mcmike
őstag
-
HEMP
aktív tag
Hol lehet Mythril sisakot találni??? Már több garnitúra mythrill páncélt, gatyát, csizmát elhasználtam, de sisakot azt sehol nem találtam... 14. szinten pedig már lehetne igazán...

-
george11
addikt
Az a mod amivel páncélja lesz a lónak,az csak optikai tuning, tehát csak látványelem,nem lesz tőle jobb a ló .
De ha nincs az istállóban,akkor valaki/valami megölte.
Nekem ezerszer volt már,hogy gyorsutazással közlekedtem, akkor ugye mindig velem együtt odateszi a lovat is ahova érkezem. A lovat otthagytam,és gyalog indultam tovább, majd dolgom végeztével ismét gyorsutazással vissza a vársba,és a ló mindig bekerült a karámba.
Szal ha nem jelenik meg akkor meghalt
-
george11
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Hát ez elég furán hangzik

HDR be van kapcsolva? Élsimítás, aniso,felbontás ? -
trassher
addikt
Nekem is eléggé szaggat szegényke. Sztem a memóriám kevés de azért kérnék még ötleteket. Konfig az adataimnál
-
Stalker-2572
veterán
Mindenféle shadows kikapcs (kiv. tree canopy), distant trees kiskapcs. Kicsit jobb lett, de még így is játszhatatlan. Régebben csináltam némi Oblivion.ini tweakelét és a VGA memóriáját 256-ra lőttem be... ezt kéne visszacsinálni 512-re--- ötlet?
-
Sárpac
nagyúr
Basszus kulcs eltünt a lovam minden cuccom benne volt hogy lehet előcsalni?
(saját vásárolt ló, csak kicsit lehagytam de ahol hagytam ott nincs sehol sem) -
mcmike
őstag
Szerintem ''mindegy'', hogy elindul-e...bocs, de:
1. ha elindul, akkor nagyon hamar el fog menni a kedved az egésztől. Egyszerűen élvezhetetlen lesz sztem...
2. ha nem indul el, nincs min problémázni...
Egy 6600GT-n, mint ami neked van (konfig leírásod alapján), azon már optimálisan megoldható a dolog egy-két beállítással
-
mcmike
őstag
válasz
george11
üzenetére
Prímán működött a módszer (F5->F9), úgy kb 7-8-ikra adott be Fortify Magicka tulajdonságot. Gyártottam is magamnak gyorsan egy Mythril Helmet-et (sisak) Fortify Magicka 40 points on self-el. Még egyszer köszi a tippet...

Viszont csak olyan cucchoz tudtam hozzáadni, amin még nem volt varázs tulajdonság. Azt olvastam itt a fórumon -meg láttam is a játékban-, hogy többet is lehet, de csak a ''ruhaelemekre''. Hogyan?
-
Viszi
tag
HI! Elindul a game Geforce 2 mx400-en? Próbálta már valaki?? És az oldblivionnal??? Nekem eddig nem jött össze.
-
Sada88
aktív tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
ott valami csunyán elvan rontva://
-
george11
addikt
Ez sajnos bug

De ittvan a megoldás(patch) : [link]
Vagy végső esetben ez : ''There is supposed to be an intact body in that stupid room with the skeletons. For some people, like you and me, it never spaned or has spanwed under the world so until the patch the quest is unfinishable. It really sucks.. BUT you can still become the guild leader as that quest does not need to be finished. Just go back to that dark elves house and talk with him. He will give you another quest.'' -
-
Arius
aktív tag
Valakinek volt hasonló bugja? Fighter guild egyik utolsó küldije, Mystery at Harlun's Watch a neve. Ki kéne nyomozni hogy miért tűnnek el emberek. Fényeket látnak a barlangoknál, oké kiírtottam a will-o-wisp-eket. Utána mindkét barlangban a trollokat. Majd a Swampy Cave déli részén van a zöld jelölő, ott kéne megtalálnom Eduard Denile hulláját... de NINCS OTT! Van ott 3 csontváz a földön, meg 2 zombi tetem, meg 1 láda. És bármit csinálok nem lép tovább a questen!! Ez nagyon idegesítő, mert ez lenne az utolsó küldi a guildben!
Szóval aki tud rá megoldást írjon már ide plz... privát is jöhet. -
mcmike
őstag
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Jogos, nem néztem a konfigot

A tippedet én most úgy veszem, hogy nem cheat...
-
deniro2
senior tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Self shadow ki, fű középen, tree látótávolság középen, 1024x768, ha ezen a beállításon nem fut jól, akkor egyéb probléma lesz. X800 Gto-val nekem így akadásmentes.
-
mcmike
őstag
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Barton az 2500+ -tól felfele
2200+ a Thoroughbred lesz sztem... (Nekem egyébként volt egy ilyenem, simán ment 333-as FSB-vel ráadásul nem is az alap 1800-on, hanem asszem 19xx megahertzen
) -
mcmike
őstag
Nem tudna valaki egy olyan Oblivion kaput mondani a térképen, ahol Magicka-t növelő enchantolt tárgyat tudnék készíteni az ott található Sigil Stone-ból? Vagy ezt is úgy ''sorsolja'' a játék?

-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
a 7900GT az a 7800GS emelt frekivel? (sztem a barci kevés neki, egyébként)
-
Alec
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Ha öt tárgyba ami viselsz belenyomsz 20-20% chameleont (100%) azt csinálsz az egész játékban amit akarsz. Senki nem fog észrevenni.
-
george11
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Ha mindent fullra tettél,és 1280,vagy felette játszol,akkor elhiheted,hogy 12FPS az eredmény .

Ha az árnyékokat lejjebveszed(neadjIsten kikapcsolod),akkor látványos lesz a javulás
-
Stalker-2572
veterán
Valaki légyszi adjon nekem egy Oblivion.ini-t amivel játszható a game

Konfigom:
7900GT 512MB
2,2Ghz AMD
2GB RAM
Nem hiszem el hogy csúcskonfigon 12fps-t kell, hogy menjen
-
X-COM
nagyúr
-
robisz
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
Még egy tipp varázsló kariknak:
Magasabb szinten az Oblivion kapukból +50 magickát adó Sigil Stone-okat
lehet szerezni...
Na most, ha nagyon akarod akkor 4 ruhára, 2 gyűrűre és 1 amulettre rárakva
így akár +350 manád is lehet...
Mondjuk én csak 1x50-et echantoltam magamnak, mert a többi tárgyamra
mást tettem...
-
george11
addikt
A saját karaktereinknek miért nincs hangja? Csak akkor nyög valamit,ha valami fáj neki,vagy power attack van

A párbeszédeket(is) fel tudná dobni,ha nem néma lenne a játszott karakter(szerintem) -
Dávidxxx
aktív tag
Én atronach csillagjegyben nyomolok, és így elég erős vok. Pl. egy varázslónak semi esélye ellenem. De komolyan! Nem tudnak mit tenni...
-
littlemole
őstag
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Értem, köszi a válaszokat.
Akkor majd idővel azokat a varázslatokat is tudom használni.
Az atronach nagyon nem volt szimpatikus a no magicka regeneráció miatt nekem se.
-
Boglya
senior tag
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Megelőztél
. -
Boglya
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
Ha fejleszted azt a fajta varázslói képességedet, amivel el lehet nyomni a varázslatot, akkor csökken az ilyen típusú varázslatok manaigénye. De szerintem simán lehet olyan varázslatot összehozni amit aztán soha nem tudsz használni manahiány miatt
. -
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
ha magasabb lesz a szinted az adott mágusiskolában, pl conjuration, akkor jóval kevesebb spell point kell a varázslathoz...
mod:
Nem volt maxxon, Atronachhal több lenne, de mind1, azt én nem szeretem...mm az atronach csillagjegyet..
[Szerkesztve] -
littlemole
őstag
Az inelligenciából elértem a 100 as szintet. Ez kell ahhoz hogy a magicka nagyobb legyen ugye. Ez most 366.
Viszont azt néztem hogy vannak olyan varázslatok amikhez jóval efölötti érték kell (450-500). Hogyan lehet ezeket használni?
Amennyire lehet maxon volt a magicka a kezdéskor. Elf/mage csillagjegyben.
Ilyen varázslatokat csak bika varázstárgyakkal lehet varázsolni? -
Sada88
aktív tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
chameleon az jobb akkor tudok támadni is és nem leszek látható

-
mcmike
őstag
válasz
george11
üzenetére
Lehet benne valami hogy random módszert használ a tárgyak szétosztásakor, bár vannak Fix dolgok is (könyvek, Quest tárgyak, stb...)
Tegnap azért durva volt: Mountain Lion-nál találtam egy rubintot (vagy valamilyen más ékkövet már nem tudom pontosan. Ilyen dolog csak random-mal kerülhet oda nem? Vagy a párjának vitte?
)
no comment... -
george11
addikt
A ruhát azt a mages guildben gyártottam(10% chameleon).
1db 25% gyűrűt találtam a többi meg sigil stone-okból lett(30-30% chameleon) enchantolva.
/ amúgy azt figyletem meg,hogy a barlangokba véletlenszerűen kerülnek a dolgok, ellenfelek. Volt,hogy bementem kifosztottam a barlangot, de mire kijöttem valaki legyakta a kedvenc lovamat,így visszatöltöttem, újra bementem a barlangba,és full más dologk voltak a ládákban,meg az elleneken is más pajzs/fegyver volt /
[Szerkesztve] -
BigBadPlaYeR
senior tag
Bizony van! A chameleon csak x%-ban tesz láthatatlanná, azaz ha pl 50%-os, akkor félig áttetsző vagy. Az invisibility-nél pedig teljesen láthatatlan vagy. 100% chameleon ugye ugyanez a hatás. Azonban láthatatlanságot asszem nem lehet enchantolni, csak chameleont, így a lopakodást nagyon nagy mértékben megnöveli. Szürkületben 35%-os chamelonnal meg 100-as stealth-el már csak fényes nappal látták meg a tolvajomat
Varázsnél viszont achameleonnak semmi értelme a láthatalansággal szemben, leszámítva, ha közben lopkodni akarsz, mert így nehezebben vesznek észre, láthatatlanság meg egyből megszűnik. -
HEMP
aktív tag
Van egyáltalán bármi különbség a Chameleon és az Invisibility spell között?

-
Boglya
senior tag
Nos, a hülye programozófélét kikérem magamnak
, közöttünk is ugyanannyi a hülye, mint bármely más szakma tagjai között. Mondjuk én még csak elsős vagyok, úgyhogy a programozáshoz olyan sokat nem konyítok
, azt viszont már tudom, hogy legyen egy játék bármilyen gagyi, le a kalappal a programozók előtt
.
A brainstormingot nem csak egy tantárgyra, szakmára lehet alkalmazni, nálunk az angoltanci szeretett brainstormingot nyomni, ami abból állt, hogy a közelmúltban vett anyagot marha gyorsan átvettük újra a villámkérdései megválaszolásával. Ilyet bármilyen tárgyból lehet csinálni és hasznos is, főleg programozásnál, ahol pillanatok alatt bele lehet veszni a magad által kreált kulimászba... -
george11
addikt
Sorra rámolom ki az oblivion kapukat egy kardcsapás nélkül

Van egy 25 és egy 30% chemeleon gyűrűm,egy 10% chameleon ruhám, és most gyártottam egy 30% chameleon nyakláncot. Ha jól számolom ez 95% chameleon. Így már nagyon gonosz dolgokat lehet csinálni
Valahol az előző karakteremmel találtam egy 35% chameleon gyűrűt is,de lövésem sincs,hogy hol
azzal pont meglenne a 100% . -
Spyx
tag
Nagyvonalakban tudom mi az a brainstorming vagy ötletbörze ahogy szakszerűen olvastam a magyar fordítását. Mi a ''programozási'' technikák között tanultuk és a tanárunk szerint a rendszertervezés kezdetének gyümölcsözővé tételére alkalmas fogás.

Na de mára ennyi, ne offoljuk szét ennek a jó kis gaménak a topicját
-
HEMP
aktív tag
-
Spyx
tag
Gondolom azért tudod mit jelent a brainstorming.

És tudom hogy milyen fórumon vagyunk, de ennek ellenére nem hinném hogy a ph-sok fele programozó volna, vagy legalábbis olyan programozó akinek tanítottak ( hangsúlyozom hogy azért én nem tanultam meg annyira ) ilyesmit.
dilipok : nem tanultuk alkalmazni és a gyakorlatban se vetettük be, de Rendszerfejlesztés tárgyból volt szó róla egy pár mondat erejééig és mellesleg ZH-n is feljött kérdésként. az SZTE-n van Prog. Terv. Mat.-ból. -
Boglya
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ezt a gamét sokan dícsérték, én sajna kihagytam
, de azért pár percre feltelepítettem múltkor, hogy mi is ez
. -
VIC20
őstag
Szerencsére a legtöbb hiba MOD-okkal orvosolható valamilyen szinten!
-
CriticalHit
addikt
Sőt az Arx Fatalis-ban élték a legjobban életüket
. Már mint az NPC-k. -
Spyx
tag
''brainstorming'' ?!! Te is valami h*lye programozóféle vagy? Mert én nagyon utáltam az a tárgyat amiből ezt tanultuk . Bár azóta rájöttem hogy pl. az XP prog. tök jó dolog, mondjuk házi feladat írásnál, mindig szétröhögjuk magunkat a sok baromságon amit beleírunk a kódba

-
george11
addikt
A mages guilden belül tudsz enchantolni.Céhtagnak kell lenned,és a fővárosban tudod csinálni.
Bármibe beleteheted, aztán kiválasztasz hozzá egy megfelelő(és általad is ismert/megtanult) varázslatot.
Ha pajzsba/páncélba/ruhába teszed,akkor constans effect lesz, ezen nem lehet állítani, és csak egyféle tulajdonsággal tudod felruházni.
Ha fegyverbe teszed,akkor még állítgathatod a tulajdonságait is(sőt elvileg több varázst is lehet fegyverbe tenni),hogy mekkora legyen a hatósugár, egy ütéssel mekkora mágikus sebzése legyen, meddig tartson meg ilyenek. Arra nem árt figyelni,hogyha túl bikára állítod a varázst,akkor 10-20 ütés után lemerül,és lehet újratölteni,ami nem túl mókás 5 percenként
... -
VIC20
őstag
válasz
AusWolf
üzenetére
Ja. Az külön poén, hogy a cuccaim között meg számon tartja, hogy melyik lopott. Mi ez: beépített lelkiismeret? A jobb kereskedők meg meg se veszik az ilyesmit. Honnan tudják, hogy lopott?
Persze, ha nem lenne ilyesmi, akkor mindenki lopna, dehát máshogy kellett volna ezt megoldani. Pl. namcsak azért vehetek (f)el valamit, hogy ellopjam.
Igaz, majd a köverkező részben... Hogy azt milyen konfiggal toljuk majd, azt nem tudom, de előre rettegek...
Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bement már két házba,de volt ott mindig valaki és úgy sem lehetett,éjszaka meg próbáltam elkapni az ösvényen,de az sem jó...Pedig már vagy fél órája követem 

Csak annyit mond,hogy éjszaka vlmi faszi...De hogy hol,azt nem tudom, a város meg elég nagy..Kösz a segítéget
. / ha jól tudom,akkor az NV driverei alapból állítgatják az órajeleket 2d/3d használatához/

biztos éppen a menzára indult...